АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 207
  • 756
  •   1
Отговори
# 300
Аз точно защото не искаше да яде суха храна като беше на 8м започнах да спирам кърменията 1 по 1. Хапваше 5-6 лъжици пюре и си чакаше млякото. И тъй като беше вече голяма търсеше да яде на 1ч до 1:30ч. И се озовах в кръговрат, който не ми хареса. Заинатих се и два дни на обяд я държах гладна до следващото ядене, на 3 ден рязко прояде 120+гр. После спрях следващото и така. На 1г имаше само 4-5 кърмения, вечер преди лягане, като стане и 2-3 през ноща. Накрая спрях и тези през ноща като я оставих сама с баща и в спалнята, а аз спах на дивана 1 седмица. В началото защото бях болна и имах нужда от повече сън, а после защото открихме, че като се събуди и не ме види се обръща на другата страна и заспива без да търси да яде. И най сетне успявах да спя цяла нощ, не че не се будеше, но промрънкваше и заспиваше. После по някое време спрях и сутрешното. И на 1г и 6м реших, че и стига толкова и и спрях и вечерното. Оставих баща и да в преспива 2-3 пъти и повече не потърси. Но имаше един период когато заспиваше само на гърда, а после я преспивах седнала на леглото на ръце и мн трудно успявах да я пусна в леглото и, и това продължи до към 8-9м, докато един ден не я изтървах докато уж внимателно я слагах в леглото й и реших, че стига толкова.

# 301
И аз да се включа за кърменето. 2 деца родих и двете нямаха много късмет с кърмата. Нито едното, нито другото ми искаха гърдата, слагах накрайници и нищо. Цедях по 20 грама има няма от двете гърди, което е много малко и най- вероятно за това не искаха. Тиках цицка, цвърках да покапе и да прииска и нищо Пих чайове, ядох какво ли не и не и не, кърма няма. Точно на 20 тия ден след цедене на всяко хранене тя просто спря. Та ще видим с третото дали ще има късмет с кърмата, поне коластрата си изпиха и дохранвах с адаптирано мляко.
Странното е като отида при мойта мамоложка и всеки път казва- малки стегнати гърди само с млечни жлези- трябва доста да си кърмила. Е да ама не, малки и млечни ама нищо. Явно при всеки е различно. Статистиката показвала, че малките гърди имали най- много кърма, аз освен някакви малки грамажи не видях друго. Всичко е до организъм и бебе. Може би ако бяха зацокали както трябва, можеше да има някакъв шанс. Цедях се с 5 вида помпи, е точно 1 Мин като излезнат тия 5 грама кърма и ми олекваше на гърдата.

# 302
Mimkez, точно същото беше и при мен с разлика, че ми беше първо дете, а сега ще  е второ и гърдите ми както и първият път са доста наедрели, но те си и бяха така преди това. Определено не бяха малки и стегнати Blush

# 303
Момичета, обмислете среща с консултант по кърмене. Вече правят и Вайбър срещи и се оказа, че и това е работещ вариант. Колкото и да го хейтя кърменето в момента, смятам, че е по-лесния, а и по-евтин вариант Grinning За ползите не се наемам да кажа нищо, щото пък ми допада желязото в АМ, което после е предпоставка детето да няма дефицит на желязо и оттам това да е причината за лош сън или липса на апетит Grinning Но определно за ми беше много лесно млякото да е винаги с мен Grinning Дори и да сме навън, вадя цицата и детето е нахранено след това. За неорганизиран човек като мен, беше рай Joy Но спирам, да не досаждам, наистина има време дотогава. Дай боже всички да избутаме дотам Hug После така или иначе ще продължим да споделяме опит Hug

# 304
  • Пловдив
Опитите ви с кърменето са направо безценни. Аз много се интересувам именно от това- как да започна, какъв режим да изградя (например приспиването вечер с гърда) и евентуално как да бъде отбито. То сега на думи съм силна де, но ще видим какво ще стане след време Joy
Уж съм решила да кърмя- нали това е най-хубавото, но всичко се случва..

# 305
Добре де, аз малко се обърках. При нас лекарите винаги са казвали, че жените, които раждат секцио планово, обикновено нямат кърма, имат, но много за кратко. Вярно ли е това? 😅

# 306
  • Асеновград
Ох и аз не знам как ще ни се получи кърменето, искам да кърмя, много даже, но не на всяка цена разбира се, обещала съм си да не се измъчвам и да се депресирам ако не се получи, милиони здрави деца има които даже не са опитвали кърма.. но да видим, искам само да съм спокойна пък другото бебето и инстинкта ми ще покажат как ще стане. Чета доста за кърменето и мисля и книгата на Хедра да взема, но знам че действителността чето е по-различна от книгите и дори опита на други жени защото всяко бебе е различно. Бих се радвала поне до 6-тия месец да кърмя докато се захрани после вече няма да се мъча ако ми е трудно. Смятам да взема и ел.помпа задължително, и да изцеждам, за да може и някой друг освен мен да храни бебето и да мога да изляза за няколко часа ако ми се наложи. А и като излизаме на разходка не знам как се процедира ако детето е на кърма, ако нямам в шише, не съм от жените дето ще си изкарат цицата в парка да си нахранят детето, не че има нещо лошо в това но аз няма да се чувствам удобно, а кърмата ако е изцедена в шише колко часа може да стои топла без да се развали??

