АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 202
  • 756
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Galq-94,да се намажиш с горчив лак пробва ли?Или лепенки да сложиш?

# 316
Не, не съм провала още. Чудя се така ако се откаже няма ли да е от раз и сигурно ще трябва да си купя помпа 🤔

# 317
Момичета болката в корема след смях, кихане и рязко движение, е нормална. Няма общо с бебето, а с матката🙂 Не се притеснявайте

Вече съм малко по-спокойна, като знам, че не съм сама. Аз така се притесних.. 😅

# 318
  • Пловдив
Galq-94,ще изцеждаш на ръка..То като няма търсене,кърмата ще намалее..Ама искаш окончателно ли да спреш или постепенно?

# 319
Ами май по скоро да е постепенно, ако може де. Ако не стане ще пробвам и твоите варианти пък да видим.

# 320
  • Пловдив
Има група във ФБ "'За лесното отбиване'' Там споделят как са отбили ,или дават съвети.На мен нощно време ми е проблем кърменето,защото той се буди по 88292 пъти и само повтаря ''Тите'; и ако не дам реве и изпада в истерия..

# 321
Благодаря, със сигурност ще погледна групата. И при нас през нощта е така, затова мислих да почна през деня да съкратя кърменията пък малко по малко и вечер... доста трудна задача ни чака.

# 322
  • Пловдив
Да питам-имате ли сърбежи по цялото тяло?Аз се мажа с крем за бременна,но ме сърби всичко..Ужасно изнервящо е и виждам,че по корема имам червени петънца..

# 323
  • Асеновград
Знам че коластрата не е само 1 ден, но ще сме в болницта 4-5 дни, като се приберем вкъщи дали ще имам коластра? А в болницата в която ще раждам няма да е при мен бебето постоянно, със сигурност за през ноща ще го взимат, и по 2-3 пъти на ден, ако поискаш ще ти го дадът за постоянно, но не мисля че след операция ще мога денонощно да се грижа за него, поне през ноща ще е при тях и ще е на АМ. Само това не ми харесва, ама каквото такова, по-натакък е важно, за няколко дни предполагам не е проблем.

# 324
Ами за след 5 дена ако се цедиш после най- вероятно няма да имаш коластра. При мен по спомен имах коластра 2,3 дена. Макс 4 да е било.

# 325
Знам че коластрата не е само 1 ден, но ще сме в болницта 4-5 дни, като се приберем вкъщи дали ще имам коластра? А в болницата в която ще раждам няма да е при мен бебето постоянно, със сигурност за през ноща ще го взимат, и по 2-3 пъти на ден, ако поискаш ще ти го дадът за постоянно, но не мисля че след операция ще мога денонощно да се грижа за него, поне през ноща ще е при тях и ще е на АМ. Само това не ми харесва, ама каквото такова, по-натакък е важно, за няколко дни предполагам не е проблем.
Не виждам никакъв проблем да се грижиш за него след операцията. Но свикнат ли веднъж на шише трудно можеш да ги накараш после да сучат. Яденето от шише не изисква почти никакво усилие, а за сукането си иска яко дърпане.

# 326
И при нас има истерия нощес, ако не дам... Ето сега пак искаше да суче за приспиване, а хапна прилично. Не е от глад или жажда, просто навик...

Галя, ами на 2 години и моята дъщеря сучеше често и през деня. Не знам как се получи така, че да остане сукането само за приспиване на обяд. Май баба й беше на гости и цял ден я занимаваше с игри и други неща и тя не се сещаше. Когато изкарахме 9 часа без кърмене един ден бях много изненадана. После като си тръгна баба й, пак се сещаше от време на време, но или я забаламосвах, или отивахме да хапнем или пийнем нещо. И така стана някак неусетно. От две седмици приспиваме на ръце, като отпаднаха и кърменията за приспиване на обяд и вечерта. Има бунт понякога, но няма връщане назад, ще трябва да свиква. Засега е на 3 нощни кърмения и се храни мнооого по-добре.

Аз дохранвах в болницата с АМ, щото си мислех, че е гладно. За щастие това не повлия на кърменето. След това вкъщи вече не сме давали АМ. Ама и аз поръчах на ММ да вземе една кутия за спокойствие да си имаме Grin

# 327
Да, мен определено ме сърбят гърба, корема и гърдите, краката не. Не ме сърби постоянно, по-скоро е рязко, обаче сякаш ме бие ток. И аз се мажа всеки ден, не съм пропускала. Мисля си, че е заради разпъване на кожата или някакви хормони 🤷🏻‍♀️ иначе зачервяване нямам, ако искаш спри крема за ден, два, да не правиш някоя алергична реакция.
Да питам-имате ли сърбежи по цялото тяло?Аз се мажа с крем за бременна,но ме сърби всичко..Ужасно изнервящо е и виждам,че по корема имам червени петънца..

# 328
Аз все още не се мажа с нищо и нищо не ме сърби. На няколко места четох, че жените ги сърби точно от кремовете и то най-скъпите.

# 329
При мен мазането си е вечерен ритуал поне от 5-6 години 😁 все още не се мажа със специални кремове или масла против стрии, а с био масла, които съм използвала и преди. Не вярвам да е от тях сърбежа, защото не се появява веднага след мазане, а в рандъм време, например 3 следобед 😁 според мен е нормално да има сърбеж при разтягане на кожата, на мен гърдите ми са видимо по-големи, вече имам и коремче.

Общи условия

Активация на акаунт