За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 100

• 26 289
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,малко съм в тих ужас и предварително се извинявам,ако мисълта ми е разхвърляна.
Малката е на 2 месеца и половина почти.
Края на годината ни приеха в болница с уроинфекция,Клебсиела,много лошо кръвни показатели и урина.
Бяхме 10 дни оправиха я уж в следствие на антибиотиците беше със страшно разстройство,оправи се и то.След като приключихме курса с антибиотика пуснахме нормална и стерилна урина.
Нормалната излезе перфектна,стерилната с полимикробна смес,повторна стерилна,изолираха Ентерок. фекалис,заведохме я веднага на нефролог,добра лекарка надявам се,прегледа я и на ехограф,бъбреците вече си бяха с нормален размер за възрастта и каза,че ентерокока е замърсена проба,сега във вторник пуснахме пак обикновена урина,защото нефроложката каза да я следим,ако нормалната е без отклонения,няма смисъл от стерилна,та излезе пак без никакви отклонения.
Сменям памперса сега и виждам някакъв жълтеникав секрет,а преди да стигнем до болница пак имаше,но беше по-скоро зелен,имаше температура,видимо не беше с бре,но всеки около мен казваше "колики".
Детето в момента е без температура,меря в буквално през час,защото много се стресирах от това преживяване в болницата,та няма температура,няма нищо,няма промяна в миризмата на урината...
Още утре сутрин ще пуснем урокултура и нормална урина,има ли причина да откачам,възможно ли е този секрет да е нещо друго,вече в главата ми са пак болници,рефлукс и кой знае какви ужасии

# 136
  • Пловдив
Тъкмо му се стоплиха ръчички те и пак се  покачи температура 39.3
Дадох панадол.

Сега се сетих, че ако сте пуснали нормална урина може и да не излезе отклонение. Пуснете стерилна, излизат резултатите до 2-3 дни, ще знаете да няма уро инфекция детето.
А CRP колко му е?

Лекар прегледа ли го днес или само по телефона ви изписа и диагностицира?

# 137
Не е нормално, това е висока Т.
Идете в спешен център да го прегледат.
И като отидем какво ще направят. 
Като миналия път ще го преслушат и толкова.
И най много ще ми кажат че трябва да го заведем при педиатъра ни ..
Ще видим как ще  е през нощта.

# 138
Здравейте,малко съм в тих ужас и предварително се извинявам,ако мисълта ми е разхвърляна.
Малката е на 2 месеца и половина почти.
Края на годината ни приеха в болница с уроинфекция,Клебсиела,много лошо кръвни показатели и урина.
Бяхме 10 дни оправиха я уж в следствие на антибиотиците беше със страшно разстройство,оправи се и то.След като приключихме курса с антибиотика пуснахме нормална и стерилна урина.
Нормалната излезе перфектна,стерилната с полимикробна смес,повторна стерилна,изолираха Ентерок. фекалис,заведохме я веднага на нефролог,добра лекарка надявам се,прегледа я и на ехограф,бъбреците вече си бяха с нормален размер за възрастта и каза,че ентерокока е замърсена проба,сега във вторник пуснахме пак обикновена урина,защото нефроложката каза да я следим,ако нормалната е без отклонения,няма смисъл от стерилна,та излезе пак без никакви отклонения.
Сменям памперса сега и виждам някакъв жълтеникав секрет,а преди да стигнем до болница пак имаше,но беше по-скоро зелен,имаше температура,видимо не беше с бре,но всеки около мен казваше "колики".
Детето в момента е без температура,меря в буквално през час,защото много се стресирах от това преживяване в болницата,та няма температура,няма нищо,няма промяна в миризмата на урината...
Още утре сутрин ще пуснем урокултура и нормална урина,има ли причина да откачам,възможно ли е този секрет да е нещо друго,вече в главата ми са пак болници,рефлукс и кой знае какви ужасии
Това, което е излязло на изследването е фекално замърсяване. Моят съвет е да внимавате много как почиствате малката при изхождане по голяма нужда. Винаги отпред в посока назад, много внимателно да не попада от изхождането между срамните устни. Да оглеждате и измивате добре, памперса да не е силно прилепнал, съответно дрехите да не са стегнати да притискат в зоната. Педиатър или вие със стерилен тампон може да пусне проба на секрета. При моето момиче се беше изолирало точно такова замърсяване, защото в яслата са я забърсали погрешно. Когато се хване навреме се лекува бързо и без проблем. Стискам палци всичко да е наред.

