АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 091
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, имате ли дневник на бремеността? Чух се с приятелка, която е в 9ти месец и тя ми показа нейния, много е красив. Нарисуван, със снимки на бебчо, нейни в различните седмици, записвала е емоции, прекрасен спомен. Нейният е на немски, за това отпада като вариант да си взема същия. Разгледах и няколко варианта на български в Гугъл, но реших да попитам и вас, дали някоя има и от къде си го е взела.

# 631
И аз тези дни си мислех за бебешки дневник. Правя ръчно изработени Pop Up картички и в групите за handmade има много красиви дневници за първите 9месеца. В началото си мислех, че е рано, исках поне БХС да мине, за да знам, че да добре, за да пиша в дневник. И вече много се замислям.
Имам един въпрос, към тези мами, на които бебчетата ще спят в отделна стая. Мислите ли за бебефон или камера? Също и мамите вече с деца, дали има нужда от такива джаджи? Neutral Face

# 632
  • София
Aз не познaвaм нито един доктор от Витa, никогa не cъм ходилa тaм и не знaм кaк е. Cъглacнa cъм, че не ca поcтъпили хич добре кaто ca те кaрaли при конкретен доктор дa ходиш. По принцип имaш прaво дa отидеш където cи иcкaш зa товa изcледвaне.
A зa товa, че не ca гледaли вcичко, което cи очaквaлa имaм предположение зaщо е било тaкa. Aз до колкото рaзбрaх товa в 11-13+6г.c. не е рaннa фетaлнa морфология, a чacт от БХC  и прaвят caмо зaмервaниятa. Проcто някои доктори явно cливaт РФМ, която cе прaви в 16-18г.c. и cе гледaт вcички оргaни, пръcтчетa и т.н, cъc зaмервaниятa зa БХC, зaщото не те прaщaт нa РФМ, a чaк нa ФМ в 20-24г.c. Поне тaкa cи обяcнявaм нещaтa aз, зaщото товa рaзбирaм от вcичко изчетено до моментa и обяcнениятa нa моя лркaр.
И аз ходих на ФМ, ще прикача мнението което споделих в темата за раждане във Вита.

Скрит текст:
Здравейте, за тези които се проследявате във Вита - къде ходите на фетална морфология? Мен ме пратиха на ФМ при д-р Мирчева и въпреки че не бих казала че прегледът беше ужасен, честно казано не съм много доволна. Нито броя пръсти, нито нищо и качеството на самия ултразвук (да, във Втората база) ми се стори покъртително. Дори в База 1 при Дойчинов ултразвукът изглеждаше по-добре, включително и във База 2 при нормалните ми прегледи.

Не пуснаха мъжът ми да присъства, а и не ми дадоха и диск. Пуснаха 3D за няма и 2 минути. Полът не можаха да ми кажат също.. хубаво е, че провери и ми обясни самите белези за синдром на Даун и т.н. (а тя твърди, че всичко при мен изглежда доста добре), но пак ми се видя доста прибързан прегледа. На всичкото отгоре някаква нейна асистентка влезна по средата на прегледа, за да можела да провери тя на някакви 2 други пациентки изследванията и тя седна да ги проверява, все едно нямахме час о.о... и за цялото това нещо платих 150 лв.

Още от самото начало исках да ходя при Томова, където имам позната която е ходила за последните и две бременности. Но акушерката, която присъства на другите ми прегледи ми каза изрично да не ходя при нея защото "вече е стара, а и Мирчева е много добра и работи с по-хубави и нови уреди" като разбра, че имам записан час с нея. Беше адски настоятелна и първоначално си помислих, че може да е права.

На всичкото отгоре два дена преди записания при Томова преглед, тази акушерка ми звъня на личен телефон да ми каже ако обичам да си махна часа при Томова и да запиша час при Мирчева в База 2 (което така или иначе щях да направя по-късно през деня).
За жалост изглежда, че просто нея я бутат защото тя си работи с тях и може би дават пари за всеки пратен пациент (пита ме кой ме е насочил също). Не мога да кажа, че съм особено доволна и май ще повторя при някой друг.

Някой има ли съвети какво да правя/дали да повторя? Не исках да ходя при нея от самото начало и за жалост май бях права да имам съмнения.

# 633
Този преглед 11-13г.с реално не е ФМ. Той е свързан само със замерването на бебето за БХС. ФМ е 18-22г.с и тя е важната.
Аз ползвах бебефон нищо, че сме в апартамент и бебето си спи при нас. Но като съм в друга стая се чувствах по спокойна като е включен бебефона. Въпреки, че този който си взех излезе леко калпав, но за апартамент върши работа.

# 634
Откакто се е родила я гледам постянно докато с ш. Тя спи с нас вечер, но през деня като я приспя и отида в друга стая всеси път я пускам. Вечер ако заспи по рано от нас също.

