АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 569
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
На мен постоянно ми излизат херпеси по устните. И имам изпитан лек. Мажа се с резенче чесън,. Преди да е станал на раничка иначе много щипе и боли. Но аз ги усещам още като тръгнат и като намажа вечерта, на сутринта вече е завехнал. Пробвала съм с най-различни мазила и кремове, нищо друго не ми помага така.

Аз пък тази сутрин се събудих украсена с херпес на устната. Реално не ме притеснява толкова, всяка зима се появява и нямам други неразположения. Започнах да го мажа с мед, попринцип така го "лекувам", ама си отиват 4-5 дни. Ако знаете и вие някои домашни "илачи", споделете 😊

# 106
Момичета, преди време бяхте писали за запека, как се справихте? Много неприятна работа и болезнена 😔

# 107
Мамичета и мен също ме боли гърлото. Пия само стодал сироп, дали може и трахизан да пия според вас. Вие какво сте приемали за гърло, ако сте имали болки в гърлото?

# 108
Момичета,нещо не се чувствам добре.Сутринта като станах имах само кашлица и се обадих на личната,каза ми какво да си купя.Но сега ми се струва ,че вдигам и температура. Може ли да ми кажете какво мога да пия.
Биозин мама си вземи, можеш да пиеш по 3 на ден. Аз пиех по толкова по Коледа като кашлях, след консултация с ЛЛ и гинеколожката. И едно домашно лекарство за кашлица (бабино): краве масло, за предпочитане домашно, мед, ракия 1:1:1, ако те притеснява ракията можеш да я намалиш. Маслото го заменям и със зехтин ако нямам хубаво масло. Смлени орехи на дребно или счукани. И лимон нарязан на ситно. Объркваш ги заедно и си хапваш. Помага и за кашлицата и за вдигане на имунитета. И да не помогне поне няма с какво да ти навреди.
Мамичета и мен също ме боли гърлото. Пия само стодал сироп, дали може и трахизан да пия според вас. Вие какво сте приемали за гърло, ако сте имали болки в гърлото?
Прополки, тантум верде, стрепсилс. Гаргара със солена вода.

# 109
За болки в гърлото от аптеката ми бяха препоръчали Ангал, много приятно хапче, не люти, смуче се бавно.

За запека, никак не се справям.
Само глицеринови свещички,които стават за бременни, не предизвикват напъни, а просто размекват материала.
Не знам за Вас, ама аз имам паника от напъване, много ме е страх да не стане нещо лошо. Отделно съм с много прогестерон, още пия нош па и перисталтикита никаква я няма.

# 110
  • София
Трахизан не мисля, че е ок, има локален антибиотик в него.

За кашлицата наскоро открих жесток лек, тествах го и при мен, и при детето. 500мл кока кола и 12 лукчета се варят до разтопяване на лукчетата, после може през час по лъжичка. На детето му помогна при ларингитната кашлица.

# 111
На мен много ми помагат свещички Ева Кю. Слагаш ги, правиш пет крачки и готово.

Момичета, преди време бяхте писали за запека, как се справихте? Много неприятна работа и болезнена 😔

# 112
  • Асеновград
За запека Дуфалак сироп ми изписа АГ, каза ако не подейства тогава си вземи свещички Ева кю. Аз взех Дуфалака, но още не съм го пробвала и не мога да кажа мнение.
 Инче днес бях на йога за бременни, беше много приятно, дано всичко да е наред и да си ходя занапред.

# 113
  • Бурса
Аз при първи симптоми започнах с авирон рапид, може да се приема от бременни. Вземах също цинк, вит д, клеева тинктура и биозин мама. За температурата до 4 парацетамола ми каза моето аг, а за гърло тантум верде и един спрей с прополис и невен има го по всички аптеки.

# 114
  • Варна
Привет, мина и моята ФМ. Човечето си расте както трябва, всичко му е ок. Върти се, шава си, прекрасно е чувството да го гледаш, бях забравила. За пола ми каза, че може да ми каже на 80%, но някак си исках да съм сигурна, още повече, че искам да правя gender reveal.
Утре съм на БХС в Майчин дом. Измери ми някакви артерии високи, които в моята седмица би следвало да са по-ниски. Сега в зависимост от резултатите на единия протеин ще прецени дали да направя терапия с Аспирин. Тоест, ако не са ми ок артериите и не пия аспирин, има възможност да няма добър кръвоток и бебето да не порасне достатъчно. Аз никога не съм имала такива проблеми, ама знае ли се. Баткото ми е роден 3400, тогава не са ми казвали нищо зя артериите.

При кого ще правиш БХС в Майчин дом ? И всъщност там ли ти правиха ФМ ? Аз съм на преглед в Майчин Дом и ще се записвам за ЖК на 31.01, тогава ще съм 9г.с +6 ... Та се чудя дали утре да звъня да си запазвам час за БХС и ФМ, че се притесних и аз да не ги изпусна или да няма часове ...

Последна редакция: ср, 26 яну 2022, 23:02 от summer20

# 115
Тантум верде спрей за деца! Няма по-ефикасно, АГ ми обясни, че пише да не се прилага при бременни, защото не е тествано, но той гарантира, че няма проблем. Моят АГ е абсолютно против всякакви имуностимулатори и не ми дава да пия нищо такова. (Попринцип е напълно логично) За кашлица - мед с борови иглички или мед с канела, много помага при суха кашлица за отхрачване.

# 116
  • София
Привет, мина и моята ФМ. Човечето си расте както трябва, всичко му е ок. Върти се, шава си, прекрасно е чувството да го гледаш, бях забравила. За пола ми каза, че може да ми каже на 80%, но някак си исках да съм сигурна, още повече, че искам да правя gender reveal.
Утре съм на БХС в Майчин дом. Измери ми някакви артерии високи, които в моята седмица би следвало да са по-ниски. Сега в зависимост от резултатите на единия протеин ще прецени дали да направя терапия с Аспирин. Тоест, ако не са ми ок артериите и не пия аспирин, има възможност да няма добър кръвоток и бебето да не порасне достатъчно. Аз никога не съм имала такива проблеми, ама знае ли се. Баткото ми е роден 3400, тогава не са ми казвали нищо зя артериите.

При кого ще правиш БХС в Майчин дом ? И всъщност там ли ти правиха ФМ ? Аз съм на преглед в Майчин Дом и ще се записвам за ЖК на 31.01, тогава ще съм 9г.с +6 ... Та се чудя дали утре да звъня да си запазвам час за БХС и ФМ, че се притесних и аз да не ги изпусна или да няма часове ...

ФМ и БХС се прави между 11-13+6г.с., като по-добре след 12г.с, за да е по-оформено бебето.
Аз ходих на ФМ при Павлова е МЦ Марковс. На следващия ден отидох да дам кръв за биохимичен скрининг в Националната генетична лаборатория с документите от феталната морфология. БХС не се прави при някой конкретен, самата проба за кръв се взима в НГЛ.
Вече зависи къде си запишеш час, процедират по различен начин. Часове почти винаги ще се намерят, но е хубаво по-рано да звъннеш.

# 117
Кашлицата ми мина , както и предполагах снощи вдигнах температура 36,9.Сега имам друг проблем ,много ме боли главата 🙄Помагайте

# 118
36,9 е нормална телесна температура, не е повишена.

# 119
36,9 е нормална телесна температура, не е повишена.

Бях много отпаднала и ми пареше на очите. Възможно и термометъра да не е много в час.

Общи условия

Активация на акаунт