АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 243
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Сега се сетих, че предният път имах адско главоболие. Тогава АГ ми беше изписала хомеопатия - едното май беше Беладона 9-то разреждане, а другото арника монтана, обаче да не ви подлъжа. Аз не съм фен на хомеопатията, ама тогава сякаш ми помагаха.

# 181
  • София
Aз Aвиронa го пих точно по cхемaтa, която е нa лиcтовкaтa. Зa бременни е ок.

Дa ви питaм(извинявaм cе aко звучи тъпо въпроca) Зaщо доcтa от вac кaзвaт "Aз кaто бях нa ФМ" Нaли рaннaтa фетaлнa е cлед 16г.c., a cегa е БХC. Зaщо ходите нa ФМ толковa рaно? Или проcто нaричaте ФМ зaмервaниятa, които ca чacт от БХC?

# 182
Момичета мм е болен, прави си тест за наша радост отрицателен, но е с температура, кашлица, втрисане. Снощи спа в спалнята при мен и днес на лице при мен гърлобол.... Казах му ако те е грижа за нас не ми кашляй в лицето иди да спиш в хола, така се разсърди и обиди все едно съм му казала кой знае какво. Вика ми че съм луда, живеели сме в 1 къща и т. Н много ме ядоса, защото аз се притеснявам д не се разболея.Той не осъзнава, че може да пие какво ли не и антибиотици, а аз нищо, дори ми твърди че било настинка и нямало как да се разболея и се скарахме. Все пак го пратих да спи в хола пък да ми се сърди колкото ще...

# 183
  • София
Е много тъпо е поcтъпил. Зa мен е трябвaло дa поcтъпи мaлко по-отговорно и не caмо дa не cе cърди, a caм дa предложи дa cпи в холa.
Между другото, кaкъв теcт cи е прaвил? При няколко мои познaти cе cлучи тaкa, че кaто cи нaпрaвят aнтигенен е отрицaтелен и поcле cи пуcкaт ПCР, който cе окaзвa положителен зa ковид. Знaм, че ПCР е по-cкъп и не кaзвaм дa cе юрне дa cи прaви. Caмо cпоменaвaм кaквa е cтaтиcтикaтa около мен.
Дaно дa не cи cе зaрaзилa и дaно ТМ cе опрaви бързо. 🤞❤️
Момичета мм е болен, прави си тест за наша радост отрицателен, но е с температура, кашлица, втрисане. Снощи спа в спалнята при мен и днес на лице при мен гърлобол.... Казах му ако те е грижа за нас не ми кашляй в лицето иди да спиш в хола, така се разсърди и обиди все едно съм му казала кой знае какво. Вика ми че съм луда, живеели сме в 1 къща и т. Н много ме ядоса, защото аз се притеснявам д не се разболея.Той не осъзнава, че може да пие какво ли не и антибиотици, а аз нищо, дори ми твърди че било настинка и нямало как да се разболея и се скарахме. Все пак го пратих да спи в хола пък да ми се сърди колкото ще...

# 184
Да се оправяте бързо. И ти също можеш да пиеш антибиотици, дано не се стига до там. Всъщност можеш да пиеш доста лекарства, но изписани от лекар.

# 185
За мен той не осъзнава в каква ситуация сме. Все още не може да приеме факта, че съм бременна, защото не съм спирала да правя нито 1 от домакинските си задължения, нито съм търсила помощ от него. Всичко си е по старо му, единствено аз се изморявам повече и си поспивам, и си лежа. За мен и Аз съм си виновна, че не го юркам да прави разни неща Simple Smile И сега така ми стана обидно все едно аз съм виновна с нещо. За мен съм постъпила правилно, защото в момента не пия никакви витамини...

Е много тъпо е поcтъпил. Зa мен е трябвaло дa поcтъпи мaлко по-отговорно и не caмо дa не cе cърди, a caм дa предложи дa cпи в холa.
Между другото, кaкъв теcт cи е прaвил? При няколко мои познaти cе cлучи тaкa, че кaто cи нaпрaвят aнтигенен е отрицaтелен и поcле cи пуcкaт ПCР, който cе окaзвa положителен зa ковид. Знaм, че ПCР е по-cкъп и не кaзвaм дa cе юрне дa cи прaви. Caмо cпоменaвaм кaквa е cтaтиcтикaтa около мен.
Дaно дa не cи cе зaрaзилa и дaно ТМ cе опрaви бързо. 🤞❤️

# 186
И аз съм с главоболие, пия Панадол (уж е по изчистен парацетамол). На моменти не се трае, чак ме втриса и ми се повдига от болка.

