АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 248
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
Аз отначало се бях шашнала с това кърмене още в родилното. Никой не ми обясни нищо и той не искаше да засуче или сучеше, но малко и аз незнам. Казах на сестрата, а тя ми каза, че те от начало ядат много малко и щом не плаче значи всичко е наред, а според мен той просто нямаше сила да заплаче. Според мен в болницата изобщо не е ял, като се прибрах мъжът ми купи силиконови зърна и той засука, чак тогава се успокойх. Но от това не кърмене в началото гърдите ми станаха на камък и тогата много ми помогнаха компреси със студени листа от зеле, два пъти сложих и стана някакво чудо. И с тези изкуствените зърна е малко трудно, защото то се пълни с мляко бебето мръдва и всичко се изсипва, но в моя случай нямаше друг вариант, този път мм ми каза, че зърната са ми по-твърди и по-изпъкнали, така че много се надявам да нямам нужда от тях. А друг съвет, който ми даде лекарската е когато влязох в 9тия месец почнах да разтривам гърдите си докато се къпя с такава груба ръкавица, за да свикнат зърната ми и да не боли при засукването, но трябва да е в 9тия месец, защото може да започнат контракции от стимулирането на зърната, не че на мен ми стимулира каквото и да било, защото пренедох със седмица.

# 286
  • Варна
Аз също мисля да питам на ФМ да препоръчат лаборатория... За Invitae-то четох ЕДИН лош коментар тук във форума, и честно казано, ги отписах. VeraGene във Синево май се правеше. Довечера като заспи дребното ще се опитам да направя един ресърч. То от вчера съм 12 г.с и даже май трябваше вече да съм дала кръв за изследванията, ама се затутках нещо...

За кърменето, аз сякаш не се готвих, може би гледах някакви клипчета, но като ти дадат бебето на ръце, всичко се изпарява Grinning Помощ в болницата не получих. Най-много ми помогна един постер залепен зад вратата, с картинки и текст и няколко пъти на ден четях и гледах трите пози за кърмене и ни се получи някак. Макар че може нещо съм объркала в подаването на гърдата, защото зърната ми се разразниха адски много и болеше страшно много. Пробвах с протектори, и не се получи. И май по-добре, че някои бебета свикват така и после не засукват от гърда. Имам една такава приятелка. Две години кърми с протектори. Та, аз си носех и помпа и честичко се цедях и изхвърлях, защото нямаше къде да стерилизирам помпата. Бебето също сучеше, но сега много ме е яд за коластрата, която замина в канализацията.

Носете си крем за зърната с ланолин. Аз ползвах Лансинох, без отмиване е. Макар че скоро Хедра беше постнала публикация, че има проучване, че тези кремове можели да доведат до развъждането на бактерии Rolling Eyes

Здравейте ! Относно Invitae : какво точно се пишеше в лошия коментар, който сте прочела за него ? Интересувам се, защото мисля точно този неинвазивен тест да правя.
Благодаря Ви !

# 287
Относно кърменето мога да посъветвам да се разровите в ютуб за клипчета. Има страшно много инфо (от това как точно трябва да захапе зърното до поза на бебето и др)
Аз кърмих сина си от ден 1 до 2годинки без да цедя нито веднъж (само веднъж веднага след секциото докато ми го донесат). Може би съм имала късмет, не знам. Определено подкрепям коментара, че съм много ЗА кърменето, но не на всяка цена. Има си и плюсове и минуси.
Пожелавам на всяка една, която желае да изживее тези моменти ❤

# 288
  • София
Това с триенето на зърната с груб плат съм го чувала и преди. Личното ми мнение, с което не ангажирам никого, е, че това е извращение.
Аз бях писала за моите драми с кърменето или по-точно с проблема ми, че моят син не засука. За мен има друго, което спира много майки от кърменето - глупавото понятие ''нехранителна кърма'' или рядка такава. Няма нехранителна кърма, просто тя се усвоява по-бързо от бебетата и съответно те огладняват по-бързо, отколкото с АМ.

