Косопад - 22

• 64 815
  • 781
  •   1
Отговори
# 240
Аз лично от Биотин 5000мг. съм доволна, от пиене на Приорин 3 месеца само стомашни проблеми си набавих.

# 241
Колко време пи биотина?

# 242
Не виждам точно захарта какво действие може да потенцира..
.....ами очевидно има някакво значение, в противен случай щяха да си разредят с някакво нишесте; съставите на Байер не са случайни.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 10:35 от Никой като Някой

# 243
Много дами се оплакват от засилено падане на косата след маслени маски, влючително аз, която явно не е нещо странно.
Имаше обяснение, че ъова са вече
умрели косми, които, заради омекналия скалп от маслата, просто падат накуп, вместо това да се случва с дни.

# 244
Колко време пи биотина?

От началото на декември го взимам.

# 245
Има много писано за тривитаминол, общо взето няма доказателства за ефективността му за нови растежи при хората.
Няма и кой знае какъв ефект върху съществуващата коса.
Личното ми мнение е че се губи време и напразни надежди за нещо което не работи.
Маслото от розмарин е с доказана ефективност при дълга употреба.

# 246
  • София
Да споделя за биотина. Пих на GNC Biotin 5000mg - никакъв ефект. Поръчах си от Amazon  Biotin 10 000mg и забелязвам страшно много нова коса, отпред на челото имам бебешки коси които никога досега не съм виждала Relaxed
Личното ми мнение е, че добавките от чужди сайтове са по-качествени.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 13:33 от Silver_Mist

# 247
Кате, ефект от тривитаминол не съм видяла.

# 248
А възможно ли е да е от двойната доза този ефект?

# 249
  • София
Няма как да съм 100% сигурна, но пък хич да няма ефект от 5000mg....

# 250
Биотина VitaBright  oпаковка от 365 таблетки 12000 MCG/ двойно повече от обикновено продаваните/ , който взимам и от който съм много доволна е :

CLASS LEADING HIGH STRENGTH & POTENCY VITAMIN B7 - VitaBright's class leading vegetarian Biotin & Coconut Oil tablets provide 12,000MCG of vitamin B7 per treatment, more than twice the dose of many other competitors, in the same size tablets.
✔ WHY ADD BIOTIN TO YOUR DIETARY SUPPLEMENTS - Research by EFSA (European Food Safety Authority) has confirmed Biotin is linked to the support of normal hair growth in both men & women and the maintenance of normal beard growth in men.

Има го и в Амазон.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 15:51 от Lorinda

# 251
Четох, че има връзка биотина и нивото на тироидния хормон TSH на щитовидната жлеза, но не знам как му действаше, дали го понижава или завишава. Даже има препоръка да се спира приема на биотин известно време преди изследването.

# 252
Е добре де, как може да се твърди че биотина замества Приорина? Погледнете състава на едното и другото и си направете извод. В приорина освен биотин има и пантотенова киселина, която всъщност ще балансира приема на биотина. ОСвен това в Приорина има и цистеин - важна аминокислеина, както и някакъв маслен екстрат. Ако планувате биотин 10 000мг, имайте едно на ум и за акне, ако не се приема с достатъчно вода за деня и без пантотенова киселина. Ако в храненето не преобладава протеин, който е храна за косъма, за биотин и приорин не се харчете.

# 253
dani-ela-80, повишава ФТ3 и ФТ4 и понижава ТСХ и може да опорочи резулта. Повече инфо тук, минимум човек може да се ориентира по диаграмата в края на статията.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6818550/
Браво, чудесно твърдение, vici75!
Отдавна ми беше на върха на езика да спомена протеините! Накъде без тях, не знам! Богатата протеинова диета никак не е за пренебрегване, особено при кърмещи или преболедували. За по-добро усвояване може да се приемат и някакви ензими, ако съществува някакъв храносмилателен  проблем.

# 254
  • София
... Ако планувате биотин 10 000мг, имайте едно на ум и за акне, ако не се приема с достатъчно вода за деня и без пантотенова киселина. ..
Здравейте
Значи ли това че може да повлияе негативно на акнето
Сина ми приема Приорин, спортува и приема доста вода и дори пие протеини...
След последните дискусии мислех да го смени с Биотин, но ако и акнето пак трябва да лекувам....моята коса ще ускубя😥

Общи условия

Активация на акаунт