АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 239
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Момичета, не им се ядосвайте толкова на мъжете. Те не са толкова емоционални като нас и не могат да разберат чувствата на една бременна. Говорете с тях. Всичко минава и се разбира с говорене.
Колкото до Ковида, аз съм ваксинирана с Янсен от около половин година. Досега не съм се срещала с вируса, а до скоро пътувах всеки ден в градския, работя с клиенти, ходя си по магазини, на кафе с приятелки. Да, нося маска и си мия често ръцете, но явно съм късметлийка, че ме подминава, знам ли.

# 196
По обсъжданите теми, аз не мога да се съглася с генерализирания като "мъжете са по-малко чувствителни", моят може да не е емоционален към света генерално, но стане ли въпрос за мен и вече за бебето, изобщо не се опитва да го играе "твърд". Дори скоро си мислех, че той някак още от двете черти осъзна какво се случва, докато на мен ми трябваха седмица-две, за да осъзная, че съм бременна. И още от теста той стана леко параноичен, не ми даваше да пускам пералня (да не вдигам тежкото пране), да вдигам тенджерата със супа, да чистя контейнера на прахосмукачката... трябваше да проведем разговора "Аз не съм болна" и да го успокоя Grinning сега всичко е нормално, мога да правя гореизброените неща. Но по принцип аз не мога да се оплача като цяло, аз никога не казвам, че той ми "помага", защото домакинската работа не е моя, тя е наша, двамата живеем в този дом, двамата работим и разполагаме с еднакво време, съответно двамата го поддържаме. Разбира се, всяка връзка е различна, може би разговор, вместо сърдене би помогнал да се поуспокоят нещата.
За пазенето, аз не мисля, че момичетата, които се притесняват са параноични, при бременността имунитета пада, спането в отделни стаи за няколко дни не би навредило на никого. Разбира се, че има бременни жени, които се разболяват и пият лекарства, но това не значи, че не трябва да се пазим доколкото е възможно.
За килограмите, все още не съм се теглила, а и аз няма да знам точно, защото не знам колко съм забременяла. Но от тази седмица официално имам коремче, изведнъж изскочи сякаш :Д

# 197
  • София
Истината е, че бременността е кофти и за майката, и за таткото. Кой колко му е криво си е индивидуално.
Аз например не понасям да съм бременна, вижда ми се ужасно много време, имам всякакви кривотии и болежки. Обичам си бебето, желано е, планувано е, ама ако можех да се размина със сурогатна майка, сигурно щях да го направя. Като чуя някоя дама да казва, че бременността е най-хубавият период в живота на една жена, че тя разцъфва и какво ли още не, ми иде да се скрия в миша дупка. Явно не съм баш жена като от книгите 🤣

# 198
Последното мнение изцяло описва и моите чувства... не очаквах, но го мисля.

Обмислям да ме приемат за вливане на течности няколко дни, не се справям с повръщането.

# 199
Неизвестна16 много точно описа и мен... И предвид, че ние сме инвитро... Много много късметлийско инвитро с едно ембрионче и от първия път, и въпреки че понесох не толкова тежко всичко покрай процедурата в момента само си повтарям "Едничко е достатъчно, не искам да чувам за второ"... Но знам ли когато го видя, когато усетя всичко до край включително и раждането, може да мисля по различно. Но засега темата второ, не се обсъжда. Аз също се чувствам доста зле. Даже щях да проверявам как стоят нещата за осиновяване. Хем ще спася някое оставено детенце, хем себе си от всичко това. А сме още в началото, незнам какво следва. Аз все още нямам коремче, сега това ми е голям проблем. Знам че е рано, но пък чак толкова Disappointed

# 200
Аз харесвам втори триместър. Първият е ад с това повръщане, трети тежи супер много, ще е адска жега, надути, отекли, просто не искам да си представям каква мъка ще е лятото. Като знам с предните ми две бременности как беше, а родих май/юни, сега ще е някакъв кошмар в най-големите жеги.
Аз още не съм качила кг. Започвам от малко - 46 и предполагам няма да кача повече от 12-13, поне с предните ми две бременности беше така.
За болестите - колкото и да се пазя, мъжът ми ходи на работа, едното дете на градина, другото на училище, а не мога (и не искам) да се изолирам от тях.

# 201
Истината е, че бременността е кофти и за майката, и за таткото. Кой колко му е криво си е индивидуално.
Аз например не понасям да съм бременна, вижда ми се ужасно много време, имам всякакви кривотии и болежки. Обичам си бебето, желано е, планувано е, ама ако можех да се размина със сурогатна майка, сигурно щях да го направя. Като чуя някоя дама да казва, че бременността е най-хубавият период в живота на една жена, че тя разцъфва и какво ли още не, ми иде да се скрия в миша дупка. Явно не съм баш жена като от книгите 🤣
Аз съм от късметлийските, за който бременността е един от най-хубавите периоди, поне предните два пъти. Нямам повечето от проблемите, който съпътстват бременността. Почти не качвам килограми, обаче качвам доста след като родя. Просто се чувствам добре, обаче ... Има едно обаче. Вече като стигна накрая искам да се превключва по бързо, че започва да ми тежи, да ми пречи корема. Също съм от късметлийските, на който ръцете и краката не се подуват. Като видях братовчедка ми как и бяха подути направо се уплаших. За килограмите още не съм качила. Аз свалих след като забременях, после изкарах вируса с повръщане и бях общо -5 от преди да забременея. От тях съм наваксала вече почти 1кг за 2 седмици. Ям каквото ми се яде. Ще видим тази бременост как ще е.

# 202
Момичета ваксинирани ли сте?
С предните 2 деца качих по 21 кг, сега обаче нещо скоростно вървя нагоре, но имам жесток апетит направо незнам какво е това нещо, постоянно съм гладна 😭

# 203
  • София
Аз предния път качих 30кг и бях бременна в най-големите жеги. Тръгнах си с 10кг по-малко от родилното, останалите ги свалих за около 9-10м и до годинката на звяра вече бях напълно във форма.
Тръгнах да пиша всичките си болежки, ама реших, че няма да го публикувам да не се изплашат първескините (леле, колко ме дразнеше тая дума!).

# 204
Аз предния път качих 30кг и бях бременна в най-големите жеги. Тръгнах си с 10кг по-малко от родилното, останалите ги свалих за около 9-10м и до годинката на звяра вече бях напълно във форма.
Тръгнах да пиша всичките си болежки, ама реших, че няма да го публикувам да не се изплашат първескините (леле, колко ме дразнеше тая дума!).

И аз я мразех тази дума, сега сме второскини и третоскини. 🤣
Килограмите знам ще сваля, но тези болки в гърба и врата от сега направо ме побъркват 🥲

# 205
Mimkenz а имах болки в гърба от преди да забременея . След като започнах магнезии и б12 мисля се пооправи положението.Сега имам и лоши дни , но като цяло е по - добре .Качила съм около 2 кг.
Boolмъжа ти верно е прекалил със сцената , Но....аз също не съм съгласна , че мъжете не са чувствителни , а напротив.Обидил ти се е ,защото не си се загрижила първо за него дали е добре и после да се мести и си прозвучала егоистично.Те също имат нужда от внимание .
При мен бременността минава леко за сега , като изключим притеснението дали кръвотока е добре , дали плацентата ще се вдигне, но като цяло се чувствам късметлийка.

# 206
  • София
Аз съм с гръбначно изкривяване - имам изправена лумбална лордоза, остеохондроза и дископатия. Та мен винаги си ме боли, а през бременността е ад.

# 207
Мен ме водеха и възрастна първескиня. Направо се чувствах все едно се обръщат към прасе. Само 2-3 пъти съм чувала обръщението, като първия път беше от моята лекарка, която ме предупреди, че сигурно ще го чувам това обръщение, да не се стряскам или ядосвам.

# 208
Мен още ме дразни, предполагам тепърва ще е така 😀
Ваксинирана съм с Pfizer август и октомври, както и всички около мен, някои са вече и с бустери и това ми дава известно спокойствие, признавам. Преди това и преболедувах, надявам се повече да не се срещаме с вируса. Дано да са прави в прогнозите, че до лятото ще премине всичко.

# 209
Аз съм с гръбначно изкривяване - имам изправена лумбална лордоза, остеохондроза и дископатия. Та мен винаги си ме боли, а през бременността е ад.

И а съм с изкривяване, остоехондроза и незнам какво още. Какво правите за облекчаване?
Пия витамини и магнезии, но като легна вечер и цял нощ болежки

Общи условия

Активация на акаунт