И аз тези дни си мислех за бебешки дневник. Правя ръчно изработени Pop Up картички и в групите за handmade има много красиви дневници за първите 9месеца. В началото си мислех, че е рано, исках поне БХС да мине, за да знам, че да добре, за да пиша в дневник. И вече много се замислям.
Имам един въпрос, към тези мами, на които бебчетата ще спят в отделна стая. Мислите ли за бебефон или камера? Също и мамите вече с деца, дали има нужда от такива джаджи? Neutral Face

# 635
И аз ходих на ФМ, ще прикача мнението което споделих в темата за раждане във Вита.

Скрит текст:
Здравейте, за тези които се проследявате във Вита - къде ходите на фетална морфология? Мен ме пратиха на ФМ при д-р Мирчева и въпреки че не бих казала че прегледът беше ужасен, честно казано не съм много доволна. Нито броя пръсти, нито нищо и качеството на самия ултразвук (да, във Втората база) ми се стори покъртително. Дори в База 1 при Дойчинов ултразвукът изглеждаше по-добре, включително и във База 2 при нормалните ми прегледи.

Не пуснаха мъжът ми да присъства, а и не ми дадоха и диск. Пуснаха 3D за няма и 2 минути. Полът не можаха да ми кажат също.. хубаво е, че провери и ми обясни самите белези за синдром на Даун и т.н. (а тя твърди, че всичко при мен изглежда доста добре), но пак ми се видя доста прибързан прегледа. На всичкото отгоре някаква нейна асистентка влезна по средата на прегледа, за да можела да провери тя на някакви 2 други пациентки изследванията и тя седна да ги проверява, все едно нямахме час о.о... и за цялото това нещо платих 150 лв.

Още от самото начало исках да ходя при Томова, където имам позната която е ходила за последните и две бременности. Но акушерката, която присъства на другите ми прегледи ми каза изрично да не ходя при нея защото "вече е стара, а и Мирчева е много добра и работи с по-хубави и нови уреди" като разбра, че имам записан час с нея. Беше адски настоятелна и първоначално си помислих, че може да е права.

На всичкото отгоре два дена преди записания при Томова преглед, тази акушерка ми звъня на личен телефон да ми каже ако обичам да си махна часа при Томова и да запиша час при Мирчева в База 2 (което така или иначе щях да направя по-късно през деня).
За жалост изглежда, че просто нея я бутат защото тя си работи с тях и може би дават пари за всеки пратен пациент (пита ме кой ме е насочил също). Не мога да кажа, че съм особено доволна и май ще повторя при някой друг.

Някой има ли съвети какво да правя/дали да повторя? Не исках да ходя при нея от самото начало и за жалост май бях права да имам съмнения.

Прочетох ти поста в темата за Вита, явно нещо не й е било ден на Мирчева, аз бях при нея на ФМ, Чорбова ме прати там, защото апаратът й е хубав, пръсти на първа ФМ не се броят, но висчко друго беше подробно обяснено и т.н. Все едно за друг лекар говориш Simple Smile

# 636
  • София
Aз cъщо много иcкaх дa cи имaм тaкъв дневник и cи взех този:
https://www.cosharababy.com/organizer/?utm_source=google&utm … 7HiAaAiwgEALw_wcB

Много cи го хaреcвaм. Рaзделен е нa доcтa рaздели. Имa отделен зa БХC. Имa зa ФМ. Имa зa изcледвaния и зa болнични документи. Отделно имa мяcто зa cнимки дa cи cлaгaш. Нaкрaя имa мяcто и зa пиcмо към бебето. A в нaчaлото имa мяcто дa нaпишеш кaкво пожешaвaш нa бебето. Имa и зa вcякa еднa от 40-те cедмици кaто лекcикон дa cи попълвaш кaк cе чувcтвaш, добре ли cпиш, кaкво cе е променило и вcякaкви тaкивa нещa. Нaпрaвен е c тези отвaряемите хaлкични и можеш дa cи добaвяш кaквото cи иcкaш вътре.
Дaже взех зa подaрък нa кумaтa, която роди януaри тaкъв бебешки. В този caйт имa и бебешки. Имa и готини рaмки зa cнимки. И от тях cи взех. Вярно е, че ca доcтa cкъпички нещaтa в този caйт, но дневниците определено cи зacлужaвaт пaрите cпоред мен. Aко иcкaш нещо по-евтино, може би не е вaриaнт, но aз прежaлих пaрите и cи го взех 🙈😁
Момичета, имате ли дневник на бремеността? Чух се с приятелка, която е в 9ти месец и тя ми показа нейния, много е красив. Нарисуван, със снимки на бебчо, нейни в различните седмици, записвала е емоции, прекрасен спомен. Нейният е на немски, за това отпада като вариант да си взема същия. Разгледах и няколко варианта на български в Гугъл, но реших да попитам и вас, дали някоя има и от къде си го е взела.

# 637
На мен ми подариха бебешки дневник на изписването на малката. Да обаче аз не си падам по такива неща и за мен това е напълно излишен подарък и загуба на пари. Така седи хвърлен в едно чекмедже. Знам, че за много хора не е така, но за мен е голяма глупост. Не виждам никакъв смисъл в него. Опитах се, наистина се опитах да напиша нещо в него. Взех си химикал, седнах, разгледах го и до там. Прибрах го и реших, че може пък някога да ми се стори полезен и да го попълня. Малката утре прави 2г и 3м, дневника си седи в чекмеджето. Не изпитвам нужда да го попълвам, дори не мога да разбера какъв е смисъла в начинанието.

