Родени през месец април 2021 - Тема 7

• 13 660
  • 369
  •   1
Отговори
# 120
При нас са 3 твърди хранения и 2 млечни. Записах я на държавна кухня и от утре ще видя как е. Не ми харесва, че е пасирано, но по-добре да имам резервен вариант, че не винаги имаме нещо сготвено.
Дрехи не съм купувала много отдавна. От роклички през лятото. Всички дрешки са от на приятелка бебето.
Не ходи още, пълзи си и стои права по мебелите с някоя и друга дребна крачка. Но по цял ден не спира да бърбори нещо.

# 121
Ние запазихме църква, ресторант и агенция за украсата. Сега ми е сложна роклята. Всичко, което харесам е без ръкав, но края на март трябва да е нещо с дълъг. И за мен трябва да си търся.

Храненето си е, както досега. И аз се изчерпвам с идеите.

Дрехи купувам основно от Зара и ХМ. Със сигурност прекалявам и го осъзнавам, но не мога да се спра. Сега поне двете ми най-близки приятелки чакат момичета, та вече предадох 2 кашона.

На площадки ѝ харесва много. Обича да се люля силно и да се пързаля. Оставям я да се рови в пясъчниците и да лази. Обожава да гледа деца. Нямам друг вариант за навън, защото не обича да седи в количката и няма как просто да се разхождаме с количката.

Домашен любимец нямаме, но моите родители имат куче и си умира от радост с него.

Още не ходи сама. От вчера тренира да се пуска и да седи на едно място без да се подпира. Аз не бързам, когато ѝ дойде времето и това ще стане.

# 122
  • София
Майчетата от София- какво правим с детските градини? Вие кандидатствахте ли, кога мислите, как мислите че ще влязат децата ни, какво сте планирали ако не бъдат приети?

# 123
Sia, за набор 2021 обявяват свободните места в края на март, класирането е месец май и постъпването септември чак. Аз не тая големи надежди, въпреки че сме с максимален брой точки по общите критерии. Ако извади късмет на томбола, ще влезе. Ако не извади късмет, ще я запиша в частна. Избрала съм вече резервен вариант, който ни е малко далеч, ама около нас нищо не ми допадна.

# 124
Привет отново и честит първи март на всички!

Моите идеи за хранене се изчерпват. Са сега имаме 3-4твърди и 1-2 млечно. Вечерта яде, но не давам цяло бурканче, а дохранвам в леглото. През ноща рядко се буди. Обикновенно към 5 хапва и продължава.

Belle аз с момче като купувам много не ми се мисли за момиче. Просто ще трябва да и купя два гърдероба. Ние имаме и бодита с къс ръкав и няколко за спане с дълъг, пижамки без крачета, дънки, анцузи, клинчета, половери, ризи, блузи, худита, суитшърти, но си позволих малко повече, защото е 77-78см вече и му взех 80-86 и 86р. Предполагам повечето ще стават за дълго.

Ние заминаваме сле 10дни и ще го захранвам с интересни видове риба и морски дарове.

За рд ние сме на 27.03 и от сега се приготвих, че като заминем след 10 дни щом се върнем няма да е останало почти никакво време. Имаме смаш кейк, вие какъв вкус избрахте? Аз исках да е нещо семпло и взех ванилов крем с тук там бисквитки за форма, а отвън класическа синя с надпис one.

Ние с нашите Голдън ретривъри сме много смешни. Андри като започне да им се катери и те милите нито ръмжът мито нищо. Мятат се топки на посоки. Веднъж бяха заспали и той отива отваря им устата и почва “зъболекаря” да работи. Дори езика им дръпна, но те само се събудиха и не реагираха, а ако аз или който и да е друг тръгне да им го прави ще стане бой.

Аз на ДГ ще го пусна чак на 3. Яслата ще пропуснем освен ако нямаме второ бебе и нямам възможност да гледам и двамата. 100% ще бъда с ,,101 защо”. Дори няма да мисля за държавни.  После даже ще си продължи в ,,Томас Едисън”. Познавам деца които са учили там и в ДГ и определено дори няма да мисля за други варианти.

За всички които са се ориентирали към НУКК да ви кажа, че макс до 4 клас е Ок, после става кошмар и в пълния смисъл на думата. До 7 клас те смазват, а после всичко става с пари и подмазване от страна на децата. Лоша среда е.

# 125
Здравейте!
Нашият режим е следният:
9:00 - попара/кускус/ мляко с елда и пюре / филия с жълтък и сирене + плодове/ овесени ядки / юфка
13:00 - от седмица се опитвам да предлагам готвено като използвам фб групите за различни рецепти
16:30 - бананови палачинки /кисел /оризов мус с пюре /мляко с бисквитки и пюре /авокадо с банан /грис
20:00 - АМ (смятам от следващата седмица да заместя вечерята със супа)
24:00-АМ

Площадки много обича, обикаляме и търсим свободни люлки. Вкъщи ходи, няма проблем, но навън отказва, ако е с обувки. Не знам какъв е проблемът с тези обувки, но не ги търпи изобщо, събува ги и отказва да стъпва, ако е с обувки.

Дрехи взимам предимно от малки магазинчета, където зареждат турска стока или дрехи на  български марки, също взимам.

Ние ще правим кръщене и рожден ден на едно, ще сме в много тесен семеен кръг, но все още не сме доникъде с организацията.

