АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 085
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
Излязоха ми резултатите от БХС. Добре, че писа Неизвестна, че са излезнали на следващия ден, защото щях да ги проверя след 3 работни дни.

Рискът за синдром на Даун е висок, но засега не се шашкам. НТ е 1.24, а и на ФМ всичко с бебчето беше наред. Чакам и пренаталния тест след... 13 дена Scream Има ли и други с подобно резултати?

# 646
Какви неща ви вълнуват само, изобщо не съм на такава вълна. Радвам се, че при вас явно всичко е наред и сте спокойни.
Издирвам Клексан под дърво и камък, вече имам вариант след 2 седмици ще трябва да  летя в чужбина  явно да се снабдя.
Другия петък съм на преглед при старши лекар за тромбофилия.
Не знам дали ще ми вдигат дозата още отсега и какво още ще ми изпишат. Отсега не ми стигат кръворазреждащите.
Не ми се мисли как ще раждам с клексан 0.6 поне и Аспирин 150- 200 мг. Отсега се съгласих за кръвопреливане. На всичко отгоре явно ще работя до 28 седмица, с изключение на 25 дни платен отпуск

# 647
Какви неща ви вълнуват само, изобщо не съм на такава вълна. Радвам се, че при вас явно всичко е наред и сте спокойни.
Издирвам Клексан под дърво и камък, вече имам вариант след 2 седмици ще трябва да  летя в чужбина  явно да се снабдя.
Другия петък съм на преглед при старши лекар за тромбофилия.
Не знам дали ще ми вдигат дозата още отсега и какво още ще ми изпишат. Отсега не ми стигат кръворазреждащите.
Не ми се мисли как ще раждам с клексан 0.6 поне и Аспирин 150- 200 мг. Отсега се съгласих за кръвопреливане. На всичко отгоре явно ще работя до 28 седмица, с изключение на 25 дни платен отпуск
По фейсбук групите на моменти се намират лекарства. Аз така издирвам лекарството на сина ми за астмата. Направо и аз не вярвам как е възможно жезненоважни лекарства да изчезват от пазара, но имам приятелка фармацевт и от нея знам, че ги изкупуват и ги продават в чужбина на много по-високи цени. Като например пулмикорта тук ако е 30лв го продават по 80-100 извън Бг.

# 648
В Чехия са на нормални цени, даже малко под тези в България. Само тамошна рецепта трябва.
Притеснявам се, че без кортикостероиди явно няма да мина. Ще гоня всичките си лекари да ме следят редовно.
В темата за  фраксипарин и клексан също много момичета са притеснени.Не знам дали недостига е покрай Ковид или разни машинации, но дано, дано отмине скоро.
Иначе така ми се разглеждат бебешки неща вече.Heart Eyes

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 16:30 от Lucinda12

# 649
  • София
Много cе нaдявaм дa НЕ cъм рaзбрaлa прaвилно коментaрa ти.
Проcто момичето попитa дaли някой cи е взел дневник и кaкъв и aз отговорих кaкъв cъм cи взелa. Не е нужно дa ме линчувaте, че cъм cи взелa мaлко по-cкъп. Тaкa cъм преценилa и тaкa cъм нaпрaвилa. Cподелилa cъм. Aко нa някой не му хaреcвa, нямa дa cи купи тaковa нещо проcто. В никaкъв cлучaй не cъм го нaпиcaлa, зa дa cе изтъкнa нещо. Нaиcтинa caмо иcкaх дa помогнa c нещо, което cъм взелa и ми е хaреcaло.
Cъжaлвaм, че cъм по-емоционaлнa, но нaиcтинa думите ти ми cе cторихa вcе едно кой знaе кaкво cъм нaпрaвилa кaто cъм cи взелa този оргaнaйзер.
И мен хич ме няма за такива неща.Бутам всичко в една папка където са ни всички изследвания за инвитрото и не го мисля.А и какво да напиша?Аз нищо не усещам.Не е моето.А този дневник дето Мариела го е показала вчера ми се появи на фейса.Цъкнах да разгледам, ми всичко много хубаво, ма тя цената 2/3 от цената на кошарата 😅 нЕма нужда 😏
И за романтичните неща Ич ме няма, аз съм повече джаста праста.

# 650
  • София
Барбалена, рискът ти е висок заради възрастта предполагам. Стискам палци с пренаталния да е всичко наред. Павлова щеше да ти каже. Когато аз ходих, тя изоставаше с часовете, извини ми се и обясни, че е обърнала повече внимание на една майка, чието бебе е било с аномалия.

Зя дневниците - такъв за бременността ми идва в повече. С баткото имах за бебето, ама го забравих около 4м. Иначе за самото дете идеята ми харесва, наистина много неща се забравят.

# 651
За дневник..готино е ако го попълваш,  аз не бих. Не съм по тези неща и смятам, че не ми е нужен. Това което съм решила е да си направя едно албумче със снимки,  като започна от снимката на теста..защото след като видях 2те черти, го снимах и веднага исках да го изпратя на таткото (после размислих, исках да му видя реакцията на живо), после със снимки от всички ехографски прегледи. Ние си правим обща снимка със снимката от всеки преглед. Последната снимка мисля да е на самото бебче като се роди и стига толкова.  
Това са моите бременни вълнения 🤣!

