За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 100

• 25 654
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Само не ми хвалете системите в Норвегия и северните страни. Там е потресаващо и плачевно как децата се гледат като писани яйца и как се е извратило всичко. Всеки може да намери статии как действат социалните служби там и колко е сбъркано разбирането им за възпитание.

Lore.lay, може би трябва и да се замислиш при какви точно педиатри водиш детето си. Ама наистина. Нещо подбора ти куца. Казвам го с добро. Реално това, което си давала е стандартно и дори не е нужно лекар да го каже, а нещо, което всяка майка знае.

Мели, през супердок?

# 616
  • Германия
Спрях се на д-р Таня Георгиева. Ако имате мнения, ще се радвам да споделите.

# 617
Какви са тези доживотни хапчета ? Говорете с примери .
Днес моят педиатър ми каза че постковида се срещал при усложнени ковиди?
Дали има нещо вярно ?
Бърди, моят също е изкарал корона без да разберем, леко и бързо. Родителите не.
Страшното в болницата в момента е диагноза постковид, която е*ава майката на всичко в организма. Лечението е бавно и трудно, при някои за съжаление д опции за хапчета доживот.

Аз пуснах детето на ясла за да има среда, живея на място, където няма връстници /3-4 деца реално/. Не ми тежи всеки ден да пътувам до града, но не виждам защо, след като може и аз и той да се чувстваме добре. С ясното съзнание, че дали на една, дали на две или три все щи има период на боледуване. Ако се е метнал на мен, ще спре след 8 клас.

# 618
Ще ми препоръчате ли нефролог, става въпрос за профилактичен преглед за момче на 6 м.
Бях се спряла на доктор Емил Атанасов, но после видях, че е уролог и сега не знам дали може при него да отидем на този преглед.

# 619
Ще ми препоръчате ли нефролог, става въпрос за профилактичен преглед за момче на 6 м.
Бях се спряла на доктор Емил Атанасов, но после видях, че е уролог и сега не знам дали може при него да отидем на този преглед.

Аз водих сина ми при Д-р Цанова. Прегледа го, беше любезна. Обясни ни някои неща и ни даде някои препоръки. Не съм чакала при нея. Записваш си час и готово.

# 620
  • София
Някоя от вас беше казала че Вигантола бил трудно намираем или в другата тема?

# 621
Тук някой го спомена, а и аз също като купувах беше кът - преди около 5 месеца.

# 622
  • Пловдив
сложно@е!, например имуноглобулини, някои от постковид развиват кавазаки, от кортикостероида и вдигане на захарта диабет.
Пълни глупости за постковид, след усложнен ковид - както казах никакви симптоми и други заразени в къщи. От 18.01 сме в болница, без изглед в близките две седмици да ни изпишат: уплътняване на артерия имаше на сърцето, вливки на имуноглобулин, кортикостероидите ще продължат и след изписването някой ден, пие хапчета за сърце, антибиотик 4 или 5 вече приема.
През престоя: кръвна картина, кардиолог, ехограф са като закуска, обед и вечеря. Междувременно рентгени и някой друг гаден преглед, при който се молиш детето ти да е с постковид, а не нещо друго. Абокадите, ако издържат 3-4 дни без смяна се радваш. Има деца стигащи до интензивно за някакво време, това вече го разбрах на място, като ме преместиха при друга майка в стая.
Пиша всичко това, не за да плаша. Както съм коментирала в темата не сме ваксинирани и т.н., та пиша неща реалност - а не филм и паника от прочетено/излъчено по тв.
Обща взето по думи на лекарите тук от година и половина има бум на постковид.

# 623
  • София
Тук някой го спомена, а и аз също като купувах беше кът - преди около 5 месеца.
В аптеки,, Марешки "го има

# 624
Момичета, нека не превръщаме темата в " болнична стая", на мен лично не ми е приятно да чета какво преживява дадено детенце. Мисля позитивно, бебка също е болна в момента  , но гледам да мисля за идващата пролет и разцъфналите цветя.

# 625
Ани , мисля че форума е за споделяне на всякакви полезни теми .

# 626
  • Пловдив
За мен също е полезно да прочета някои мнения, макар че са по- притеснителни. Все пак животът и ситуациите не са само пролетни цветя.

# 627
Доста грубо е да кажеш на майка, която е притеснена за болното си дете, че няма място в темата. Всъщност всеки има нужда от подкрепа. И да си затваряме очите, и да си мислим за птичките и пчеличките, болестите няма да изчезнат и за съжаление нещата не винаги са само вирусче и хремичка.

# 628
  • Sofia
Всички ли АМ за бебета са с палмова,кокосова и рапична мазнина? 🤨

# 629
Всички ли АМ за бебета са с палмова,кокосова и рапична мазнина? 🤨
Да, изключая НАН Органик, швейцарското, и Хумана.

Общи условия

Активация на акаунт