АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 255
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
Моят топ симптом са адските газове , направо не се трае.
M.Angelovaи аз това се чудих .Отпада спа - забавлението , отпада любимото ми висене в ресторанта/кръчмата на хапване и пийване, за сега и секс не практикуваме и какво остава ...да ям и да спя ама в Хотелска стая за по - шик! Освен това нещо напоследък ме е и шубе да пътувам :/
magicняма ли в бг мама група за английски мами , да се посъветваш  с тях къде може да отидеш.Поне причината да знаеше щеше да е някакво спокойствие .

# 166
Орехче търсила съм група, но без успех.
 Ще звъня да се моля пак и ще украсявам положението, че да ми обърнат внимание.

# 167
  • София
Много зависи какво време ще нацелите. През април е имало сняг, но и 25градуса. Аз бих изчакала до последно и ако времето и обстановката го позволява, защо не една кратка почивка? Някъде, където в близост има интересни места - например Мелник, Рупите. Въздухът там е много хубав.
Някой беше писал за живота след бебето - първите няколко месеца е кофти, да, адаптацията, колики, кърмене. Нашето първо пътуване беше, когато звярът направи 5-6м - ходихме до вилата на ММ за няколко дни. Преходът беше около 200км, но се отрази супер и на нас, и на детето. Само багажите са в повече. Много, много повече. 🤣

# 168
Много зависи какво време ще нацелите. През април е имало сняг, но и 25градуса. Аз бих изчакала до последно и ако времето и обстановката го позволява, защо не една кратка почивка? Някъде, където в близост има интересни места - например Мелник, Рупите. Въздухът там е много хубав.
Някой беше писал за живота след бебето - първите няколко месеца е кофти, да, адаптацията, колики, кърмене. Нашето първо пътуване беше, когато звярът направи 5-6м - ходихме до вилата на ММ за няколко дни. Преходът беше около 200км, но се отрази супер и на нас, и на детето. Само багажите са в повече. Много, много повече. 🤣

Моя юнак на 2 месеца вече пътуваше и до ден днешен пътува и няма проблеми, ноо организацията с бебе и дете си е по трудничка. За семейна почивка накак си бива, но с компания ми се струва мъчително 😀 може би защото на компанията децата вече са 20+г, а моите на 6 и бебе съответно 😀

# 169
Здравейте и аз от днес съм леко настинала и ме боли гърлото. Единственото което правих е гаргара със сода и по-късно ще направя още веднъж. Смуча и лукчета. Не ми се иска да пия нищо друго.

Пробвай и гаргара със смрадлика Simple Smile

# 170
  • Асеновград
Неизвестна16 то за какво е тоя PAPP? И колко трябва да е?

Edit: сега прочетох за какво е, но не виждам никъде референтни стойности, колко е нормално да е?

# 171
Ние мислим да ходим на почивка за Свети Валентин. Понеже не се сещам какво мога да правя бременна, опасно ли е СПА-то?

Относно резултати за БХС, на мен акушерката ми каза, че ще ми се обади, “само, ако има нещо”.

Знам, че парни бани, сауни, топли джакузита, минерални басейни не са препоръчителни за бременни, дори може да бъдат опасни. Плуване след консултация с АГ е полезно много, но аз не бих влезнала в басейн освен ако не е частен 😁 ама няма 🥲

# 172
  • София
Мисля, че зависи от гестационните седмици.
На мен на феталната морфология АГ ми каза, че маточните артерии ми били по-високи и съответно при PAPP по-нисък от 1 ще ми изпише аспирин 150мг. Това е с цел предотвратяване да не би в последните месеци да няма добър кръвоток към бебето и съответно да не порасне достатъчно. Но при мен е обвързано с феталната.
Там казаха ли ти нещо? Не исках да те стряскам, ама съм си досадна и говоря много.

# 173
Неизвестна16 то за какво е тоя PAPP? И колко трябва да е?

Edit: сега прочетох за какво е, но не виждам никъде референтни стойности, колко е нормално да е?
Мисля че стойноста на РАРР-а рябва да е повече от 0.5.

# 174
Абе мамчета понеже ми е стара амбулаторната карта,освен новата при джипито трябва ли да нося друго,трябва ми за болничните?

# 175
Момичетата, които са пили аверон рапид. По схемата ли го пихте, защото малко ме е страх да не са много 3 хапчета наведнъж?

# 176
Абе мамчета понеже ми е стара амбулаторната карта,освен новата при джипито трябва ли да нося друго,трябва ми за болничните?
Не, само нова амбулаторна карта. За всеки случай си вземи и старата.

# 177
  • Асеновград
Аз съм след едмица на преглед заради околоплодните води, и тогава ще говорим и за резултатите от БХС, тогава ще я питам за PAPP. Но каза че ако има нещо ще ми се обадят от лабораторията, а не са ми звъняли и го приемам за добър знак. 😄

# 178
  • Варна
Момичетата, които са пили аверон рапид. По схемата ли го пихте, защото малко ме е страх да не са много 3 хапчета наведнъж?

Аз като разбрах, че съм с Ковид веднага почнах да го пия както е по схемата. Дори като приключиха трите дни от схемата, личната ми каза да си го доизпия. За бременни няма страшно.

# 179
  • Пловдив
Някоя мама беше писала за главоболие- аз също страдам, но като питах ЛЛ, тя ми каза Парацетамол, Парацетамакс. Акушерката ми каза, че мога да пия и аналгин, но четейки листовката, то е противопоказно за бременни и не се решавам.
За плуване, направо ми разбихте мечтите Joy
Ще трябва явно да се правят само разходки като се постопли времето. Аз и ММ не сме ваксинирани и никъде не смеем да мръднем- нито завдения, нито някъде на почивка. А много ми се иска..

Общи условия

Активация на акаунт