АВГУСТ 2022 🌸 Летни бебчета 🏖 (ТЕМА 4)

• 28 105
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
И моята РФМ беше днес и да се похваля  на 100% със 💙.  Толкова ясно се виждаше, че това беше първото нещо което ми каза, получих и няколко много сполучливи снимки, но нямам диск. Днес и настроението ми е по- приповдигнато и след  прегледа, като се прибрах си поръчах бургер, по случей новината, не че успях да го изям де, но да се почерпя 🤣

# 586
  • София
Честити сини гащи! 💙
Много се радвам за всички момичета с добри резултати и вече с потвърден пол.
Само хубави неща да се случват.

# 587
  • София
Брaво бе дaми! Мaшинки! 👌❤️
Дa продължaвaт вcе тaкa хубaви новини дa cе cипят в нaшaтa темa! Толковa много cе рaдвaм, че c вcички до cегa вcичкое нaред. Дaно дa продължaвa дa е тaкa до крaя зa вcички бъдещи мaми ❤️

# 588
Момичета, да ви кажа, че ей сега ходих на преглед при една лекарка, която е близо до вкъщи, понеже не издържах да чакам още 2 седмици до следващият преглед. Всичко е наред, вървим със седмица напред отново, отговаря вече на 14та седмица и най-сладкото беше, че го хванахме да хълца! Много сладурско подскачаше! 😅

# 589
Стерилизатор имам, но почти не съм ползвала. С баткото стерилизирах на 4-5 дни, с малката стерилизирах само помпата на 2-3 дни, после го ползвах като шкаф за бебешките неща. Сега не мисля, че ще стерилизирам повече. Бебето не е стерилно, че постоянно да му стерилизирам нещата. Познавам хора, който след всяко хранене стерилизирах шишетата и всичко.

# 590
  • Асеновград
Аз със сигурност ще взема 2-3 шишета на Авент, въпреки че имам намерение да кърмя, но имам и намерение да се цедя и да давам от шише, както и вода ще давам ако иска, така че няма да са ми излишни.

Единственото което бих пропуснала и аз е стерилизатора. В съдомиалната имаме програма за бебешки шишета и биберони, така че мисля че ще ми е излишен, а и наистина то няма да е стерилно, може би ще ги изварявам първите 1-2 седмици макс.

# 591
Ох момичета за пореден път се убеждавам,че по-добре е да си родя в частната болница,нищо не трябва да нося,разпитах в държавните болници за избор на екип искат 800-900лв

# 592
Ох момичета за пореден път се убеждавам,че по-добре е да си родя в частната болница,нищо не трябва да нося,разпитах в държавните болници за избор на екип искат 800-900лв

В частна болница е най-добре, само един минус има, поне в моят град.. Няма неонатология, смисъл има, но ако недай си боже нещо се случи с бебето, нямаме право да се интубира, нямаме право и на кувьози, което мен лично малко ме притеснява защото всичко може да се случи.

# 593

В частна болница е най-добре, само един минус има, поне в моят град.. Няма неонатология, смисъл има, но ако недай си боже нещо се случи с бебето, нямаме прави да се интубира, нямаме право и на кувьози, което мен лично малко ме притеснява защото всичко може да се случи.
Ти в кой град си?

# 594

В частна болница е най-добре, само един минус има, поне в моят град.. Няма неонатология, смисъл има, но ако недай си боже нещо се случи с бебето, нямаме прави да се интубира, нямаме право и на кувьози, което мен лично малко ме притеснява защото всичко може да се случи.
Ти в кой град си?

Стара Загора, работя в частна болница.. за жалост ако нещо сериозно се случи с някое бебе се кара към УМБАЛ.

# 595
  • София
Аз стерилизатор имам, ползвах го до около 6м. И сега пак така. По-чисти ми се струваха шишетата.
За частните болници много внимавайте. Напоследък само вдигат цените и занижават качеството. Специално за Щерев и Надежда говоря.

# 596
Аз не съм сигурна, но мисля, че всички частни болници нямат право и лиценз да имат интензивно отделение в неонатологията. Не мисля, че биха се нагърбили.. става много страшно и нямат интерес от такива събития.