Усещам че ще имам главоблъсканици с това кърмене но да видим😁😁😁

Това за секциото знам че не било вярно, гърдите започвали да произвеждат кърма още в 5-6ти месец и без значение как ще се роди трябва само стимулация за да тръгне, ако не суче бебчето, би трябвало помпата да помогне, не знам🤷🏻♀.

# 307
  • Пловдив
Аз съм секцио и няма такова нещо..Казват,че кърмата слиза по -бавно..Но не че нямаш кърма..АЗ си кърмя още даже..

# 308
Добре де, аз малко се обърках. При нас лекарите винаги са казвали, че жените, които раждат секцио планово, обикновено нямат кърма, имат, но много за кратко. Вярно ли е това? 😅
Това за секциото не е вярно. И двата пъти имах кърма. Вярно първия път кърменето не ни се получи, но не защото нямах кърма. Големия беше 2м на смесено хранене, като в началото беше за малко само на кърма, но изцедена защото не искаше да засуче. Последвах съвета за силиконови зърна и той съвсем се отказа да суче. Втория път въпреки, че отново ми казаха да си взема силиконови зърна, казах на акушерката, че няма начин, малката ще и се наложи да се справи с природните ми дадености. Акушерката се обиди, обаче след няколко опита малката свикна и не е имало проблем. И двете ми деца са секцио. Познавам и други, който са били секцио и кърмиха дълго. Сега не знам как ще е, но със сигурност силиконови зърна няма да ползвам. Баткото като не му пуснеше два пъти като дръпне и се отказваше, научи се много бързо на лесното от шишето, а малката беше инат и упорита, че докато не си изпроси мляко няма да пусне и това е.
За изцеждане с Ел. Помпа е по лесно. Първия път се мъчих с ръчна, втория път с електрическа. Но си трябва и масаж на гърдите и в двата случая. Ако ще гледате клипчета, задължително гледайте такива как се прави масаж на гърдите, много са полезни поне в началото.

# 309
  • Асеновград
И аз ще съм секцио, и си мислех, нали като родите първите дни ако нямате кърма, или и да имате не знам с операция как ще се кърми бебе непосредствено няколко часа след нея? Значи им дават АМ от самото начало в болницата, както и през ноща докато е при тях, пак ще го хранят с АМ. Малко кофти ми се вижда, няма ли да изпусне бебето коластрата така, или тя продължава по-дълго време?

# 310
Още един въпрос имам, по-бавно ли се прибира корема след секцио? Отново въпрос към майките в темата 😅

# 311
И аз ще съм секцио, и си мислех, нали като родите първите дни ако нямате кърма, или и да имате не знам с операция как ще се кърми бебе непосредствено няколко часа след нея? Значи им дават АМ от самото начало в болницата, както и през ноща докато е при тях, пак ще го хранят с АМ. Малко кофти ми се вижда, няма ли да изпусне бебето коластрата така, или тя продължава по-дълго време?
Първите 24ч бебето го хранят с АМ, няма да го оставят гладно. При мен коластрата слезе на другия ден след секциото, но и детето тогава е при теб, можеш да си го слагаш колкото ви искаш на гърда, дори и да няма нищо. Бебето е най добрата помпа и прави много по-добра стимулация от каквато и да е помпа. На няколко пъти правих запушване на едната гърда, помпата не се справяше, обаче Сияна се справяше отлично с отпушването. Има малки особености само как трябва да се сложи бебето, но сме далече от тази тема. В болницата където раждах аз бебето е непрекъснато при мен, дори и през ноща, вземат ги само 2 пъти на ден за визитацията, като сутринта ги и къпят и после ги връщат. На 3ч носят АМ. Коластрата не е само за 1 ден, няколко дни е. И в началото да не очаквате, че ще имате огромно количество мляко, бебето яде около 10гр на хранене първия ден, после 20гр и така, долу горе и вие ще имате толкова. Кърмата се увеличава постепенно спрямо нуждите на бебето.
За прибирането на корема след секцио не мога да кажа. И двата пъти след секциото ми сложиха нещо, казаха какво ама не помня, което предизвиква контракции на матката.

# 312
  • Пловдив
Дават АМ в началото,,Относно корема-молят се прибра веднага..Не знам как стана,аз тренирах по време на бременността..След раждане бях по-слаба от преди

# 313
Секциото не ми беше планово, беше по спешност, но бебето беше тръгнало така че не мога да кажа за плановото секцио, но кърма си имах доста от самото начало. Коластрата не е само един ден. Като ми дадоха бебето да го кърмя, тогава ми и тръгна кърмата(коластрата), но и преди това ми течеше по малко но не съм се цедила, чаках си бебето.
Барбалена, моля те кажи как го отказа от кърменията през деня. При мен си суче дооста често а е почти на 2. Нямам си и на идея как мога да я спра. Тя като се сети за гърда, не спира да иска докато не й дам. Вярно наистина и тя не яде много, нещо като не й хареса знае че мама има кърма. Моля за съвет.

# 314
Дават АМ в началото,,Относно корема-молят се прибра веднага..Не знам как стана,аз тренирах по време на бременността..След раждане бях по-слаба от преди

Завиждам ти благородно, аз нямам такава воля за жалост. Цял живот съм си поддържала килограмите само с диети, никога със спорт..
Аз много се чудя как да родя, искам да родя нормално, но се притеснявам да не предам някаква инфекция на бебето. От години страдам от кандида и едва ли ще успея да я премахна точно докато съм бременна.

Общи условия

Активация на акаунт