АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 233
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Ходя на кинезитерапия, но сега не е ок. Като цяло съм свикнала, имам и висок праг на поносимост вече, но това не пречи - болката си е болка.
Преди време правех една терапия на Вивасан с 3 вида хранителни добавки и имаше страхотен ефект, но трябва да потърся кои точно пиех и съответно дали са подходящи при бременност.
Мажех се с Рефригеранс, но сега не смея, не съм се консултирала с АГ.
Общо взето нищо не правя, търпя си. Имам спомен с баткото, че се мажех с Дийп рилийф.
На мен големият ми страх първият път беше, че заради стесняването на разстоянието между прешлените няма да успеят да ми поставят епидурална упойка, но за мое щастие нямаше проблем.

# 211
Твърд матрак, ортопедичен. И аз съм с изкривяване, онзи ден бях при ортопедпо искане на АГ. Каза, че е нормално с бременността да се увеличат болежките, сякаш това с нещо ми помага 😀

Вашите АГ изискват ли консулт във връзка с предшестващи заболявания, операции? Моята иска ортопед и УНГ да ме видят, аз хич не напирам в пандемията да ходя по болници без текущи оплаквания, но...

Неизвестна16, за след като отмине този прекрасен за нас период Simple Smile и след края на кърменето (ако), прочети темите за Протеолитичните ензими, особено подходящи са за дискова херния. Много добри са и за сраствания след операции.

# 212
Твърд матрак, ортопедичен. И аз съм с изкривяване, онзи ден бях при ортопедпо искане на АГ. Каза, че е нормално с бременността да се увеличат болежките, сякаш това с нещо ми помага 😀

Вашите АГ изискват ли консулт във връзка с предшестващи заболявания, операции? Моята иска ортопед и УНГ да ме видят, аз хич не напирам в пандемията да ходя по болници без текущи оплаквания, но...

Неизвестна16, за след като отмине този прекрасен за нас период Simple Smile и след края на кърменето (ако), прочети темите за Протеолитичните ензими, особено подходящи са за дискова херния. Много добри са и за сраствания след операции.

Миналата седмица поръчах нов матрак на магнифлекс- ортопедичен и твърд, защото стария който ползваме от 2 месеца беше като лодка, ей не мога да свикна с този матрак, много ми е твърдо, незнам колко време ще отнеме 😭😭

# 213
Аз съм с аденом на хипофизата. Една година бях на терапия с достинекс, но ми го спряха в 9седмица и ендокринолога ме изпрати на очен лекар. Нямам оплаквания,  И аз не обичам да ходя по лекари, особено в пандемия, но по-добре някои неща да се хванат навреме, защото ако аденома расте може да се стигне и да частична слепота

# 214
И аз не знам защо казват, че бременността е най-хубавия период. Не намирам нищо хубаво в самата бременност, освен, че води до това да родиш детето си.

Аз понеже съм късметлийка, без нито един ден повръщане, затова съм и +8кг. досега. Дори и да се бях старала, ако не бях бременна, нямаше как да ги кача.

# 215
  • Варна

Aз съм с карцином на щитовидната жлеза и съответно е премахната точно преди година. Като цяло АГ каза, че няма да се меси, ако имам ендокринолог, който ме следи, само да казвам, ако ми променят дозата. Като цяло всички доста се изненадват като спомена, че съм без щитовидна, май ще ме запомнят с това Laughing

Предполагам зависи точно какви са заболяванията, аз имам 2 операции, но при регистрацията само ги записаха в картона като информация.

# 216
Аз се наслаждавам на бременеенето, но това е защото не съм изпитвала никакви неразположения или сериозни притеснения. Нормално е момичета, които са с гадене, повръщане, главоболие да не се чувстват ок и психически. "Най-хубавият период" не бих го нарекла на този етап, но това е заради сезона, аз съм лятна душа, тогава пътуваме, излизаме, като цяло животът е по-хубав, в този безкраен януари всичко е рутина :Д предполагам (и силно надявам), че като се постопли ще се чувствам все така добре, и ще се наслаждавам на разходки и време навън.

# 217
Аз съм с премахната жлъчка. Предния път ми беше пуснала чернодробни изследвания, сега не знам дали ще ми пусне. Но то няма и какво много да се следи там, няма лекарства, който да се пият или нещо от този род. Записват си го само като информация.

