За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 100

• 26 289
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
  • Германия
Искам да ви разкажа, какво се случи вчера.  Наложи се да се качим в асансьор с малката и баща и (и преди сме се качвали). Дъщеря ми се уплаши, което не се е случвало преди. Нямаше драма, просто се гушна за баща си, разтрепери се, но не плакала. Мина и за секунди. Снощи, заспа малко по-трудно. След, като заспа се будеше на всяка втора минута, докато не премина в дълбок сън. Стряскаше се, вдигаше глава да види дали сме при нея. За друга причина освен асансьора не се сещам. Дали, ще го забрави? Дали, ще продължи дълго стряскането? Не искам да се тревожа излишно, но какви неща ми се въртят в главата, ако знаете...

# 151
Разбира се, че ще забрави. Ако знаеш за какъв рев и крясъци иде реч като види моето дете лекар, това стана след една от ваксините. Първо видеше ли човек с маска, изпадаше в истерия, защото свързва с лекар. Постепенно отмина. Просто не се психирай. Едно дете може да се уплаши от всичко, важно е след това как реагираш и колко важност придаваш на случката.

# 152
Зимен сезон е  , детето е настинало, какви хоспитализации , какви чудеса.Детето е също над годинка, не е кърмаче, има огромна разлика. Хубав ден на всички!!!

# 153
  • Пловдив
Ани, хич не е критерий това. И ние мислехме, че е настинка, а се оказа постковид и сме баш в болница. Не е бебе детето.
Просто се наблегна на майката да наблюдава, ще спадне ли, ще се увеличи ли температурата за да има трезва преценка за търсене на спешен кабинет, ако нещо има, а да не чака до понеделник.

# 154
  • София
Какво като не е кърмаче, децата в рамките на 24 ч могат да се влошат драстично.
Вечерта дъщеря ми беше добре, без индикации, сутринта с 39 Т и дишсйки като Дсрт Вейдър,. На 4 г.

# 155
Допълвам си по моята драма.
Пуснахме сутринта обикновена урина,като най-бързо по което може да се види случва ли се нещо,та няма белтък и левкоцити,абе нищо няма,единствено левкоцитите от 1-2 са се вдигнали на 2-3 на поле,но виждам,че пак са в референтните граници и ПХ-то е 5.
Да питам PH,окей ли е,тази стойност говори ли нещо,на урината от 25.01 беше 6,имам спомен,че е динамична стойност?
От вчера инспектирам всеки памперс щателно,цвят,честно ви казвам почнах и да ги душа вече,защото като направи инфекцията,урината миришеше силно.
Та не видях подобно нещо пак,като я погледна нея,между срамните устни виждам леко прозрачно течение без миризма.
Чудя се дали не съм я простудила с това седене по голо дупе?
Държим около 21 градуса,но работи и овлажнител,който охлажда също.
Температурата продължавам да си я меря,не е вдигала.

# 156
Мами кога проходиха вашите деца? Малката е на почти вече 16 месеца.. не е почнала още както трябва. Ходи на къси разстояния и толкова 😔 не е почнала да обикаля из етажа не е стабилна.. започнах да се притеснявам вече 😔

# 157
Мами кога проходиха вашите деца? Малката е на почти вече 16 месеца.. не е почнала още както трябва. Ходи на къси разстояния и толкова 😔 не е почнала да обикаля из етажа не е стабилна.. започнах да се притеснявам вече 😔

Моето на 11 месеца, обаче на една позната на 15-16.

# 158
  • Пловдив
Моята проходи точно на 16 месеца , един ден просто се пусна и тръгна свободно.
До 18 месеца я водят нормата за прохождане, така че няма място за притеснение.

# 159
  • Германия
Дъщеря ми проходи на 13 месеца, синът на 14 месеца.

# 160
И нашия го е страх.
Сутринта тати го държи за ръчички да ходи във кухнята .Беше се съсредоточнил към кухненски те шкафчета направи крачка две до като се усети че  него държи тати .
На 15 месеца е.
Дано скоро да проходи.

# 161
Моето проходи скоро - на година и 4 месеца

# 162
Голямото на 13 м., малкото на 17.

# 163
Аз като Internet explorer..две страници мнения по-късно, ама нещо ме гложди.

Танче ( 29)...Аз, че съм хипохондрик - хипохондрик съм, ама и твоето не е работа..

Че ти до преди няколко седмици се оплакваше, че детето е с висока температура и сега пак. Тоя педиатър твоят нещо не ме кефи. Поискай второ мнение. Направи изследване на СВОЯ глава! Върви при друг специалист. Питай - ще ти препоръчаме. Казваш, дали имаш бюджет за прегледи или да е по-здравна каса. Супердок платформата чудеса върши, ама не оставяй нещата така.

Че и малко захапваш някой като ти даде мнение .. Хем се оплакваш, хем и не приемаш съвети.

Извини ме, но на колко години си?

# 164
Здравейте,да вмъкна нещо по темата със студените крайници при висока темп-това научих от лекция на акушерката Елена Василева.Нарича се вазоспазъм,свити са кръвоносните съдове,трябва да се масажират крайниците,за да може да се разширят и съответно температуропонижаващият медикамент да подейства...

Общи условия

Активация на акаунт