За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 100

• 26 365
  • 757
  •   1
Отговори
# 450
И аз имам такъв сироп . Защо го произвеждат и пишат такава листовка тогава? Кой го позволи и кой забрани ? Ако има подобни странични реакции ?
И аз съм ПРОТИВ даването на подсладена вода. Твърде много е за организма на бебчето...

По повод пресипналият глас на бебешора..

Покашля от време на време и има секрети в носа. Пуснахме микробиология, обаче докато стане... Ще тръгне на училище той ..

Та, личната ни изписа калциев глюконат и сега чакам барем малко да се подобри.
Аз категорично не съм против калциевият глюконат в умерени дози ( не да се налива с месеци).. Обаче ми се струва, че изобщо не би помогнало. Не се притеснявам, че ще навреди, просто си мисля, че изобщо в тази ситуация с леко пресипналият глас не би било ефективно... Как мислите?
Абсолютно забранено е даването на калциев глюконат на бебета и деца.
Опасност от ритъмни сърдечни нарушение и други "екстри" от хиперкалциемия.
Апропо, това са ампули. Ампули давате пер ос? това е "постижение".... .

Цитат
Не е забранено, Бърди. Забранено е ако е големи количества и прочее.
Забранено, и то- абсолютно.

# 451
  • Пловдив
Калциевият глюконат има и сироп не само ампули и моят в момента го приема в болницата, като стъпка в лечението.

Подсладена вода не съм давала, не съм разбрала и ако е изкарал жълтеницата като малък. За колики доста по-късно от 6 дни давах Лефакс и лъжичка зехтин, отшумяха за кратко и не съм имала драми.

# 452
  • Sofia
Заплаща ли се първото посещение на педиатър при новородено?

# 453
  • Пловдив
Нищо не съм заплащала аз, хем лекаря дойде вкъщи, а живеем извън града.

# 454
Ние си платихме.

# 455
И ние си платихме , защото в пандемията нямало такава практика по принцип .

# 456
Причината за плащането е, че новоизписаните бебенца обикновено нямат все още издаден ЕГН и лекарят не може официално да ги запише, така че се налага да ги "таксува" като частно посещение. Като получите удостоверението за раждане и тогава вече официално се записват при педиатъра или личния лекар. Доста педиатри обаче не събират такси за това посещение, зависи от решението и практиката на лекаря.

# 457
Зависи от лекаря, по принцип св заплаща, ако не ви иска, явно така е решил/а.

# 458
Тук има информация от НЗОК, явно не се заплаща, но някои лекари си искат.

# 459
  • Пловдив
Първото посещение ви се полага по каса и НЕ се заплаща. За съжаление много лични лекари се възползват от това, че родителите не са осведомени и освен това са в стрес от новата обстановка и ги таксуват.

Капките за колики по мое лично мнение и от моя опит са абсолютно безсмислени. Ако има леко неразположение детето много помагаше при нас носене в ерго слинг- раница . При други случаи знам, че се прави по стриктен режим на хранене и другото Бърди го е писал.

Водата със захар не я ли отрекоха преди години още?

# 460
Те много неща са отречени още преди години, но някои педиатри продължават да си го говорят.
Особено по темата с кърменето и храненето са останали в миналия век.

# 461
  • Германия
Мои познати в България, педиатърката искала да и платят (да я почерпят) за посещението. Нали децата са освободени от мсякакви такси. Чух, че и за извинителна бележка се плащало. Страхотно! Детето ми преди да се роди, вече имаше педиатър и акушерка, която идваше три пъти в седмицата, за по час-час и нещо. Нищо не съм плащала.
За чувалчетата, наистина трябва да свикнат от малки. Моята вече не я завивам. Обличам я със стабилни пижамки и готово. Та тя се поти и при 20 градуса, отвита. Не сме имали проблем.

# 462
  • до най-прекрасния мъж
Те много неща са отречени още преди години, но някои педиатри продължават да си го говорят.
Особено по темата с кърменето и храненето са останали в миналия век.
Особено по-възрастните не са особено в крак с новите тенденции в отглеждането на деца.
В тази връзка, какво ви е мнението за ранното захранване? Дъщеря ми е с рефлукс, пие Аптамил АР. Вчера бяхме на консултация, качила е 650 гр откакто е на АР мляко, но тя вече се храни нормално. До преди 2 седмици ядеше по 500-550 мляко, сега яде по 700-800. На 2 месеца е и яде 6х140 мл мляко (120 мл вода с 4 лъжички формула), тежи 4850 гр и е 56 см. Сама си направи режима, като започнахме от 8х100, тя си го изпиваше до дъно и постепенно й го вдигнах, а тя постепенно нямали броя хранения през нощта и до обяд, а следобед до вечерта си търси на 3 часа.
Та, вчера си говорихме с педиатърката за захранването, тя ме съветва да започна след 4 навършени месеца. За мен е рано, но така или иначе малката е на АМ, има ли смисъл да пие само мляко до 6 месеца? Четох, че заради рефлукса се препоръчва по-ранно захранване, но аз се чудя още.

# 463
А колко е родена? За колко време са качени тези 650гр? Повръща ли често на фонтан?
С гастроентетолог консултирали ли сте се?

# 464
  • Пловдив
Аз захраних на 4++, никой не ме е пришпорвал - взех това решение, защото така или иначе беше на АМ и за мен беше улеснение да го захраня и да го премахна. Захранването беше плавно някъде до 9-10 месец.

За никакви прегледи, направления и извинителни бележки не съм заплащала при лекар. Но явно тази порочна практика се среща все още.

Общи условия

Активация на акаунт