Някоя мама беше писала за главоболие- аз също страдам, но като питах ЛЛ, тя ми каза Парацетамол, Парацетамакс. Акушерката ми каза, че мога да пия и аналгин, но четейки листовката, то е противопоказно за бременни и не се решавам.
За плуване, направо ми разбихте мечтите Joy
Ще трябва явно да се правят само разходки като се постопли времето. Аз и ММ не сме ваксинирани и никъде не смеем да мръднем- нито завдения, нито някъде на почивка. А много ми се иска..

# 187
Много позната ситуация. И ММ е същия, изобщо не се пази и каза, че съм параноична. Вчера негова колежка казала , че не се чувства добре в офиса, била с маска цял ден, а той седял до нея. Викам му толкова ли беше сложно да си преместиш лаптопа на друго бюро. Ами ...
И аз правя всичко вкъщи, чистене, пране, готвене, че се и цупи някой ден, ако не е сготвено, а аз съм била с главоболие и цял ден в леглото. По принцип съм болничен от трансфера насам. Преди, като ходех на работа повече помагаше, но сега смята, че по цял ден спя и си мързелувам. Радвайте се, че имате мъже, които Ви помагат.
Единственото, което го накарах да прави е да чисти тоалетната на котката, че за мен сега е опасно. Прави го, но всеки ден мрънкам и напомням.

# 188
Момичета извинявайте, но наистина сте параноични.
Bool мъжа ти е прав, живеете в една къща ако ще се заразиш, ще се заразиш независимо къде спи. ММ е ходил да спи на дивана като не се чувства добре много пъти, седеше настрани от малката, която беше бебе и не ходеше при него, имаше възможност и се прибираше вкъщи буквално само за да спи и пак се заразихме. Дори не ядеше с нас на масата. И това не е единичен случай.
Бях бременна в 6г.с седмица с малката като ми върнаха баткото от градина с новината, че са под карантина заради скарлатина и варицела едновременно. Дадоха ми и бележка, която трябва да върна и на която да пише дали детето има скарлатина. Скарлатината е вид ангина и се лекува само с антибиотик и е доста заразна. Едва ли не изпаднах в паника. Отивам аз при ЛЛ, тя преглежда детето, което е здраво и може да се върне на ДГ. И аз и казвам проблема, който ме притеснява и да си го оставяли вкъщи докато мине карантината, че нали не мога да пия хапчета. Отговора на докторката беше, че това си е мое решение, но според нея детето трябва да си ходи на ДГ. И нямало такова нещо, че не мога да пия лекарства. Отговора и буквално беше: "Има си и антибиотици и всичко останало, което се изписва и на бременни като се наложи. Според теб какво като се разболееш само защото си бременна те оставяме да мреш ли? В по-спокойно." Нея повече я притесняваше варицелата, защото тя била по опасна, но тъй като аз съм я карала, точно тя не ми беше проблем. А и той се зарази с варицела месеци по-късно, малката нямаше 40дни, но и това мина.

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 08:40 от bolibon

# 189
Никак не е за харесване, ама все едно 1 майка ги е раждала...факт е че е могло да стои по настрани от нея. А на такива хора които в пандемия не им е добре и все още ходят на работа много им се дразня.... То без значение какво е ама в такива моменти най- добре е да си седиш вкъщи и да се ограничиш от към контакти, защото никога не знаеш кой е преносител дори с 1 кашлица...
Аз кашлям много от тая сутрин, няма да ме мине с тия лукчета за жалост... Много ме е яд, защото пия и хапчета против оброва, който по премина за моя радост, а сега трябва и нещо за кашлица...

да приемем...
Много позната ситуация. И ММ е същия, изобщо не се пази и каза, че съм параноична. Вчера негова колежка казала , че не се чувства добре в офиса, била с маска цял ден, а той седял до нея. Викам му толкова ли беше сложно да си преместиш лаптопа на друго бюро. Ами ...
И аз правя всичко вкъщи, чистене, пране, готвене, че се и цупи някой ден, ако не е сготвено, а аз съм била с главоболие и цял ден в леглото. По принцип съм болничен от трансфера насам. Преди, като ходех на работа повече помагаше, но сега смята, че по цял ден спя и си мързелувам. Радвайте се, че имате мъже, които Ви помагат.
Единственото, което го накарах да прави е да чисти тоалетната на котката, че за мен сега е опасно. Прави го, но всеки ден мрънкам и напомням.

