Родени през месец април 2021 - Тема 7

• 13 662
  • 369
  •   1
Отговори
# 135
Сега като се загледах на менюто си пише за всеки ден кои са алергените. Иначе за сол питах и изрично казаха, че слагат малко. Кухнята била за от 10м до 3 години и за всички готвят по един и същ начин.

# 136
предполагам, че щом е еднакво за всички, нормално да има малко сол.
аз за момента съм много доволна от кухнята. звярът започна да похапва повече от техните манджички или поне да опитва без да се муси. вече все по-рядко се налага да смесвам с пюренца, с които е свикнала. все пак 'облагородявам' някои от нещата.
а и покрай кухнята разговарям с някои мами от квартала с дечица малко по-големи от звяра. тя тези два месеца (февруари и март) е единственото 'бебе' ( под годинка), за което се взима храна от кухнята.

# 137
Може ли да споделите как приготвяте оризовия мус?

Здравейте!
Нашият режим е следният:
9:00 - попара/кускус/ мляко с елда и пюре / филия с жълтък и сирене + плодове/ овесени ядки / юфка
13:00 - от седмица се опитвам да предлагам готвено като използвам фб групите за различни рецепти
16:30 - бананови палачинки /кисел /оризов мус с пюре /мляко с бисквитки и пюре /авокадо с банан /грис
20:00 - АМ (смятам от следващата седмица да заместя вечерята със супа)
24:00-АМ

# 138
Аз да попитам тези от вас, които дават основното от кухнята за обяд, само него ли давате? В нашата кухня основното е 140-160 грама, супата 130-150гр. Не давам и двете за обяд, но само с основното не минава, трябва да е поне 220гр. За вечеря оставям супата от нея давам 100-110 грама и после 120гр АМ. Десерта не давам- нишесте и захар е повечето пъти.
Аз започнах да му давам от нашата храна, тоест започнах да готвя за нас покрай него 😂. Слагам сол, не прекалявам, 1 лъжичка на цяло ядене. Захар не давам никаква, скоро няма да има това щастие Simple Smile

# 139
Аз още не съм се наканила да я запиша на кухня. Намерих една, в която всеки ден има 2 основни, 2 супи и десерт. Сам избираш колко и какви неща да поръчаш. Понеже и аз не смятам да давам десерти със захар ми се вижда добра идея да взимам само основно и супа. Там са по 200гр. Вижда ми се малко 140гр. за основно. Михаела понякога може да изяде 100гр. от нещо друг път 200.

Днес ходихме на смаш кейк фотосесия и мина по-добре, отколкото очаквах. Поне не плака от непознатите хора. Малко трудно размаза тортата и беше отвратена в началото 😃. Изобщо не обича да се плеска, прилича на майка си.

# 140
при нас супата е 150 гр, основното 190.
звярът храни не яде ако са по-течни, така че обикновено добавям към супата кускус ( варя 1 лъжица кус-кус в супата + малко вода) така се получава пак около 180-90 гр.
за обед давам, което мисля, че повече ще й допадне. понякога супата оставям за закуска за следващия ден ( добавям част към сирене и сухари/ кускус). ако не -- след като е изяла едното ястие й давам няколко лъжички от другото, но обикновено така изяжда не повече от 30-40 гр от второто.

вечер яде млечна каша. не давам допълнително ам. кашата я приготвяме с ам и така става достатъчно засищащо без да й се препълва стомахчето и изкарва до сутринта без да се буди да яде.
десертите ги яде ( не са й любими колкото домашно приготвени). не са особено сладки. усещат се плодовете. нишестето не е много ( далеч по-малко отколкото в някои готови уж плодови пюрета). понякога добавям лъжичка бисквити или извара към десерта.

# 141
Belle, ние също ще ходим утре! Според мен той ще се умаже здраво.

# 142
Вие ли си правите тортата за фотосесията или я поръчвате? И аз мисля да направим фотосесия, но ще изчакам да се затопли времето, за да бъде навън.

Оризовият мус приготвям по следния начин :
На котлона слагам да се затоплят 60мл кокосово мляко и половин ч. л. кокосово масло.
Отделно си разтварям 1 и 1/2 с. л оризово брашно в 80 мл вода. Добавям сместа бавно към млякото с непрекъснато бъркане. Оставям за няколко минути да се сгъсти. Готовият мус комбинирам с пюре - ред мус, ред пюре, ред мус, ред пюре... Любимата ни комбинация е с пюре от сливи или манго. Добавяла съм също банан и рожков вместо пюре, а понякога слагам и една бисквитка.

# 143
Попринцип исках да поръчам, но реших аз да я направя. Доста хубавка се получи преди няколко часа я завърших и от студюто ни казаха да я заведем там за да я декорират и потготвят. Не знам какво толкова ще ѝ правят. Аз съм домашен сладкар и си направих сладкарски крем оцветих го в светло синьо, бисквитки на плазмон и има1 блат. Много крем бисквитки и още крем през шприц. Там ще сложат one, 1, някакви нещица и подобни.

# 144
Аз сама я правих тортата, мисля, че се получи добре. Декорацията нещо не ми хареса особено как я направих, но на снимките добре седеше. Сложих един розов топер и стана окей 😃. Първите блатове ги изхвърлих, че не ми харесаха и си направих моя импровизация.

# 145
Ние днес също бяхме на смаш кейк, а утре пътуваме! На 24-28 С° какво дрехи бихте взели, постоянно слънце? Аз си представях къс ръкав и къси панталонки, но не е ли много малко? Ще е на плаж и се чудя дали не е студено за море?

# 146
иси, лек път и прекрасно изкарване.
на такава температура денем на слънце бих обличала с къс панталон и тениска, а сутрин и вечер с дълъг панталон и блуза с дълъг ръкав. допълнително якенце или нещо по-дебеличко за всеки случай. а и покрай океана вечер си е хладно.

# 147
Благодаря ти син заек. Взела съм дрешки с къс ръкав и с дълъг няколко. Предполагам вечер ще е с нещо дълго и къс ръкав с якенце. Покрай океана наистина става хладно, но се надявам да е така направено, че да не духа и да е Ок.

# 148
Весело изкарване!
 Аз бих препоръчала да вземете и елече, за мен е една от любимите дрехи и задължителна както в моя гардероб, така и в гардероба на малката. Идеално за сутрешните и вечерните часове.
Малката тази седмица е болна, оказа се бебешка шарка - розеола. Не знам откъде я хвана, определено ни измъчи.

# 149
Весело изкарване!
 Аз бих препоръчала да вземете и елече, за мен е една от любимите дрехи и задължителна както в моя гардероб, така и в гардероба на малката. Идеално за сутрешните и вечерните часове.
Малката тази седмица е болна, оказа се бебешка шарка - розеола. Не знам откъде я хвана, определено ни измъчи.

Значи и моята малката се оказа, че има такива чудо. След 3 дена с темп около 40 градуса, като спадна вече и избиха ужасни обриви 😞. Но нашата лекарка изобщо не заподозря шарка и освен имуностимулиращи сиропи и Нурофен друго не Пи….чак сега почна фенистил

Общи условия

Активация на акаунт