Косопад - 22

• 64 647
  • 781
  •   1
Отговори
# 540
Да, и аз качих 3кг без усилия, след като се покачи ТСХ, но пък спрях спорта за известно време и не мога да съм категорична.Със сигурност обаче знам, че ТСХ над 2 не е ок за мен.
А Т3 и Т4 при мен са около среда с тенденция да се покачват.

# 541
T3 и Т4 трябва да са оптимално в горната четвърт или поне 1/3 на референтните стойности. Особено Т3- че предимно от ниските му нива идват гадните симптоми (задържане на вода, качване на кг, липса на енергия и др.)...
При мен съм наблюдавала интересна връзка- повече вгх в менюто (при това от домашна, непържена храна и без джънк в ежедневието, с превес на пълнозърнести храни и бавни вгх)= по-високо ТСХ (към 3)+ по-ниско желязо и хемоглобин...Междудругото, и аз веднага го усещам ТСХ над 2...
Допълвам...сега си видях резултатите от днешните изследвания и...доста съм доволна! Феритин 39,03 (на 14.03. беше 24 и нещо)!🤩 Няколко неща още не са готови- Б 12, вит. Д, ретикулоцити...

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 12:56 от dolce miele

# 542
Браво, Долче!
И аз забелязах, че позволя ли си бързи въглехидрати, млечни и алкохол нещата се влошават.Понеже по празниците си позволих козунаци, сирена и алкохол, падналите косми са със странен корен.Не е типичния, а като заострен и тъмен.Детективското ми разследване сочи, че връзката с храната оказва значимо влияние и в тази посока при мен.Между другото, с такъв корен падаха, когато все още не взимах добавки.
Моят феритни е 27 /при стойности 13 - 150/, желязото ми е 12 / при стойности от 10 до 32/

# 543
  • DE

Много малко маски са подходящи за дължините и за скалпа едновременно, една от малкото такива е Гроу Горджъс маска за уплътняване има кофеин в нея и други натурални съставки,след тази маска косата е жива,напоена и плътна.

Lorinda може ли с Link да споделиш коя e горепосочената маска. Предварително ти благодаря.

# 544
Освен захар и кафе, друго може ли да се използва за скраб за скалпа?
Gyga, желязото ми сега е 9,96 (миналия път беше 13,2 мисля), но ЖСК е 59-60 (също по-ниско, което показва, че намалява железният дефицит)- явно трупам заради (феритин)
🙂 За феритина референтните за жени преди менопауза е 4- 104, обаче аз си целя минимум 70, а още по-добре и около 100.😀 Хемоглобинът също е 133 (от 127), а RDW за първи път ми е в норма, а не над нея...което очаквам да се изрази и в по-добри нива на Б 12. Вит. Д ми е 97,8 nmol/l (75- 125 оптимално).

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 15:04 от dolce miele

# 545
Здравейте, момичета!
Аз също съм спряла сладкото напълно, защото влизам във форма за лятото и съм си изготвила режим. Бързи въглехидрати не присъстват в менюто ми, само бавни. Единственото сладко всъщност, което употребявам са плодовете, но и тях с мярка.
Пия си за сега желязото и сякаш виждам по-малко паднали косми и то след сресване на мокра коса с маска. Ще кача снимка да споделите вашето мнение. По принцип се стремя към напълно спиране на косопада, преди     имах само сезонен косопад, след него не ми падаше ни един косъм.

# 546
Аз от три дни започнах прием на вит Д и желязо, не знам на какво се дължи но днес се къпах и падналите косми бяха тройно на това , което ми падаше .... възможно ли да е от  добавките
Понеже уча и за държавни и ни смениха датите за юни месец,  може и да е от силен стрес

# 547

Много малко маски са подходящи за дължините и за скалпа едновременно, една от малкото такива е Гроу Горджъс маска за уплътняване има кофеин в нея и други натурални съставки,след тази маска косата е жива,напоена и плътна.

Lorinda може ли с Link да споделиш коя e горепосочената маска. Предварително ти благодаря.

tombob,
Тази е маската на Grow Gorgeous intense.
Серията за обем е също много подходяща за моята тънка и къдрава коса. Volume root stimulation primer и Volume bodifying leave in serum са другите продукти от който съм много доволна.

