Косопад - 22

• 64 644
  • 781
  •   1
Отговори
# 570
От въглехидрати, фруктоза, а и от комбинацията им с мазнини чудесно се омазнява черен дроб...

# 571
Момичета, попадали ли сте на статии за връзката между работата на черния дроб и косопада?Изобщо, какво ви е мнението в тази посока?Аз имам чувството, че доста от проблемите при мен са свързани с работата на черния дроб.Имам предвид, че косопада като симптом от дисфункции, дали бил той от хормонален вид или заради дефицити, все пак е свързан с работата на черния.
Има връзка, разбира се. Тялото ни едно цяло и нарушаването на функциите на който и да е орган, може да влияе и директно и индиректно на косопада, както и на всичко друго в организма. Нали точно затова се борим сами в тази тема, защото докторите гледат "на парче" и никой в БГ не гледа цялата картинка. Доктор Хаус ни трябва на нас, ама нямаме такива диагностици ние. Не мен например ми отне години, за да разбера сама, след много тестове, проби и четене, че алергията от слънцето, която развих, както и пигментните петна по лицето, които ми избиваха всяко лято, са резултат от недобра работа на черния дроб.

# 572
И аз имам слънчева алергия. Има връзка и с нивата на вит. Д. При дефицит определено се влошава прогресивно, а и много по-лесно изгарям. Черният дроб ми е ок.
В петък ме пече доста слънце. Снощи забелязах, че са ми избили много наскоро пъпчици на ръцете, лице (едва забележими, само аз си ги виждам под определен ъгъл). Обаче въобще този път не не сърбят, а и не съм почервеняла. Всъщност, тази алергия е свързана и с Озоновият слой...

# 573
И аз имам хипофункция. И съм забелязала че когато ТСХ ми е ок желязото ми е ниско, когато желязото се вдига и ТСХ се вдига. Има ли реално връзка между двете неща или съвпадение? А косопада го отдавам по-скоро на анемията понеже съм с много ниско желязо, а дали и от витамин Д не е? Понеже и с него съм в дефицит, но нв искам да го пия и се надявам че със слънчеви бани ще станат нещата, но??

# 574
Дефицитът на витамин Д и връзката с косопада е доказана.
Но ми беше много интересно да прочета,че:
Хората прекарват все по-малко време навън, а когато излязат, обикновено си слагат слънцезащитни кремове, което неутрализира способността на тялото да произвежда витамин D", обяснява Ким Пфотенхойер (Kim Pfotenhauer) от Университета "Туро" в Калифорния. "Искаме хората да защитават кожата си срещу рак, но има здравословни, умерени нива на незащитено излагане на слънце, които могат да са полезни за увеличаване на витамин D", допълва тя, цитирана от Science Daily.
Т.е.използваме слънцезащитен крем за да се предпазим от рак на кожата,но дефакто дори и да прекараме целият ден на слънце ако сме със защитен фактор крем няма да има полза за витамин Д.
Това обяснява защо се налага прием на витамин Д почти целогодишно.

# 575
Аз не бих се надявала само със слънчеви бани да наваксам дефицит на витамин Д...🙂 Важно е и каква площ се излага, за колко време и в кои часове, слагаме ли слънцезащита, цвят на кожата, даже съм чела, че има значение и дали носим слънчеви очила...

# 576
Моята ендокриноложка ми препоръча да слагам слънцезащита само на лицето, за да може възможно най много части от тялото да са изложени на слънце. Това като препоръка освен дозата витамин Д, която да пия.

# 577
Вигантол ми бяха изписали да пия, някой има ли опит с него и има ли ефект при косопада?

# 578
По колко капки Вигантол ви изписаха?

# 579
# 580
От него мисля, че пиех по 30 капки.Има таблици за дозиране на вит Д според дефицита и стойностите, които се търси да се постигнат.

# 581
И аз си пия Вигантол. Уви, липсите се вдигат, но косопад си имам.

# 582
И аз си пия Вигантол. Уви, липсите се вдигат, но косопад си имам.

До колко се покачиха?

# 583
Аз две, та даже и повече години пия, ударни количества по схема, но чак последно време се качиха до долна граница.И чак тогава видях резултат за косата.

# 584
Да, и аз затова попитах Мариат, защото може да се покачват, но да не са достигнати стойностите за конкретния организъм.И аз пия във високи дози вит Д, но при мен липсата му е от голямо значение и за коса и за кожа - всичко се влошава.И установих, че при мен оптимални стойности са 50.Сега пак падна на 27 и естествено и косопада се върна с пълна сила.

Общи условия

Активация на акаунт