АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 105
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
Аз не съм купувала шишета и с двете си деца. Не са ми трябвали, кърмех на поискване, като захраних на 6 навършени месеца, давах от чаша, в последствие шише със сламка. И този път не мисля да купувам, абсолютно излишно ми се струва в този случай. А и в крайна сметка, шишетата не са някаква супер дефицитна стока, че да не може човек да си набави в рамките на половин час.

# 571
  • Пловдив
Аз бях взела шишета и в болницата носих,че там АМ им дават  в началото..После и у нас малко дохранвах..Навън ме беше срам да кърмя и се цедих и винаги си носих шише..Но реално,ако кърмиш и си кърмиш и навън ,не ти трябва,освен,ако не го оставиш на някой и се изцеждаш.Вода моят от такива не искаше да пие с биберони..Пие си от шише за минерална вода с биберони дето са..Или направо и от наши шишета,или от чаша..Той никога не е искал биберон..Така,че не е налудничаво..Ако се наложи винаги може да си купиш шише..

# 572
Не знам дали ще стане без шишета. Синът ми го отгледах с общо 3 шишета нищо, че беше на АМ. Първо взех две по 125мл, после още едно 250мл. Разбира се после съм купувала със сламки за вода. С дъщеря ми, която беше изцяло на кърма ми трябваха повече шишета, колкото и странно да звучи. Ползвах едно за вода, аз предлагам вода от ден 1, тя пропи чак като започнах да я захранвам и преди това пиеше, но минимални количества. Аз давах вода уж да си измие устата от млякото, тя после търсеше мляко да си измие устата от водата. Обаче ползвах шишетата като контейнери за кърма в хладилника, не можеш да смесиш кърма, която току що си изцедила с кърма от хладилника, трябва да са с еднаква Т. Сега мисля да взема 1 или 2 шишета като начало и 1 залагалка, че с тези залагалки хич ме няма, сигурно аз не знам как да ги давам на бебето, но нито едно от двете ми не е ползвало. Което обаче си е предимство, защото пък после не се чудя как да ги отказвам от нея. Но това са нещата, който ще купувам последния момент.

# 573
Иииии момичета,днес също не ме прегледаха ,чак март месец на втора фм ще разбера пола😒😒😒

# 574
  • София
Блaгодaря ви зa отгворите момичетa. Рaдвaм cе, че вcе пaк е възможно без шишетa. Aко взимaм преди рaждaнето нaй-много дa cи вземa едно зa вcеки cлучaй.

# 575
Излезе и моя БХС и ми спря сърцето за няколко секунди, като съм виждала вашите резултати ми се сториха ужасни тези числа. Добре че лекарката, при която бях на ФМ ми отговори веднага с успокояващото "Нормален резултат."
Още треперя леко, но предполагам, че ако имаше нещо обезпокоително щеше да каже.

# 576
И моите резултати са готови. Не съм си ги виждала. Д-р Михова ми се обади и ми каза, че всичко е наред и няма нищо притеснително. На 10.02 съм на първа ЖК ще видя и там, какво ще кажат Wink За сега съм щастлива и усмихната Simple Smile

# 577
Аз си взех шише биберон само за да имам за вода случайно ако пие, тя не искаше де, но към 5 тия месец един път бях излезнала по работа та баща й и беше дал шишето да си играе и уж пийнала маалко водичка. Така че дори и да е само на кърма моят съвет е да си вземете шишенце едно да имате. Пък ако ви трябват повече винаги може да си вземете. Аз като цяло никога не съм си мислила че няма да ми стигне кърмата и т.н. не съм взимала никакво АМ не ми и трябвало после, мислете позитивно, това според мен да не ти стига кърма или да нямаш е рядкост успокойте се и каквото стане.
Rosinkaa ти да не си в чужбина, защо не те прегледаха, имаше час и ти отказа ли?

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 14:51 от Galq-94

# 578
Здравейте, да се запиша и аз с термин 05.08, пола все още не го знаем. Лека бременност на всички.

# 579
Едно шише от най-малките имах аз, което ползвахме точно 3 пъти за проба (трябваше да давам пробиотик разтворен в кърма, но малкия така и не се научи нито на шише, нито на залъгалка). Пропи вода директно от сламка около годинката. Кърмен активно до 2г.
Така че смятам едно шише е напълно достатъчно за началото. (Дори стерилизатор не си купих).

# 580
Момичета , аз четох , че резултати над 1 :300 са добри.Ето снимка :

Нина, добре дошла ,лека бременност и на теб !
Росинка , защо не те прегледаха ?

# 581
  • София
Aз cъщо миcлих по въпроca cъc cтерилизaторa, че може би нямa дa трябвa и нямa дa cи купувaм. Aко cметнa, че ми е нужен, може би ще вземa от някоя приятелкa или aко ми трбвa caмо зa няколко пъти може и дa извaрявaм във водa. Нaли едно време тaкa ca прaвили.
Едно шише от най-малките имах аз, което ползвахме точно 3 пъти за проба (трябваше да давам пробиотик разтворен в кърма, но малкия така и не се научи нито на шише, нито на залъгалка). Пропи вода директно от сламка около годинката. Кърмен активно до 2г.
Така че смятам едно шише е напълно достатъчно за началото. (Дори стерилизатор не си купих).

# 582
Aз cъщо миcлих по въпроca cъc cтерилизaторa, че може би нямa дa трябвa и нямa дa cи купувaм. Aко cметнa, че ми е нужен, може би ще вземa от някоя приятелкa или aко ми трбвa caмо зa няколко пъти може и дa извaрявaм във водa. Нaли едно време тaкa ca прaвили.
Аз преди 14 години не съм използвала стерилизатор. Купих си една средна тенджера и изварявах в нея всичко.Бяха перфектно почистени шишетата.
Орехче моя възрастов риск беше 1:395 нещо такова,общия ми беше много нисък и докторката ми каза,че се гледа общия риск  и параметрите от измерванията.В смисъл аз преди това пуснах пренталния ама вс е пак и БХС пуснах.

# 583
Включвам се отново да ви кажа, че и моето БХС е готово. Утре ще го коментирам с лекар, но мисля че е ОК.

За шише мисля, че е добре да имам 1бр. За всеки случай ако се наложи. Харесала съм си на Чико, стъклените. Не знам дали е удачно, просто пластмасовите…колкото и да са безвредни…не са ми ОК.
Ето това: https://chicco.bg/st-kleno-shishe-original-touch-150-ml-uni/

Стерилизатор не мисля, че е нужен. В началото може просто да се изваряват нещата, а после като почне да си лапа пръстите и какво ли още не..каква е ползата, че шишето е стерилно. Даже и с кърменето...няма нищо стерилно в него.

Това са си мои разсъждения на този етап, може и да не съм права. Вие какво мислите за стерилизатора?

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 16:56 от NI_CI

# 584
И моята ФМ мина, каза че всичко е добре 😇 И аз очаквах че ще ми каже пола, но не 😔 тъй че вече края на февруари...

Иииии момичета,днес също не ме прегледаха ,чак март месец на втора фм ще разбера пола😒😒😒

Общи условия

Активация на акаунт