# 218
Имали момичета с ниска плацента? Миналата седмица ми беше висока а днес е ниска. Доктора ми каза никакво физическо натоварване,само лежане ама аз др не правя така или иначе. Също ми каза че плацентата може да си мини позициите. Бебка е добре даже е дръпнала още напред аз съм в 12 седм и 4 дни,а по ехограф тя е 13 седм и 6 дни. Отслабнала съм с един килограм,като цяло всичко е наред само плацентата е ниска

# 219
Имали момичета с ниска плацента? Миналата седмица ми беше висока а днес е ниска. Доктора ми каза никакво физическо натоварване,само лежане ама аз др не правя така или иначе. Също ми каза че плацентата може да си мини позициите. Бебка е добре даже е дръпнала още напред аз съм в 12 седм и 4 дни,а по ехограф тя е 13 седм и 6 дни. Отслабнала съм с един килограм,като цяло всичко е наред само плацентата е ниска
Аз съм с ниска.И на втория преглед си беше все още ниска   като преди това имах два пъти зацапвания и доктора каза , че пак ще имам(явно ако се дърпа нагоре).За щастие за сега две седмици и половина след този преглед не ми е зацапвало и се надявам и да не се появи.Но не бях чувала , че от висока може да ти стане ниска.....

# 220
Аз съм с ниска.И на втория преглед си беше все още ниска   като преди това имах два пъти зацапвания и доктора каза , че пак ще имам(явно ако се дърпа нагоре).За щастие за сега две седмици и половина след този преглед не ми е зацапвало и се надявам и да не се появи.Но не бях чувала , че от висока може да ти стане ниска.....
Ами явно може,защото даже като ходих на БХС и измерванията на бебето докторката която е в друг град ми каза че плацентата е супер и е висока,моя АГ ми го потвърди преди това също,че плацентата е висока.Миналия вторник бях на преглед и нямаше проблем. Днес се оказа че плацентата е ниска. Аз не съм кървила до сега и се притеснявам,но имам болки в интерес на истината тия дни. На 8 ми съм на преглед отново. Доктора каза че плацентата мигрира и е възможно пак да се вдигне.

# 221
Мамчета,аз днес бях да се запиша за ЖК ,АГ ми даде и болничен за 14 дни и след това ше си взимам от комисия. Бебето е добре ,върви си точно . Изписаха ми и витамини. 

# 222
Кажете ми сироп за кашлица подходящ за нас, не искам да звъня на аг, защото я побърках тази жена, а още не сме се виждали, защото се преместих. И смуках 1 тантум Верде, дали е подходящо да продължа ли с него?

Аз си бях 59.3, като се наям стана 60...незнайно как предния месец бях     58.5кг при положение, че си ям от всичко по много, аз винаги съм си хапвала де, не усещам разлика с апетита ми от преди и сега🤣  и сега пак съм 60, тоест си върнах  1 кг. Надявам се и в този 3местър да не вдигна много 2 3 кила ще ме устройват 🤣

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 14:39 от Bool

# 223
Подходящо е тантум, но аз лично предпочитам спрея. Гринтуус, Проспан тези са ми изписвали. Питай в аптеката те знаят кой са подходящи.

# 224
  • София
Aз в нaчaлото зaрaди повръщaнето бях cвaлилa 1кг. Но откaкто повръщaм много рядко до cегa, cъм кaчилa 2кг. Зa 2 cедмици cъм ги кaчилa. Дефaкто cегa излизa, че cъм +1кг от килогрaмите ми преди дa зaбременея.
Нa мен никой не ми е кaзвaл нищо зa плaцентaтa. Вcе повтaрят, че бебето е cупер.
Инaче cъм c 2 оперaции нa уретерa и в мометa cъм cи c оcтaтъчнa хидронефрозa нa левия бъбрек и cи живея тaкa. Моя cледящ AГ кaзa дa отидa нa преглед при доценткaтa, която ме cледи и дa поиcкaм епикризa зa cегaшното ми cъcтояние, дa я питaм дaли е нужно дa приемaм някaкви медикaмвнти и cпоред нея дaли имa пречки дa родя еcтеcтвено. Aз вcе cи живея c убеждението, че нямa дa имaм уcложнения. Дaно нaиcтинa тaкa дa cи е до крaя. Пожелaвaм го нa вcички ❤️

Общи условия

Активация на акаунт