Косопад - 22

• 64 670
  • 781
  •   1
Отговори
# 555
Е,  щом е андрогенна няма как се спре с шампоани...

# 556
А бихте ли ми препоръчали добър трихолог в София, след ендокринолог, генеколог, куп изследвания, биопсия-показваща андрогенна алопеция, 8 мезотерапии, шапоани, всекидневни пръскания, витамини всякакви, 3 филъра за коса, пак имам косопад..

За андрогенна алопеция Minoxidil - само това реално лекува. Останалите мерки са само помощни - шампоани, масла и маски, прием на витамини и минерали. Подрязвайте редовно косата, търсете леки и въздушни прически, за да не натежава косата на корените.

Като цяло за косопад - при мен се появява на около 2 години , аз съм изключително доволна от шампоан на Bioblas с фитостeрол. През есента ми падаше много косата  и само този шампоан ми помогна. Пробвах и много други, но с тях нямаше ефект - това конско чудо, разни с чесън, на Агафия (от един шампоан на Агафия бях доволна, мисля, че беше №3, но получавах сърбежи по главата от него). Бях скептична към марката Биоблас - турско производство, но за моя изненада много добър ефект имах от него. И косата става много жива , здрава, лъскава, расте доста по-бързо.

# 557
А бихте ли ми препоръчали добър трихолог в София, след ендокринолог, генеколог, куп изследвания, биопсия-показваща андрогенна алопеция, 8 мезотерапии, шапоани, всекидневни пръскания, витамини всякакви, 3 филъра за коса, пак имам косопад..
Къде си правихте биопсията, при кой лекар?
Военна академия, не знам при кой лекар.

# 558
Венера, не ми се вижда много тази окапала коса.🙂 Аз нали показах по-назад моята шепичка коса от миналата година...😁
Лоринда, чак сега видях за домашния скраб, мерси! И аз се чудех за хималайска сол (и имам даже доста пакети излишна, че вече използваме основно йодирана сол).

# 559
дх3, забравих да добавя, че моята коса е къдрава и винаги е била огромна, гъста и къдрава.. затова и явно са ми дали съвет за сресване докато е мокра. Вече е далеч от гъста де, но поне косъмът ми е плътен и дебел.
От хормоните след раждането ми се изправи една петя от корените, сега виждам, че новите коси се къдрят, дано се възстанови.

# 560
Моята коса преди беше доста чуплива, след ражданията се поизправи. Забелязвам, че при обилен косопад се изправя и изпършъвява. От както пия желязото косопада поспря, а косата взе да се поначупва.

# 561
Момичета, според вас копривата изсушава ли скалпа и косата и има ли ефект от поливането на косата с нея против косопад? Понеже искам да пробвам, но се притеснявам да не ми предизвика сухота и сърбеж, понеже тя и сега си е суха

# 562
Момичета, според вас копривата изсушава ли скалпа и косата и има ли ефект от поливането на косата с нея против косопад? Понеже искам да пробвам, но се притеснявам да не ми предизвика сухота и сърбеж, понеже тя и сега си е суха

Плами,
Копривата е чудесен помощник в борбата с косопада. Тя сгъстява косата, придава й обем, виталност и нежен блясък. Действа за заздравяване и укрепване на скалпа. Няма да изсуши,но няма и да хидратира,така,че паралелно с противокосопадните продукти ти трябват и силно хидратиращи продукти, които да редуваш с протеинови шампоани и маски.
Копривата е чудесна за борба с косопада,но също както и розмаринът трябва постоянство и търпение резултат може да очакваш след няколко месеца.
Знаеш ли какво предизвиква косопадът ти, прилагаш ли друга терапия.

# 563
Имам анемия и предполагам, че е от нея. В момента пия Тотема

# 564
По-добре я пий/яж тая коприва щом си с анемия + си се поливай щом искаш. Прави косата бляскава, но едва ли ще ти спре косопада. Но проблемът ти е вътрешен, на това наблегни.

# 565
Момичета, попадали ли сте на статии за връзката между работата на черния дроб и косопада?Изобщо, какво ви е мнението в тази посока?Аз имам чувството, че доста от проблемите при мен са свързани с работата на черния дроб.Имам предвид, че косопада като симптом от дисфункции, дали бил той от хормонален вид или заради дефицити, все пак е свързан с работата на черния.

# 566
Логически....(може и да греша), работата на чения дроб и косопада са свързани с това, че когато има ....хм... примерно хормонален дисбаланс се използват и таблетки за черния дроб, за да се осигури по- добра работа и съответно премахване от тялото на този дисбаланс.  Не мисля, че има друга връзка.

# 567
Има връзка и с черния дроб, разбира се. 🙂 Не казвам, че е основната причина за косопада, но в черния дроб се извършват много процеси. Нвсшучайно го наричат "черноработникът на човешкото тяло". При хипофункция/хиперфункция на ЩЖ може да има забавено или забързано усвояване на нутриенти, желязо, също забавяне на преработването на други вещества. Отделно, ако се приемат някакви лекарства, които влияят на черния дроб, също могат да попречат за усвояване на витамини и т.н. Аз по едно време проучвах и връзките между хипофункцията, ниското желязо и феритин и черен дроб...Нека си помислим и друго- реално ние сме това което ядем, но още повече това, което усвояване от храната, която приемаме. За добавките важи същото- няма значение толкова какво и по колко пием, а дали добавката е в правилната форма за усвояване, доза, дали се приема на гладно или не, дали се комбинира с нещо с което се конкурира за усвояване, какви пълнители има в таблетката/капсулата и др...Доста добавки даже могат по-скоро да пречат, отколкото да помагат...и познайте кой се грижи, за да ги усвоим? Черният дроб, естествено.😃
Доколкото си спомням, черният дроб има отношение и към усвояването на желязото и също и съхранението му.

# 568
Благодаря ви, момичета!
Ще поработя в тази посока за себе си и после ще споделя.

# 569
Ха…чудесно.Моят черен дроб работи добре, но е омазнен-незнайно защо.Уж било нещо като генен проблем,10-15% от балканското население има такъв.Не ям много месо, нито мазно, не пия почти.

Общи условия

Активация на акаунт