# 289
Това с триенето на зърната с груб плат се отрича. А и не виждам как може да помогне. Подкрепям, че нехранителни, рядка, вредна и т.н кърма няма. Кърмата се самонастройва, ако мога така да се изразя, спрямо нуждите на бебето. Като започнах да спирам кърмения, защото не искаше да яде твърда храна, а вече беше голяма се наложи да се цедя по-малко, че почваха да ме болят гърдите. По същото време тя леко се разболя, имаше температура покрай избиването на зъбите, забелязах, че кърмата, която цедях като беше без Т и тази, която цедях докато имаше Т беше различна. Тази по времето на Т беше по-гъста, по-жълта. Тя после кара 3 дни само на кърма, кисело мляко и пъпеши, но това е защото я боляха венците и докато не изби зъба нито Т изчезна, нито прояде друго.

# 290
Summer20, ето линк: https://bg-mam.ma/p/1241073/41476623

Не съм проучвала още лабораторията, но и мен ме съмнява прекалено ниската цена, макар че и аз искам да ми е евтино. Все пак, exberry от нашата темичка е доволна. Bolibon май и тя избра Invitae, така че всеки сам си преця, както е модерно да се казва напоследък Grinning  Има и други съфорумки, които са доволни. Ако напишеш в търсачката Invitae, ще ти излязат резултати и може да ги прочетеш.

# 291
roundelleдобре дошла!
moni_9797 на мен ми се случва понякога като кихна ако предварително не съм се свила или като стана рязко от легло/стол, мисля , че са мускули.
bolibonговориш за хормона Релаксин може би.
По темата с кърменето аз акъл не мога да дам , че ще ми е за пръв път, но ще се опитам да кърмя.Ако не стане и започна да се изнервям ,както и детето и човека до мен - ДМ е наблизо,не мисля  ,че ще изпадам в драми ама ще видим.

# 292
Summer20, ето линк: https://bg-mam.ma/p/1241073/41476623

Не съм проучвала още лабораторията, но и мен ме съмнява прекалено ниската цена, макар че и аз искам да ми е евтино. Все пак, exberry от нашата темичка е доволна. Bolibon май и тя избра Invitae, така че всеки сам си преця, както е модерно да се казва напоследък Grinning  Има и други съфорумки, които са доволни. Ако напишеш в търсачката Invitae, ще ти излязат резултати и може да ги прочетеш.
Да, този тест правих, още чакам резултата. Като казах на лекарката си за него каза, че е запозната и е същия като другите. Цената е такава, защото Терапията не е частна лаборатория. В Терапията отново питах защо е такава цената. Докторката каза, че е защото теста към лабораторията си го пращам направо през сайта, те не вземат комисионна. Имали договор с тази лаборатория и работят с нея. Също така не се плаща и транспорта, защото имат договор с транспортната фирма, която прави връзката между тях и лабораторията в Америка. 150лв, който взема Терапията са за попълване на документите и пускане на заявката към лабораторията и транспортната фирма, вземане на биологичния материал и подготовка на пробите.
Една от майките на площадката си беше правила от тези тестове, но ще излъжа кой точно, тогава не ме интересуваше. Че тя обясняваше на друга, на която и предстоеше този тест, че е ходила да си го прави в Гърция.  Там теста, който бил за повече болести в Гърция, явно си е пуснала от поскъпите пакети, там и е излязал около 650лв. Вика тук за същото ми искаха двойно, че и повече. Значи представете си колко отгоре си вземат нашите. Теста си го е правила преди около 2г вече, но те и преди 3г бяха такива цените като ги разглеждах.

# 293
Аз си правих пълен пакет Прената за 500 евро в Турция, а тук същият пакет беше около 1700-1800 лв по спомен. Сега пак писах на клиниката, обаче нямам отговор цяла седмица.