Долче,
Много добри отзиви има за морска сол и зехтин като домашен скраб, а също и:
Домашният скраб за коса от ябълков оцет помага за детоксикация на скалпа, като го освобождава от примеси, които са склонни да причиняват пърхот, косопад и мазни кичури. По-долу са необходимите съставки:

¼ чаша розова хималайска сол, смляна
1 супена лъжица суров ябълков оцет
1 супена лъжица кокосово масло, разтопено
1 чаена лъжичка мед
15 капки етерично масло по ваш избор
За да приготвите този домашен скраб за коса, просто комбинирайте всички съставки в малка купа и разбъркайте добре. След това е препоръчително да държите сместа в херметически затворен съд. На практика: използвайте 1 с.л. ексфолирайте върху мокра коса, разтривайки внимателно с върховете на пръстите. Оставете го да престои 5-10 минути, преди да го изплакнете с хладка вода.

# 548
Не реша вече
косата мокра, иначе
падаше мноого коса.Минален стрес ѝ причинявам, връзвам само при спорт.Леко я прибирам при сън.

# 549
Аз знам, че коса не се сресва суха, защото се накъсва и се уврежда косъмът. Мокра се сресва след като маската или балсама са подействали и са омекотили косъма.  По този начин 1. Не се прилага стрес върху скалпа, защото сресването не причинява дърпане на косата
                            2. Се разнадя продукта по дължините на косата равномерно.

Не, че споря, момичета, просто споделям съвет, даден ми от много фризьори, иначе всяка е редно да намери нейният начин.

# 550
Не се накъсва никак ако човек знае как да я реши.А мократа коса тежи, скалпът е омекнал, гнездото на фолилула е разхлабено.Тогава най-много пада коса чрез ресане и дърпане, дори минимално.
Реша я суха или леко влажна по дължините.Хващам я през средата на дължините и сресвам крайчетата.Разплитам добре и минавам нагоре.Не дърпам, не бързам.Имам четка Тангъл Тийзър и много рядък гребен .
Знам, че много пбемни и къдрави коси се решат мокри/влажни, иначе не се получава. При останалите коси, засегнати от косопад, е важно да щадим корена на косъма от механично дърпане.Затова не се препоръчва да се сресва мокра косата.Това съм чела и го спазвам.

# 551
Аз реша косата напълно суха- когато е преди измиване+ ежедневното сресване, мокра- не, влажна- след като преди това съм я подсушила за известно време с памучна кърпа-тюрбан, т.е. преди да е напълно изсъхнала след измиването. Когато среша косата преди измиване, и шампоанът се разпенва по-добре, и балсамът се разпределя по-равномерно. НО четката и техниката на разресване определено са много важни. Както и четката за коса да е подбрана за съответния тип коса...🙂
Б 12 ми е нисък все още (колко ли е бил преди това😬)- 263,5, референтни 184-878. Под 300 мисля, че беше "латентен дефицит"...

# 552
Здравейте и аз да се включа. Имам силен косопад от поне 2 години. Желязото и феритинина са ми със стойности 5. Опитах прием на желязо под всякаква форма, но все ме болеше корема и ми прилошаваше, а резултат нулев. Хематолжката накрая ми изписа вливка на желязо феринжект, скъпо удоволствие около 250лв. е едната вливка. И месец след нея косопада много намаля. Просто споделям моят опит, ако мога да бъда полезна на някой.

# 553
А бихте ли ми препоръчали добър трихолог в София, след ендокринолог, генеколог, куп изследвания, биопсия-показваща андрогенна алопеция, 8 мезотерапии, шапоани, всекидневни пръскания, витамини всякакви, 3 филъра за коса, пак имам косопад..

# 554
А бихте ли ми препоръчали добър трихолог в София, след ендокринолог, генеколог, куп изследвания, биопсия-показваща андрогенна алопеция, 8 мезотерапии, шапоани, всекидневни пръскания, витамини всякакви, 3 филъра за коса, пак имам косопад..
Къде си правихте биопсията, при кой лекар?

Общи условия

Активация на акаунт