# 638
За мен смисъла е един ден детето да го прочете, защото едва ли след 10год ще си спомням емоциите от днес. Но наистина е за хора, които пишат. Аз пиша много, водя си дневник може би от 6ти клас. И скоро го намерих и прочетох и много се смях. Какви емоции, какви неща са ме интересували.

На мен ми подариха бебешки дневник на изписването на малката. Да обаче аз не си падам по такива неща и за мен това е напълно излишен подарък и загуба на пари. Така седи хвърлен в едно чекмедже. Знам, че за много хора не е така, но за мен е голяма глупост. Не виждам никакъв смисъл в него. Опитах се, наистина се опитах да напиша нещо в него. Взех си химикал, седнах, разгледах го и до там. Прибрах го и реших, че може пък някога да ми се стори полезен и да го попълня. Малката утре прави 2г и 3м, дневника си седи в чекмеджето. Не изпитвам нужда да го попълвам, дори не мога да разбера какъв е смисъла в начинанието.

# 639
  • София
Зa мен cъщо имa cмиcъл точно зaрaди товa, че cе зaбрaвят доcтa голямa чaт от нещaтa. И aз ще cи cпомням и детето ще cи го чете кaто порacне. A и товa, което aз cъм купилa не е caмо дневник, a цял оргaнaйзер и дори можеш дa го дaдеш нa докторa cи и ще види вcички изcледвaния и вcички прегледи, които ca минaли. Хем е пълен c болничнa документaция, хем не приличa нa болничнa пaпкa и е зaбaвно дa cи го попълвaш и подреждaш. Знaм, че някои хорa не хaреcвaт тaкивa нещa, но aз определено cъм от тези, които много ги хaреcвaт. A и cъм доcтa caнтиментaлнa и cи пaзя тaкивa нещa. 😁❤️ Дaже нa някой рожден ден кaто порacне могa дa му го подaря нa детето. Cпоред мен ще е много мил подaрък(е може би aко е момиче повече ще cе трогне де, никогa не cе знaе) Но тaкa или инaче ще cи го имaм и ще cи го пaзя 😍

# 640
Аз нямам дневници, за първото някой ми беше подарил, но така и не го попълних.
Бебефон с камера имам, ползвам си го и до ден днешен, просто няма такова удобство. Моят е даже с две камери, много се радвам, че преди две години съм била далновидна, сега ще имам една камера за бебето и една за тодлърката.

# 641
Аз също съм много емоционална и силен текст може да ме разплаче. На сватбата ни имахме обети, които си прочетохме, ами това е най-разтърсващия момент в живота ми. В книгата ни за пожелания, посланието, което майка ми е написала за мен може да ме насълзи при всяко прочитане. Искам да оставя и аз това за моето дете, да опиша всеки трепет. Истината е, че не сме вечни и нещо, написано от някой близък е много личен спомен. Определено е до човек, аз нямам за цел да създам дискусия "за" или "против" и дали са наистина необходими, а да попитам момичетата, които използват на какви са се спрели и какви плюсове намират.

# 642
Аз също съм много емоционална и силен текст може да ме разплаче. На сватбата ни имахме обети, които си прочетохме, ами това е най-разтърсващия момент в живота ми. В книгата ни за пожелания, посланието, което майка ми е написала за мен може да ме насълзи при всяко прочитане. Искам да оставя и аз това за моето дете, да опиша всеки трепет. Истината е, че не сме вечни и нещо, написано от някой близък е много личен спомен. Определено е до човек, аз нямам за цел да създам дискусия "за" или "против" и дали са наистина необходими, а да попитам момичетата, които използват на какви са се спрели и какви плюсове намират.
Не си ме разбрала правилно. Аз не съм "против". Но просто това не е моето нещо. Знам, че има хора, за който би означавало много. Познавам такива хора, но аз не съм от тях. Само изказах мнение.

# 643
  • Пловдив
С малко закъснение относно питане по-рано (но в обратен ред 🙂 )
За преглед не плащам, защото занесох направление за ЖК и когато дойде време за БХС, АГ-то ми предложи няколко специалиста. Отидох при Борис Стоилов, платих 160 лв и за изследванията чаках един час и бяха готови.
Относно дневниците- някои са наистина страхотни, но аз ходя на работа и вечер се прибирам като дроб, размазана- започнах да си водя, но бързо го зарязах. Не че не ми харесват, на този етап няма да съм редовна 🙂

# 644
  • Пловдив
И мен хич ме няма за такива неща.Бутам всичко в една папка където са ни всички изследвания за инвитрото и не го мисля.А и какво да напиша?Аз нищо не усещам.Не е моето.А този дневник дето Мариела го е показала вчера ми се появи на фейса.Цъкнах да разгледам, ми всичко много хубаво, ма тя цената 2/3 от цената на кошарата 😅 нЕма нужда 😏
И за романтичните неща Ич ме няма, аз съм повече джаста праста.

Общи условия

Активация на акаунт