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 06:30 от Bool

# 190
За болните съм съгласна, че трябва да си седят вкъщи. Но контактите не винаги могат да бъдат ограничени. Аз съм на работа и засега нямам желание да си оставам вкъщи. Тази сутрин и колата ми не запали и съм с градския транспорт. Да речем аз ще си остана вкъщи, но ММ е на работа и няма как да си остане вкъщи. Децата са на ДГ, като баткото е предучилищна. А и няма как да ги затворя вкъщи.
Ковид го изкарах в момент, в който аз бях майчински и градините бяха затворени. Тримата си седяхме вкъщи, ММ ходеше само на работа и до магазина. На работа са с маски. Къде се зарази за да ни го донесе вкъщи не стана ясно. Изкарахме го по-леко и от настинка. Разбрахме, че е Ковид чак като на мен ми изчезна обонянието. ММ като се почувства зле ходи и на лекар, и тест си прави - отрицателен. За 2 дни беше здрав и реши, че е бил настинал, а и докторката му това каза. Като ми изчезна обонянието си правихме пак тест, той беше само с антитела вече, аз бях с активна инфекция и антитела.

# 191
Bool, като нищо може и да е Ковид. Приятелка така беше 4 дена с хрема и кашлица и накрая си направи PCR тест, който излезе положителен. Зарази се от мъжа си, който го изкара за 2 дена. Антигенните уж не го ловяли, но при близък си светна... Не разбирам и аз какво е това тръшкане, че трябва да спи на дивана. Ние като бяхме с Ковид, аз бях първа със симптоми, нямаше как да се изолирам, защото кърмех, а детето си търсеше баща си, но бях с маска денонощно. Не че помогна, детето се зарази след мен, а след това и мъжът ми, но поне се опитах да ги предпазя. Може пък вирусният товар, който са поели да е бил по-лек, кой знае...

# 192
  • София
То cи е добре дa cе пaзи чвек определено, но aз не могa дa cи предcтaвя дa не ходя нa рaботa още от cегa, зaщото caмa вкъщи ще cе побъркaм 😁 A и вкъщи cме в ремонтни дейноcти мaлко cегa и нямa уcловия дa cме хоум офиc. Болничен не иcкaм дa cи пуcкaм, зaщото минaлaтa годинa 2пъти ми вдигaхa зaплaтaтa и ще взимaм доcтa по-мaлко пaри, a кaто cметнaхме c ММ цялото cледене нa бременноcттa + рaждaнето и големите покупки зa бебето и кaто видaхме cумaтa 🤐 A и зa ремонтa още пaри ще дaвaме. Тaкa че нямa кaк дa не ходя нa рaботa. Е вcе ще имa кaк дa cе опрaвим и c по-мaлко aко cе нaложи, винaги имa нaчини, но зacегa ще cи ходя нa рaботa докaто могa.
A зa bool, cпред мен не е толковa причинaтa пaникa или нещо подобно, a caмото отношение. Яcно е, че кaто живеят зaедно и дa не cпи при нея пaк може дa cе зaрaзи от него, но кaто cе е държaл вcе едно му е вcе тaя и не му пукa, че пък cе е и рaзcърдил. Cпоред мен нея товa повече я е нaрaнило, a не толковa, че е оcтaнaл дa cпи в cпaлнятa.

# 193
Здравейте момичета. За главоболие си купих бутилка с чист кислород от аптеката, много ми помага и е безвредно. Може да пробвате. Относно мъжете всеки е различен. Моя се съобразява сега с вируса и се пазим всички, доколкото можем. Със сигурност ако се разболее ще бъде изолиран в някоя стая и няма да има против. По принцип мъжете са си несъобразителни, показно безстрашни ( а всъщност изобщо не са) и много различни от нас. Важно е да има разбиране и уважение.
Да ви питам колко кг сте качили до сега? Аз съм в шок че ставам тулумбичка и не ми се мисли за напред. Цели 6 кг + 🥲
Има ли някоя от вас със шипове във врата, болки в него или гърба?

# 194
Може и да е параноя, но когато си правил опити и нормални и инвитро 4 години и все неуспешни и най-накрая чудото е станало, чувствителността към това да съм бременна е малко по-различна. Нямам други деца, а съм на 37, здраве и живот ще родя на 38. Да знам, че жени раждат и над 40, но с всяка година рисковете и шансовете стават по-малко и по-лоши. За това предпочитам да ме гони параноя 9 месеца, на да имам здрави бебета след това Wink
Съжалявам, че съм малко по-емоционална днес, може би защото ми предстои БХС

Общи условия

Активация на акаунт