# 294
roundelleдобре дошла!
moni_9797 на мен ми се случва понякога като кихна ако предварително не съм се свила или като стана рязко от легло/стол, мисля , че са мускули.
bolibonговориш за хормона Релаксин може би.
По темата с кърменето аз акъл не мога да дам , че ще ми е за пръв път, но ще се опитам да кърмя.Ако не стане и започна да се изнервям ,както и детето и човека до мен - ДМ е наблизо,не мисля  ,че ще изпадам в драми ама ще видим.
Не помня как се казва хормона. Функцията му е да отслаби ставните връзки, за да може при раждането ханша и родовия канал да се разширят. Затова и през бременността започват да болят ставите при натоварване. Аз имам проблем с едното коляно и с глезените и при бременност ме болят по-често, тогава ме спасява магнезиевото олио.
Аз имам денонощен магазин срещу входа където продават АМ, ама това не ми пречеше да се вкарвам в разни филми, както казва ММ, как детето пищи от глад, а аз нямам с какво да го нахраня. Смешното е, че АМ в килера наистина ми даде някаква увереност, не че не мога да притичам за 5 Мин до магазина, дори и с бебе на ръце, но психиката е страшно нещо. Сега ми е смешно като си спомня, но тогава мисълта, че детето може да е гладно, а аз да нямам мляко ме докарваше до паника. А ми беше второ дете и уж трябваше да съм по спокойна. Освен това не се паникьосвам лесно. Обвинявам хормоните, но колко са виновни те е друг въпрос.

# 295
  • Пловдив
За кърменето изобщо не се бях подготвила..В болницата ми показаха как..В началото дохранвах,защото мислих,че не му стига и не ми е слезнала кърмата напълно..После спрях и до ден днешен-малкия скоро става на 1.9 го кърмя..Съвет :не слушайте никакви глупости от рода на нехранителна кърма,давай вода/чай.Кърменето е на поискаване,не по часове...Има безплатни консултанти във всеки град,а в големите градове и във всеки квартал,Аз съм се обаждала на безплатния телефон да питам..Има групи във фейсбук..Радвам се,че никой не съм слушала..Слушах инстинктите си. Simple Smile

# 296
Аз вече бих била една идея по-внимателна с кърменето, че може да е голям автогол. Като попорасне малко бебчето, на 3-4-5 месеца, никакво проспиване на гърда, защото това е голям автогол. Да, лесно е, бързо е, удобно е, но вече 2 години не знам какво е сън. Освен това детето ми ядеше ужасно малко и това са допълнителни тревоги. Едва сега започна да яде повече, като останаха 3 нощни кърмения. Приспиваме обаче на ръце от две седмици и си представете какво е, дете 12-13 килограма. Но аз бутах цицата при всяко мрън... Сега вече ще следя за интервали на будност, ще гледам да успокоявам по друг начин, ако знам, че е яло скоро и ще наблягам някак на захранването.

Това е доста далеч във времето, но има ужасно много майки, които попадат в този "капан" и после детето се буди по 100  пъти, злоядо и т.н. И си мисля, че от толкова подкрепа на кърменето, масово консултантите неглижират тези проблеми. А дори и в кърменето според мен, трябва да има някакъв ред. Нищо, че е на поискване. Всичко това от опит на препатила Joy

# 297
  • Пловдив
Барбалена,моят го приспивам само така,или като беше бебе,навън в количка..На мен ми е удобно така,нито ми се носи на ръце,нито нищо,,..Но наистина се буди по 100 пъти,вече си хапва добре,но до преди няколко месеца не ядеше много..Не се заричам за нищо аз...

# 298
Носенето на ръце е колкото да спре да заспива на гърда. Т.е, очаква се да е временно. Вече и ММ може да я приспива, преди не можеше, а аз онзи ден излязох за 2 часа вечерта, нещо, което не ми се беше случвало 2 години Joy Сега вече и на обяд, и вечерта заспива без гърда, но още си пита за цица понякога и понякога се бунтува като я приспиваме. Смятай колко е привързана. Сега събирам кураж са махам и нощните кърмения. Останаха 3, а снощи се буди само 2 пъти, което се ядва. Но определено целя отбиване вече. Трябва да събера сили преди второто, живот и здраве, ако стигнем до финал Simple Smile

# 299
  • Пловдив
Познато ми е,аз не съм излизала никъде,само ходя на маникюр..Но той само повтаря ''Тите''. Вечер се буди доста пак..Чудя се как ще отбивам,имам чувствоот,че и с най-лютото нещо да се намажа,пак ще суче..А той не признава баща си..За приспиване само мен,,Оная вечер стана с мен до тоалетна,като бодигард седи и ме пази,хахахха..

Общи условия

Активация на акаунт