# 597
Първо разпитайте за частната болница. На моя началник детето е родено в Майчин дом - Варна. Той вече е голям, сега предполагам, че нещата не са както тогава. Това беше едва ли не първите години като го отвориха и всички искаха там да раждат, защото условията и грижите били по-добри, все пак било частна болница. Детето се роди с планово секцио. В първите 24ч става нещо и детето му трябва специално обгрижване и ковьоз, който излезе, че болницата не могат да осигурят и го прехвърлят в родилното отделение на Окръжна болница. Това добре, но никой не информира майката или бащата. През цялото време им казвали, че детето е добре, но се налага малко да поседи в ковьоз, но всичко е наред, просто не могат да го извадят да го дадат на майката или да пуснат нея при него. В деня преди изписването разбраха, че детето изобщо не е в същата болница. Всъщност се е объркало нещо още при секциото и детето е било прехвърлено почти веднага в Окръжна. Обаче накрая в сметката, която им дадоха да платят влизаше и 24часови грижи за детето, което изобщо не беше в тази болница. Изписаха я и отидоха да си търсят детето в окръжна, където вече се чудели защо 4 дни никой не пита какво се случва с детето. Изписаха и него няколко дни по късно. Второто им дете си е родено в Окръжна, не искаха и да чуят за Майчин дом. Тогава седяха почти 10 дни, защото малкия беше с жълтеница, но седят и детето и майката. И аз със синът ми седях 9 дни пак заради жълтеница.

# 598
Първо разпитайте за частната болница. На моя началник детето е родено в Майчин дом - Варна. Той вече е голям, сега предполагам, че нещата не са както тогава. Това беше едва ли не първите години като го отвориха и всички искаха там да раждат, защото условията и грижите били по-добри, все пак било частна болница. Детето се роди с планово секцио. В първите 24ч става нещо и детето му трябва специално обгрижване и ковьоз, който излезе, че болницата не могат да осигурят и го прехвърлят в родилното отделение на Окръжна болница. Това добре, но никой не информира майката или бащата. През цялото време им казвали, че детето е добре, но се налага малко да поседи в ковьоз, но всичко е наред, просто не могат да го извадят да го дадат на майката или да пуснат нея при него. В деня преди изписването разбраха, че детето изобщо не е в същата болница. Всъщност се е объркало нещо още при секциото и детето е било прехвърлено почти веднага в Окръжна. Обаче накрая в сметката, която им дадоха да платят влизаше и 24часови грижи за детето, което изобщо не беше в тази болница. Изписаха я и отидоха да си търсят детето в окръжна, където вече се чудели защо 4 дни никой не пита какво се случва с детето. Изписаха и него няколко дни по късно. Второто им дете си е родено в Окръжна, не искаха и да чуят за Майчин дом. Тогава седяха почти 10 дни, защото малкия беше с жълтеница, но седят и детето и майката. И аз със синът ми седях 9 дни пак заради жълтеница.
Точно това имам предвид и аз. Болницата в която работя действа по същият начин. Обаче при истински спешна ситуация се вика анестезиолог, който ако не е в работното време се чака да дойде, поне 30мин., както и анестезиологичн сестра и се пристъпва закона бебето да се интубира и след това да се приведе в окръжна.. Не е толкова сигурно да се ражда в частни болници, разбира се това се случва един път в годината, но все пак се случва..

# 599
Здравейте, жива съм/сме ...
Блокираха ме за 10-дни, че написах, че имам едно "нещо", което ми остана
Скрит текст:
след стимулация закупено от
Турция за 200лв, а тук струва около 600лв... мислех, че може да е от полза на някоя двойка Sad

Та така...не можех да пиша и на лично.
Утре ще се запиша допълнително и по ЗК на ЖК ( записах се иначе платено в МД)
С близнаци ми се вижда ужасно да се следя на 1 месец ...
Снощи получих много силни болки вечерта. Сравнявам ги със силни менструални....днес съм добре, но снощи на няколко пъти мислех да вдигам ММ да ходим на преглед... дано не съм сгрешила, че не отидохме ... до утре ще съм на тръни.

Пуснах и аз тоя генетичен тест от Св.Марина, но ми забавиха куриерите пратката. Виждам, че е със статус "обработка" дано да е годна пробата.

Четях ви през цялото време Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт