АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 221
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
Това с кислорода за първи път го чувам. Звучи доста интересно.

Аз имам от време на време болка откъм дясната част на дупето. Боли като при сецнат кръст. Доста е неприятно. Едвам се надигам, ако съм седнала, не мога да застана на един крак (като си минавам краката в банята Grinning ) Казах на АГ, не се учуди изобщо, не отрече да е от бременността, но каза, че в тези начални седмици може да се изпишат много малко неща и че ако стане нетърпимо, ще ме прати на невролог. Препоръча да се мажа с магнезиево олио или арника. Засега търпя и не се мажа с нищо, но се моля да не е нещо трайно.

Момичета, БХС в Майчин дом беше безплатен, нали? Макар че моя час за ФМ го смениха за по-ранен час, за да може да ми вземат кръв на място и сигурно ще правя всичко наведнъж.

Аз още не съм се ориентирала за пренатален тест Flushed Че то освен Вижън и Пренатест, които се обсъждат по-често, има още един куп и ми се искаше да сравня какво тества всеки един и на каква цена... Замислям се за VeraGene, защото освен стандартните тризомии, изследват и доста монозомии (дано не бъркам термините, но не ми се рови сега да проверявам). Обачеее, лабораторията е кипърска и не знам дали ми вдъхва доверие.

# 271
На сина ми класа вече е два пъти под карантина. Единия път учителката по химия беше с Ковид,сега негов съученик е с Ковид. Вчера му беше последния ден от карантината. Слава на Бога не се е заразил. Сега като тръгне на училище очаквам след месец отново да е под карантина,има доста заболели.

# 272
Барбалена такива болки имах и двете бременности, сега чакам пак да се появят. Направо имах чувството, че ако застана на него крак и ще се счупи. Отшумяха като родих. Свързани са с отпускането на ставните връзки, заради някакъв хормон (така и не запомних кой), но подготвя тялото за по лесно раждане. Можеш спокойно да се мажеш с магнезиево олио. Моята ми беше казала същото. Беше ми първа бременност и я питах сигурна ли е, че е напълно безопасно, защото мога и да си изтърпя болката. По него време вече пиех магнезий. Докторката първо ме погледна странно, да не кажа сякаш съм луда, и после ме пита ти нали пиеш магнезий и аз и казвам да, защо. И гледам как и на нея и на акушерката им е смешно. И тя вика ами то магнезиевото олио е пак магнезий значи можеш да си се мажеш спокойно. И наистина облекчава. Така, че ти препоръчвам да си вземеш и да се мажеш вместо да търпиш да те боли.

# 273
Благодаря, аз търпя, защото все още се търпи Grinning не е опрял ножът в кокала, но ще си взема едно магнезиево олио. А ти като си приемала допълнително магнезий, той не облекчаваше ли болката? Иначе аз си мислех, че може да е притиснат някой нерв, не съм мислела, че може да е от хормони.

# 274

Аз имам от време на време болка откъм дясната част на дупето. Боли като при сецнат кръст. Доста е неприятно. Едвам се надигам, ако съм седнала, не мога да застана на един крак (като си минавам краката в банята Grinning ) Казах на АГ, не се учуди изобщо, не отрече да е от бременността, но каза, че в тези начални седмици може да се изпишат много малко неща и че ако стане нетърпимо, ще ме прати на невролог. Препоръча да се мажа с магнезиево олио или арника. Засега търпя и не се мажа с нищо, но се моля да не е нещо трайно.

Момичета, БХС в Майчин дом беше безплатен, нали? Макар че моя час за ФМ го смениха за по-ранен час, за да може да ми вземат кръв на място и сигурно ще правя всичко наведнъж.

Аз още не съм се ориентирала за пренатален тест Flushed Че то освен Вижън и Пренатест, които се обсъждат по-често, има още един куп и ми се искаше да сравня какво тества всеки един и на каква цена... Замислям се за VeraGene, защото освен стандартните тризомии, изследват и доста монозомии (дано не бъркам термините, но не ми се рови сега да проверявам). Обачеее, лабораторията е кипърска и не знам дали ми вдъхва доверие.
Вижън го изследват в Италия. От всичко прочетено разбрах че е добре да се напарви с фирма която работи резултатите в Америка. MaterinT Genomi го работят в САЩ. Моя доктор работи с Афродита и след като говорих с предсъвителката от Вижън ми обясни че работят по същия метод на изследване като в САЩ. Избрах Вижън защото дойдоха лично в моя град и ми взеха кръв,но и прочетох че доста момичета ползват услугите им. Ако бях от София може би щях да напарвя на Genomi все пак както казах в Америка ги водят най-добрите лаборатории за генетика. Ако сте от Варна пуснете този тест,за които момиечтата говорят че е 320лв те също изследват кръвта в Америка!

# 275
  • София
БХС е безплатен в МД, може би в Марковс имат някаква такса за вземане и изпращане на пробата, ама не съм сигурна.

# 276
  • Варна

Вижън го изследват в Италия. От всичко прочетено разбрах че е добре да се напарви с фирма която работи резултатите в Америка. MaterinT Genomi го работят в САЩ. Моя доктор работи с Афродита и след като говорих с предсъвителката от Вижън ми обясни че работят по същия метод на изследване като в САЩ. Избрах Вижън защото дойдоха лично в моя град и ми взеха кръв,но и прочетох че доста момичета ползват услугите им. Ако бях от София може би щях да напарвя на Genomi все пак както казах в Америка ги водят най-добрите лаборатории за генетика. Ако сте от Варна пуснете този тест,за които момиечтата говорят че е 320лв те също изследват кръвта в Америка!

Между другото вчера прочетох коментар във ФБ на друга дама, че след дълго проучване е открила, че в НГЛ в София правят същия тест като във Варна, но само 1 лекарка го провежда и явно има регистрация към тях. Надявам се да е полезно за някого.

# 277
Здравейте! Искам да попитам майките, които вече имат по едно детенце и са кърмили - даите някой и друг съвет относно кърменето. То е рано още ама едва ли ще има време за писане като се родят бебчета.
Аз първият път бях толкова стресирана, че нито кърма ми тръгна нито пък малката се научи да суче от гърдата.
Този път уж искам по- спокойно да го раздавам след раждането....

# 278
Има много клипчета в интернет, съветвам ви да ги гледате, тъй като там показват на видео. А моят съвет е, че чакате бебето да отвори широоко уста и тогава давате гърдата и така че да не засмуква само зърното ами и част от ареолата. Аз кърмих на поискване, сега тук може да има и други мнения. Ако се затрудните все пак може да се консултирате, даже в частните болници има такива предлагат безплатна консултация мисля, незнам от кой град сте. А и другото което е, че като са новородени и много бързо се изморяват и заспиват, аз лекичко си мърдах гърдата да може пак да продължи да суче, но като цяло чакате. Дърпат заспиват и после пак. Имайте търпение, а и възглавница за кърмене страшно много улеснява нещата. Успех!

# 279
Здравейте, записвам се и аз при вас. Терминът ми е 02.08. Относно пренаталните тестове - и аз се спрях на Veragene, тъй като покрива доста неща, които при други тестове ги няма. Засега не ме притеснява, че е в Кипър. По-скоро ме тревожи фалшиво отрицателен резултат при който и да е тест, затова обмислям дали да не комбинирам с Пренатест или някой друг по-бюджетен. Барбалена, ти в коя лаборатория ще правиш VeraGene?

# 280

Аз направих MterniT от cell genetics, като много се чудих и попитах докторката от феталната. Каза, че има фирми които не са ОК. Този се прави в САЩ и проучих малко лабораторията. Чакам с нетърпение резултата, все пак е 99,9% достоверен, докато БХС е 95% въпреки, че направих и него.
Пускам снимка на кислорода Simple Smile

# 281
Аз също мисля да питам на ФМ да препоръчат лаборатория... За Invitae-то четох ЕДИН лош коментар тук във форума, и честно казано, ги отписах. VeraGene във Синево май се правеше. Довечера като заспи дребното ще се опитам да направя един ресърч. То от вчера съм 12 г.с и даже май трябваше вече да съм дала кръв за изследванията, ама се затутках нещо...

За кърменето, аз сякаш не се готвих, може би гледах някакви клипчета, но като ти дадат бебето на ръце, всичко се изпарява Grinning Помощ в болницата не получих. Най-много ми помогна един постер залепен зад вратата, с картинки и текст и няколко пъти на ден четях и гледах трите пози за кърмене и ни се получи някак. Макар че може нещо съм объркала в подаването на гърдата, защото зърната ми се разразниха адски много и болеше страшно много. Пробвах с протектори, и не се получи. И май по-добре, че някои бебета свикват така и после не засукват от гърда. Имам една такава приятелка. Две години кърми с протектори. Та, аз си носех и помпа и честичко се цедях и изхвърлях, защото нямаше къде да стерилизирам помпата. Бебето също сучеше, но сега много ме е яд за коластрата, която замина в канализацията.

Носете си крем за зърната с ланолин. Аз ползвах Лансинох, без отмиване е. Макар че скоро Хедра беше постнала публикация, че има проучване, че тези кремове можели да доведат до развъждането на бактерии Rolling Eyes

# 282
Барбалена, от Марковс те изпращат задължително в НГЛ, може би са имали предвид да ти изтеглят часа за да имаш време да отидеш същия ден. Иначе аз имам абсолютно същата болка в десния хълбок и като се раздвижа минава, обаче първоначално не мога да си стъпя на крака изобщо. Не ми е идвало на ум, че може да е от бременността, мислех че е заради това, че нямам движение от 3м. Питай Павлова за пренаталния, но мисля, че ще удариш на камък с нея. Аз като и казах че съм пускала какви ли не генетични изследвания с предишната ми бременност, тя реагира доста бурно, твърдейки че е нямало абсолютно никакъв смисъл и са излишни пари. Все пак нищо не ти пречи да попиташ за мнение.

# 283
Аууу, последното, от което имам нужда е да ми се накара някой и то пред мъжа ми Smiling Imp Ако съм сама по ще изтърпя, ама пред мъжа ми... Аз затова се отказах от Димитрова Smile

Ще видим в сряда за БХС. Склонна съм и там да го направя, ще ми спестят едно разкарване. По-скоро да ангажирам мъжа ми в работно време. Ще кажа после как е минало.

Не намерих снимка на плаката в архива ми, а уж го бях снимала. Ама май по-скоро ММ го снима и ми го прати по вайбър, та съм то затрила. Намерих го в нета, но не се чете. Много ми помогнаха самите разяснения към изображенията: https://missby.files.wordpress.com/2010/08/plakatfinal_2_new.jpg

# 284
Барбалена не знам дали магнезия ми е облекчавал болките, но явно не е. Но олиото действа локално и наистина облекчава, а и кожата ми ставаше много мекичка.
За кърменето голямото ми дете не засука. В родилния ми дадоха доста съвети, някой грешни, но по една или друга причина той не засука, а имах кърма. Може би защото в началото нямах и като не му пускаше се отказа. Бях с плоски зърна и ми казаха да си взема силиконови, от което положението още повече се влоши.
Сестра му пък точно обратното в мига, в който я сложих се впи като вампир и пуска не пуска тя дърпаше. Колкото и да няма кърма успявах да изцедя 1-2 капки и да й ги размажа по горната устна и под носа, после тя отваряше широко уста и засмукваше. Важно е наистина да отвори широко уста и да засуче зърното+част от ореола иначе боли. Ако не се получи от първия път го караш да пусне и пак, докато се получи. В началото, първите дни боли, но ако засукването е правилно болката е кратка. Аз ползвах и крем за зърна и той много помага. Възглавница за кърмене не съм ползвала и според мен е излишен разход. Използвах си най-обикновенна възглавница, на която спим. Беше ми удобна тази на ММ и той в началото беше леко нещастен, ама свикна да спи на друга, къде ще иде. Използвах я месец, месец и нещо после вече ми пречеше. Номера с възглавницата ми го показаха пак в родилния първия път така ем бебето не ми притискаше операцията, ем е по нависоко и има опора, а не се налага да го държиш само на ръце, че дъщеря ми в началото сучеше по 1ч. Заспиваше, будех я и така 1ч. Първо бях решила, че ще е на график от 3ч като баткото, който беше на АМ. Много бързо се отказах от тази идея и минах на поискване. Ядеше на около 2ч. Във фейсбук има една група Всичко за кърменето, която се води от доброволни консултанти по кърмене и е много полезна. Има много информация и дават съвети при различни ситуации. Открих я случайно, но ми беше много полезна.
Отгледах едно дете на АМ и едно на кърма. Първия път бях буквално пред депресия, че не мога да кърмя, почти се разболях. ММ ме изкара от състоянието, в което бях попаднала, като ме попита какъв точно е проблема. Нямала съм кърма и какво толкова ще яде АМ, не се е свършил света. Детето е живо и здраво, а аз се  занимавам с глупости вместо да му се радвам. Не можете да си представите как му се обидих, че не се опитва да ме разбере, обаче като помислих разбрах, че всъщност той е прав. Имах здраво дете, на което не му пукаше дали майка му има кърма след като е нахранено и обгрижвани и че нямам кърма не ме прави по малко майка или способна да си отгледаме детето. И реших, че е време да започна да се радвам на това дете и майчинството вместо да се занимавам с глупости и да се превръщам на роб на помпата за кърма. И двата метода на хранене си имат предимства и недостатъци. Не, кърменето не е по лесния вариант, в доста отношения той е по трудния. По евтиния е със сигурност. Става лесно на по нататък, в началото е трудно. Аз лично съм 100% за кърменето, но не на всяка цена, ако не става не става. По добре здрави и спокойни майка и бебе на АМ, отколкото психически разстроена майка стигнала до депресия само заради едното кърмене, ако майката не е добре това се отразява и на бебето. С дъщеря ми имах много кърма, кърмена е до 1г и половина, но в началото пак бях на ръба на депресията. Тя плачеше много и аз все си мислех, че е гладна, че не сучи както трябва, нищо, че след като тя се наядеш аз изцеждах кърма. Опитвах се да я дохранвам с изцедена кърма, разбира се неуспешно, защото тя си се е наяла. Връщаше чак от лакомия, обаче аз все си мислех, че не и е стигнало. Беше може би на 10 дни, т.е. 5 дни сме си били вкъщи като ММ пак не ме изтърпя и ми каза, че пак съм започнала да се вкарвам в някакви си мой филми. Детето явно си хапва, имах кантар и я теглех, качваше всеки ден като по учебник, и ако нямам кърма какво толкова, едно сме отгледали на АМ и това сме щели. Прибра се с кутия АМ да съм имала в килера да съм била спокойна, че мога да я нахраня по всяко време. Не ми е трябвало, подарих го. Изхвърлих 1 чекмедже от фризера с замразена кърма, която цедях и прибирах да има ако се наложи. Цедих се около 2м, че и по малко. После явно стигнах до извода, че ще имам кърма и няма нужда да се мъча с помпата.
Стана доста дълго описание, дано поне е полезно за някого.

Общи условия

Активация на акаунт