За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 100

• 26 165
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте мами.
Аз искам да попитам.
Мамите който са записали малките на детска кухня люлин и ако имат менюто за тази седмица да ми го пуснат на лично.
За София става въпрос .
Много благодаря

# 91
Мами,

Къпете ли бебоците след ваксина?

На нас ни е трети път вече и аз винаги го къпя, но днес , след като го изкъпах реших да му измерят темп... Беше 37.2/3 ..
Изобщо не се усетих, че може да има странична реакция , въпреки, че тази температура не е висока ...

Дали не сбърках?

# 92
  • Пловдив
Винаги съм го къпала, след ваксина. Мисля, че на първите слагахме кул пач в кабинета. Не съм мерила допълнително t°

# 93
Аз не къпя слез ваксина, защото може да се зачерви допълнително мястото на убождането.
Не мисля обаче, че къпането има връзка с температурата.

# 94
Лекарските препоръки след ваксина, независимо каква и независимо дали на бебе или на възрастен, са да НЕ се къпе СЛЕД нея в рамките на същия ден. Това не е свързано с риск от температура, тя просто по начало е възможна странична реакция след имунизация.

# 95
Лекарските препоръки след ваксина, независимо каква и независимо дали на бебе или на възрастен, са да НЕ се къпе СЛЕД нея в рамките на същия ден. Това не е свързано с риск от температура, тя просто по начало е възможна странична реакция след имунизация.
Подобни препоръки да не се къпе са безпочвени. Няма такива в страни със сериозна Педиатрия.
Къпе се, без проблем.

# 96
  • Германия
Аз се чудя кога педиатрите в България ще започнат да препоръчват бебето да НЕ се къпе всеки ден. Ето това би било нещо смислено и полезно

# 97
Няма такива в страни със сериозна Педиатрия.

Как оцеляват българските деца?Чета Ви коментарите от известно време, според Вашите мнения читав педиатър в тази държава няма.Вие къде практикувате, стана ми интересно.Няколко пъти срещам този въпрос насочен към Вас, но отговор винаги липсва.

TeoM83, била съм при 3 различни педиатъра.И тримата точно това ме посъветваха, включително и неонатолога в болницата.

# 98
Мамчета здравейте. Искам да попитам какви пантофки използвате вкъщи за вашите бебоци? Много хлъзва ламината .. не държи от тези тип чорап .. моля споделете 😊 благодаря

# 99
Към майките 2ра година майчинство . Дъщеря ми става другият месец на 1 г, колко ще е майчинството последно за 2 г през февруари и март ?

# 100
Към майките 2ра година майчинство . Дъщеря ми става другият месец на 1 г, колко ще е майчинството последно за 2 г през февруари и март ?

Дъщеря ми навърши годинка октомври.. получавам си 650 лв. Не е имало
Промяна

# 101
Няма такива в страни със сериозна Педиатрия.

Как оцеляват българските деца?Чета Ви коментарите от известно време, според Вашите мнения читав педиатър в тази държава няма.Вие къде практикувате, стана ми интересно.Няколко пъти срещам този въпрос насочен към Вас, но отговор винаги липсва.

TeoM83, била съм при 3 различни педиатъра.И тримата точно това ме посъветваха, включително и неонатолога в болницата.
Децата Ви "оцеляват" благодарение на духа, интелигентността и настойчивостта на редица майки там да търсят истината. И на късмета, в много от случаите, когато нещата са трагично объркани, в неописуема каша.

Няма никакъв проблем, да къпете детето 3-4 часа след ваксинацията. Ако искате.
Нито има проблем, да не го къпете.
Просто няма забрана за къпане след ваксинация.
Останалите Ви въпроси не интересуват общественността и общественото мнение.

Цитат
Искам да попитам какви пантофки използвате вкъщи за вашите бебоци? Много хлъзва ламината .. не държи от тези тип чорап .. моля споделете 😊 благодаря
С "вентузки" отдолу

# 102
  • Пловдив
Нашето дете не е с пантофи, а с точно такъв тип чорапи. Удобни са и не се хлъзгат.

# 103
  • София
Не ходи с пантофи. Има няколко чифта с вендузи, хлъзга се и с тях (паркет). Ходи с каквито хвана от гардероба.
Аз също не къпя след ваксина. Мием му дупе, лице, но не и целия. Не винаги е бил в кондиция, а и не го къпем всяка вечер.

# 104
Аз питах конкретно за температурата.
Аз знам, че няма проблем да се къпе детето.ч след ваксина ( ако не е крайно зле, разбира се.. )
Нашата педиатърка е на същото мнение ( ако искаме - къпем).
Просто не съм сигурна по принцип дали е ок, ако има темп.  бебешора - да се къпе...Сега вдигна лека просто заради ваксината.

Относно педиатрите в БГ - Има много читави специалисти, наистина. Съвременни, начетени и в крак със световните препоръки...

Обаче да ви кажа честно - масата са тип "комунистически разбирания". Особено в малките населени места. ..

Самият факт, че много педиатри все още препоръчват забелването или го правят самите те, говори много. И други куриози има - свързани с кърменето , класифициране на кърма като "нехранителна" и прочее.

Пак казвам - не всички са така! Моля ви да не ме разпнете сега 😀😀😀😀

Общи условия

Активация на акаунт