За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 100

• 25 739
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
Споделям статия за педиатрията към днешна дата. https://www.maikomila.bg/pediatri-niama-niama-i-da-ima/
blue angel, дъщеря ми с рефлукс захраних около 6 месец. Нашата педиатърка не ме е съветвала никога за ранно захранване поради тази причина, дори насърчава изчакване до 5- 6 месец, особено за кърмените бебета. Никога не е търсила пари, както и другите специалисти, които сме посещавали.
Иначе малката повръщаше до скоро. Няма значение, че е била на антирефлуксна терапия и сме спазвали всички препоръки след хранене и т.н. Споделям го като преживян факт за да не се отчайваш на моменти. Не знам и колко е изявен при вас , но просто си иска време и търпение. Особено когато започна да пълзи и да се клати, за мен връщаше повече. Майки с подобен проблем не съветваха да я ограничавам в движението или да я слагам на проходила/ или бънджи за да е изправена. Никога не съм го правила.

# 466
В София добрите педиатри са кът, аз лично нямам против да си платя идването вкъщи на фона на всичко, което педиатърката е направила за по-голямото ми дете през годините и за което сме й бшагодарни. Дали е по правилата или не, в случая не ме интересува и нямам намерение да повдигам въпроса. Предполагам за родители, за които са от значение тези средства, има значение и могат да го оспорват.

За захранване 4-ти месец е рано за мен, не е до улеснение.

# 467
  • София
Абсолютно никога не сме плащали каквото и да е на педиатърката.
А захранването е спорна тема. Аз също захраних на 4++ с цел избягване на клизми и всякакви лекарства и сиропчета и твърдата храна му се отрази супер и оправи всичко. За друг обаче може да е обратното. Всеки родител има глава на раменете и може да си отсее информацията.

# 468
  • Пловдив
Въпросът не е до средства , а е принципен, но това е друга тема. Разбира се, че всеки си решава и преценява, тук имаше въпрос дали е безплатно първото посещение и отговорът е да , полага ви се по каса.
Оттам нататък всичко е въпрос на отношение, уговорки и нагласи.

Аз захраних на 4++ по моя преценка.

# 469
Първата лична на моето бебе сто пъти ми каза да му давам вода със захар, като дори не беше заради жълтеница, а общо за всички бебета .Той е на кърма 😀Аз не съм от София и в нашия град всички педиатри са от старата генерация.Ако можех направо щях да се освободя от задължението да има личен лекар, защото съм принудена нонстоп да го водя при свестни педиатри в София и да си плащам.Втората пък прави опит да му лекува сополите, които беше тотално неадекватен и накрая ме изкара, че си фантазирам и детето няма никакви проблеми .Оказа се че има стафилококи 😀

# 470
Някой може ли да препоръча хомеопат в Пловдив? След 2 дни на ясла децата хванаха вирус с повръщане и разстройство и стигнахме до системи заради обезводняване. Сега ще ги оставя вкъщи до пролетта, но ми се иска през това време да им подсиля имунитета някак.

# 471
Здравейте мами,този обрив е от вчера,чудя се от храна ли е,или нещо друго,само там е,няма другаде

# 472
Здравейте мами,този обрив е от вчера,чудя се от храна ли е,или нещо друго,само там е,няма другаде
Вид екзема е това. Повече на л.с..

# 473
Момичета ,тези които захранват бебчета кога дадохте  жълтък и кисело мляко ?Има различни мнения и не зная какво да направя.

# 474
  • Пловдив
Жълтък дадох на 5 месеца. Кисело мляко на 8 месеца.

# 475
  • до най-прекрасния мъж
А колко е родена? За колко време са качени тези 650гр? Повръща ли често на фонтан?
С гастроентетолог консултирали ли сте се?
Родена е 3160, изписаха я 2900. Първият месец наддаде 860 гр, сега за втория 1090 гр. 650 гр е качила за 2 седмици, откакто е на АР мляко. На фонтан не, но връщаше дори 2-3 часа след хранене. Сега е по-добре, гастрото изписа Фамотидин за киселините и е по-спокойна.

# 476
Не съм привърженик на ранното захранване, въпрос на избор от всеки родител. Жълтък още не съм давала, йогурт с плодове си хапва от 7,8 месец. Бебка е на 9 месеца.
Абе момичета, откакто това дете все да се изправя и да се движи активно все пада. Главичка е удряна леко   поне 3 пъти. Каквото да я правя незнам.

# 477
Нищо им няма,споко.
По едно време беше синя на три места две на челото и едно на бузата....😕😩
Ще отмине.
Сега са й сини само краката като падне или рита в кошарата 😃

# 478
  • Пловдив
Жълтък дадох в 6 месец по тази схема

Киселото мляко може би 7-8м, нямам спомен вече, а уж не е минало чак толкова много време от тогава.

# 479
  • София
Жълтък не съм давала, кисело мляко 1,4 м.

Общи условия

Активация на акаунт