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 17:34 от NI_CI

# 652
Момичета АГ ми каза, че за всеки болничен от ЛКК трябва да си плащам по 25 лв за да ми го издават. При вас така ли е?
На този етап не мисля да си водя дневник, дано след време не ме е яд, хем обичам романтичните неща, хем не ми се занимава да водя дневник...
Също няколко приятелки ме питаха за парти на пола,но ние си го знаем и за мен тези партита са безсмислени, какво да си кача 5 снимки в инстаграм и да се фукам 🤣 някак ми идват в повече тия претруфвени неща Simple Smile Таа вие какво мислите за тези партита и неща?

# 653
Аз идеята с дневника ми допада много,както партито с пола. В смисъл отстрани ми изглеждат много сладко и хубаво. За дневник аз и като дете,като имах пишех седмица,макс 10 дни и го зарязвах🤣За партито на пола след прентален тест и купища притеснения след инвитрото,които още не ме напускат мисля,че не е за мен. Снимки за истаграм и прочие да се оповестява за бременост,нещо ми е малко странно! Всяка от нас е различна и както казах харесват ми тези неща,но някак си не са моите!Замислям се за фотосесия за бременни към 8 месец,но за мен си не за социалните мрежи,но го обмислям.Тези дни ми е едно тегаво нищо не чувствам,повръщането ми намаля,даже спира и се филмирам и за това не мисля много за напред,защото имам страхове!

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 18:30 от Милото

# 654
Момичета АГ ми каза, че за всеки болничен от ЛКК трябва да си плащам по 25 лв за да ми го издават. При вас така ли е?
На този етап не мисля да си водя дневник, дано след време не ме е яд, хем обичам романтичните неща, хем не ми се занимава да водя дневник...
Също няколко приятелки ме питаха за парти на пола,но ние си го знаем и за мен тези партита са безсмислени, какво да си кача 5 снимки в инстаграм и да се фукам 🤣 някак ми идват в повече тия претруфвени неща Simple Smile Таа вие какво мислите за тези партита и неща?
Предните две бременности бях болничен и нищо не съм плащала. Бях болничен и след операцията за жлъчка 2м, втория месец с ЛКК и пак нищо не съм плащала. Докторката ми и сега каза, че когато реша мога да изляза болничен и нищо не се плаща, само да съм я предупредяла предварително за датата, че да е готова, но това е ако началната дата на болничния не съвпада с прегледа ми. Само тези дето са с ЛКК ходех да си ги взема след 1-2 дни от регистратура, този, който си е от нея го вземах веднага, като пак минавах през регистратура да го заверят, ако не съвпадаше с датата на прегледа си го търся от регистратура.

# 655
Боже, на мен как ми олекна, като спрях да повръщам, и през ум не ми е минавало да се тревожа за това.. не знам, аз откакто съм бременна се промених много, хормоните играят яко, но при мен е с обратен знак - по-апатична съм и по-трудно се трогвам, иначе съм по-чувствителна. Такива да се разплача от нещо дребно или да се засегна от някого - абсурд. Само на някои бебешки неща като разглеждам се умилявам, ама някакси.. пак леко и по-скоро практично. Нищо не съм купувала още, аз съм и по-назад от повечето от вас, за края на август.

Радвам се, че и при теб е спряло повръщането, Милото, не забравяйте, момичета, че ни предстоят хубавите 3 месеца от бременността и не се филмирайте излишно, доколкото е възможно. Simple Smile

# 656
Неизвестна, предполагам и аз, че е от възрастов фактор високия риск. А Павлова каза, че всичко засега е наред и е много доволна от всичко, даже пръсти броихме Simple Smile Ще видим пренаталния тест какво ще покаже.

# 657
  • София
Aз зa пaртито зa полa cе колебaя дaли дa прaвим тaковa нещо. Кумaтa нaпрaви нейното нa еднa полянкa и беше много cлaдко. Нaпрaви го, зa дa cъобщи тaкa нa нaй-близките cи приятели. Много добре cи изкaрaхме. Не бяхме много хорa. Не беше нaпрaвено cпециaлно зa cнимки в cоциaлните мрежи. Оcтaнa мил cпомен зa бъдещите родители и нaй-близките им приятели. Aз бих го нaпрaвилa зaрaди преживявaнето и дори бих покaнилa и родителите cи нa товa пaрти aко решим дa го прaвим, но не знaм кaто рaзберем полa дaли нямa дa иcкaм дa им кaжa венaгa кaкво ще е внучето 😁

# 658
Aз зa пaртито зa полa cе колебaя дaли дa прaвим тaковa нещо. Кумaтa нaпрaви нейното нa еднa полянкa и беше много cлaдко. Нaпрaви го, зa дa cъобщи тaкa нa нaй-близките cи приятели. Много добре cи изкaрaхме. Не бяхме много хорa. Не беше нaпрaвено cпециaлно зa cнимки в cоциaлните мрежи. Оcтaнa мил cпомен зa бъдещите родители и нaй-близките им приятели. Aз бих го нaпрaвилa зaрaди преживявaнето и дори бих покaнилa и родителите cи нa товa пaрти aко решим дa го прaвим, но не знaм кaто рaзберем полa дaли нямa дa иcкaм дa им кaжa венaгa кaкво ще е внучето 😁
Аз много ги харесвам тия бебешки партита,но лично за мен както казах след това инвитро някак си не мога да се насладя на бременоста,а много ми се иска!

# 659
Аз повръщам вече все по-рядко, обаче от някои конкретни миризми продължава да ми се гади, както и от храните, които не ям вече повече от месец. Даже на моменти си мисля, че никога повече няма да са ми вкусни или поне поносими.
Партито за пол ми изглежда готино, но да съм гост. В главната действаща роля не ми допада. 😄

Общи условия

Активация на акаунт