# 139
  • Пловдив

Ще му видят ушите и гърлото да не са червени и ще го преслушат. Това са важни неща, за да се отхвърлят част от възможни диагнози.
Но всъщност вие си знаете най- добре, ще си прецените.

# 140
  • Пловдив
В спешен кабинет, през нощта по вероятно само слушалка и гърло да сложат. До сега не съм чула да гледат уши.

# 141
Недейте дръжте детето с толкова висока температура,пуснете урокултура,отидете в спешен кабинет да пуснат ЦРП излиза веднага,има много неща,които са скрити,вижте какво съм писала по-горе.
Radeva-87,благодаря,много внимавам,мия,държа свободно,като я усетя,че ще ака веднага свалям памперса,за да не отиде където не му е мястото.Нефроложката изписа и Триклобактер,но още не сме правили бани с него,четох,че помага при Грам положителни,какъвто е тоя гад фекалиса.
Единствено ме успокоява,че няма температура и никой от предишните симптоми,но много се стреснах от този секрет/течение,знам ли и аз какво е.

# 142
Ели, ще го израсте. Просто някои бебенца са по-податливи на тези уроинфекции. Убедена съм, че правиш най-доброто, следиш я, ще се оправят нещата.

# 143
  • Пловдив
В спешен кабинет, през нощта по вероятно само слушалка и гърло да сложат. До сега не съм чула да гледат уши.

Абсолютно всеки път в частен център Вела, който го има и в София гледат и уши. То си е част от рутинните неща. Ако не се сетят сами, винаги искам да и ги погледнат.

# 144
Дано!
Точно във Вела ни прегледаха,пуснаха ПКК и ЦРП,което се оказа 156,4 часа по-късно вече беше 175,изследванията станаха готови за 5 минути,нищо не ми подсказваше за уроинфекция,освен секрет,който помислих,че не съм я изчистила добре.
Заведете я там,ако сте от София или в Педиатрията.

# 145
И на мен ми е странно как не навсякъде преглеждат уши. Нашият педиаттр (не твърдя, че е топ , чак се дразня че е една от най хвалените във Варна) винаги гледа гърло, нос, уши, лимфни възли, мери Т. Тя дори първоначално “видя” третата сливица на детето и втория път хвана ушната инфекция. Обаче пък все едни странни лечения изписва, дето накрая не стигаме до никъде и се влошава и аб. А другите ми познати се лекуват успешно при нея децата. Не знам, явно моето не успява да го лекува въпреки, че му слага очевидмо точни диагнози в повечето случаи.

# 146
Нашия педиатър винаги гледа гърлото ушите.
Прослушваго.
За сега е спокоен .
Няма температура.
Поликлиника Вела не е никак близо до нас .
Ние живеем във Западен Парк.

# 147
Аз за това писах за ЦРП-то колко бързо се вдигна до какви невъобразими стойности.
Струва ми се безотговорно това.
Ние живеем в село до София,но се вдигнахме до Велата в Лозенец при 38.3,пък Вие не знам какво чакате.
По моята драма-
При следващ памперс пак го има,то си е течение,прозрачно сякаш ми се струва,дали не съм я простудила с това седене по голо дупе при акане,активна е,живичка,гладна,чакам да проговори,че да си казва,ако до тогава съм с всичкия си все още.

# 148
Tancheto.29,всеки тук Ви даде общо взето един и същ съвет,никой няма интерес да се заяжда.
Заведете детето на лекар.В болницата по детски болести има спешен кабинет,при хоспитализация не се плаща такса,а аз мисля,че при тази температура,която е вдигал ще ви вземат,за да търсят причината.
В Александровска също има спешен детски кабинет,там беше безплатно,има и градски транспорт до там,недейте оставяйте да чакате да минава от самосебе си.

# 149
Tancheto.29,всеки тук Ви даде общо взето един и същ съвет,никой няма интерес да се заяжда.
Заведете детето на лекар.В болницата по детски болести има спешен кабинет,при хоспитализация не се плаща такса,а аз мисля,че при тази температура,която е вдигал ще ви вземат,за да търсят причината.
В Александровска също има спешен детски кабинет,там беше безплатно,има и градски транспорт до там,недейте оставяйте да чакате да минава от самосебе си.
Благодаря ви.
Малкия е добре вече .
Няма температура.
Всичко за сега е наред.

Общи условия

Активация на акаунт