Косопад - 22

• 64 738
  • 781
  •   1
Отговори
# 525
Радвам се за теб. Ще стане, само търпение.

# 526
Долче, ужасно много коса.Чак аз се стреснах.Моята падаше на 1/4 , но години наред.Сега се в застопорила и расте нова.
Имам си цял нов бретон.

# 527
Долче, ДХЗ, браво на вас момичета!Звучи обнадеждаващо!
Не си спомням от дискусията и при двете ви ли проблем е желязото?За ДХЗ мисля и че ТСХ беше проблем...

# 528
И при мен пада доста, само че косата ми е руса и някак не стои така плътна топка. Ако ги изброя обаче.... Worried може и толкова да са. Аз пък задължително реша, докато е влажна. Моята е суха и къдрава, и това значи да сваля още толкова, ако я реша вече изсъхнала. Оплита се и няма ресане. Close

# 529
И моята е руса, но тъмноруса и пепелява. На снимката е влажна, та изглежда някакво кестеняво😁 Което значи, че това е "топка" с паднала коса след миенето, имало е и още преди това...🙄 Май точно тогава не я бях сресала преди миенето, но все пак дава някакъв ориентир за количествата капеща коса...😁 Мия я през около седмица (заради скалпа, за да не ми се появява пърхот, иначе тогава тъкмо дължините започват да изглеждат по-добре).
Gyga, при мен основният проблем е железният дефицит- ниско желязо и феритин водят до това. Даже по капещата коса си знаех, че пак е паднал феритинът...Особено мъчно ми ставаше, когато капеха най-късите косъмчета...🙁
aDream, и аз така. Предпочитам да я реша, докато е все още влажна, че косата ми е суха, обемна и с 20-25% по-тъмни и дебели косми, които са ми проблемните и се опитват да се начупват и да създават ефект "метла"...😆

# 530
Искам да попитам ползвалите Revalid Regrowth серума, омазнява ли косата, ефект видяхте ли?

# 531
Феритин, витД, Б, и ТСХ извън норми имам аз.
В го вдигнах, Д на долна граница, ТСХ всяка зима скача над 3, феритинът йок.
Ще се тествам другата седмица и ще кажа какво е положението.Откак пия разни добавки два месеца, косата пак поспря да пада и нямам ПМС.Иначв гърдите ме боляха зверски.
Косата ми изглежда добрв сега, не пада в момента, но има да наваксва.
Онзи ден се снимах и вижте как ми прозира кожата на главата от едната страна.Преди години такова нещо не е имало, винаги съм илала гъста коса:

# 532
ДХЗ, и при мен е точно така, най-рехаво е в средата над челото (към дясната страна е малко повече). 1 см по-навътре косата ми си расте без да има чак такова прозиране на скалпа...Сега има нови косички, но ще трябва доста да почакам, докато израснат...Често хващам косата над челото с една малка щипка, за да не се опъва, ако я вържа на опашка.
Моето ТСХ не е извън нормите, но съм с хипофункция (без Хашимото), Б 12 беше нисък, Д отдавна не съм изследвала...
Някой има ли четка с глигански косъм? Аз си купих преди 1-2 седмици от Лидъл и засега съм доволна. Взех и на малката, сега само с нея иска да си реше дългата коса, не я скубела...По принцип ги дават, че са щадящи тези четки (а като видях колко лв струват някои четки с глигански косъм онлайн- имаше по 30-50-100 лв и нагоре😵😵- и направо се почувствах късметлийка, че аз съм купила четките само по 5 лв...🤔😬).

# 533
Долче, и аз съм с прозиране в средата на челото.
ДХЗ, ще чакам да споделиш изследванията.

# 534
DX3, аз не виждам прозиране, даже мислех, че ще кажеш, че ти растят нови косъмчета - бебешки косми. Flushed Съвсем сериозно го казвам. Моята линия съвсем се е вдигнала и на места имам като голи петна, ще се радвам така да имам мъхче под линията.
Долче, ние сме май еднакви - и аз съм с ТСХ в норма, обаче с хипофункция, без Хашимото ... засега Stuck Out Tongue Winking Eye, че то и това ми остава, да пази Господ Hands Pray, с желязо под норма и феритин на долна граница. Попълвам дефицит на Д, спрях отдавна Б12, защото с него пада пък желязото  Stuck Out Tongue Winking Eye и въобще.... системата е халифакс Joy едното оправиш, другото се разваля

# 535
Долче, ние сме май еднакви - и аз съм с ТСХ в норма, обаче с хипофункция, без Хашимото ... засега Stuck Out Tongue Winking Eye,
Бройте ме и мен. Simple Smile

# 536
Аз имам няколко реда нова коса по линията, която поникна миналото лято и вече е един рехав бретон, но няма как да ви го покажа сега.Тоест там, където прозира, сега има нова коса.Преди имаше 5 косъма.
Може да не е много опадането, сравнено с някой друг, но аз имах много коса, а остана на 1/3.Щом фризьорът ми, който ме подстригва 1-2 пъти годишно, го каза.Макар последно преди дни да изрази задоволство как се е променила косата.Виждам все по-малко млади косъмчета паднали.

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 12:12 от ДХ3

# 537
Как се установява хипофункция на щитовидната жлеза при стойности на ТСХ в норма?При мен стойностите на ТСХ са в норма, според ендокринолози /2, 92 на последното ми изследване при норми от 0,35 до 5.00/. Изписа ми селен.А аз забелязвах, че като падне ТСХ, повиши се вит Д около 50 и косопада се успокоява.

# 538
Да, ТСХ-то ти е ок, но за хипо се говори и при ниски Т3 и Т4, въпреки, че може пак да са в референтните граници.

# 539
Според моята вндокриноложка ТСХ над 2 е проблем.Гпвори се за неоптимална работа на жлезата. И веднаха го усещам аз.имата ТСХ беше 3,03, за 2-3 месеца качих едни 3кг от въздуха.След терапия ги свалих за месец.

Общи условия

Активация на акаунт