# 126
Здравейте, скъпи! Чета активно, но с писането досега не съм била активна. Моля да ме просветлите, ама много моля.
Първо поста се очертава да е дълъг с оглед неподредените мисли в главата ми.
Второ - знам, че идеята на хапването от кухнята по принцип е за едно обедно ядене. Моето, а и повечето деца такова количество манджа няма да как да изяде. Всички знаем каква е практиката да се разпределя храната за обяд, следобедна закуска и вечеря.
Записах малкия на кухня - държавната. И ето следват моите велики питанки.
1. За десерта дават в отделно бурканче адаптирано мляко да си го добавиш. Малкият е на кърма. Нямала съм никакъв досег досега с АМ. Директно ли го добавям или първо приготвям АМ с вода?
2. Супичките от менюто съм чувала, че се дават за вечеря. ОБАЧЕ! Гледам си аз съставките на супата и виждам отново АМ. Е?? Така приготвена супата с АМ редно ли е да я дам чак за вечерята. Пак повтарям, че хабер си нямам от АМ, но знам че има годност 1-2 часа след приготвяне.
Извинявам се за дългия роман ама съм изключително неориентирана.

# 127
струва ми се странно... звярът също е на 'държавна' кухня ( май общинска всъщност) и няма такова нещо с ам. за 10-12 месеца супите са с кисело мляко, ако въобще има мляко,а десертите са без мляко. за 1 година + гледах че има мляко в някои от храните и десертите и цяло яйце.
менюто от кухнята може да се даде само за обед за доста по- големи деца. все пак за до 3 годишни е това меню. май над 18 месеца може да се дава супа + основно, но пак ми се вижда множко.
педиатърът ни каза основното за обед, супата за вечеря, но никога не е ставало въпрос че би могло да има наличие на ам в някои 'кухни'. аз давам или супа ( сгъстена) за обед или основното. понякога след като изяде едното давам една-две лъжички от другото просто да видя как ще го приеме. ако случайно реша, че ще използвам нещо по-късно го слагам в хладилник веднага щом спре да в топло. на вечеря не яде такава храна, но се е случвало да дам някое от яденетата на следващия ден.

сега конкретно за въпросите. аз не бих добавяла ам (от кухнята) към десерта. не е ясно точно какво е и как ще се понесе от бебето. добавяла съм ам ( което използваме по принцип) към чисто плодово пюре ( домашно приготвено), но към десерт от кухнята не съм и не бих.
държите ли да давате абсолютно всичко?
при нас обикновено остава едното ядене цялото или почти цялото. водя се от предпочитанията на звяра и съставките. например боб, дори и белен, не давам.

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 22:51 от sin_zaek

# 128
За мен също е странно, но ето показвам. Нали не бъркам нещо?

# 129
Не знам кое детет яде и основното и супата и десерта. Племеницата ми като ходеше на ясла и даваха месното ядене за обяд и няколко лъжици от другото, защото била гладна и се връщаше с подут корем и казваше, че я боли (2г и малко)
Сега е на 3г и не е на кухня. Случва се от време на време да яде и супа и основно като е у нас, но обикновенно само супата и стига.

Попринцип се дава месното ядене за обяд, а зеленчука за вечеря. Примерно на долупоказаното меню супа пиле за обяд, а ориз за вечеря.

# 130
Не знам кое детет яде и основното и супата и десерта. Племеницата ми като ходеше на ясла и даваха месното ядене за обяд и няколко лъжици от другото, защото била гладна и се връщаше с подут корем и казваше, че я боли (2г и малко)
Сега е на 3г и не е на кухня. Случва се от време на време да яде и супа и основно като е у нас, но обикновенно само супата и стига.

Попринцип се дава месното ядене за обяд, а зеленчука за вечеря. Примерно на долупоказаното меню супа пиле за обяд, а ориз за вечеря.
Има майки, които дават и от трите ястия за обяд. Пак казвам, че основната "идея" на кухнята е: "Услугата „Детска кухня“ предоставя обедно меню (супа, основно ястие и десерт) за неорганизиран контингент деца – деца от 10 месеца до три години, отглеждани в домашна обстановка"
Въпроса беше за АМ в някои от супите. Конкретно в супа пиле няма АМ.
Постна супа с АМ - за вечеря или за обяд???

# 131
аз бих дала за обед яденето с ам ( ако твърдо съм решила да дам и двете). до няколко часа знам че няма проблем да се даде вече приготвено ам, но чак до вечерта ми се струва доста времето. най-много 6 часа по-рано приготвено ам съм давала при извънредни обстоятелства.

иначе много от вечерните ястия ( готови бурканчета и месни и зеленчукови и рибни) са с мляко. препоръчва се вечерното ядене да е млечно ( тоест да има някакво мляко). 

тъй като споменахте, че бебето ам не е яло до момента, аз бих подходила внимателно и бих давала по съвсем малко за проба. към десертите не бих добавяла ам, но ако се добавя се слага директно на прах ( поне аз така процедирах, когато добавях към готово пюре) иначе много ще се разводни.

# 132
Аз от 1 март я записах на държавна, или по-скоро общинска кухня. Тоест става въпрос за детска ясла и градина, която има и кухня. Та има седмично меню, но никъде не са описани съставките. Днес например има млечен десерт и овесени ядки. Дали е ам или мляко не знам. Това, което ме притеснява е че има сол и захар. Много малко е, но все пак има. Иначе е много вкусна храната. Пробвала съм я, супер е.

# 133
Аз не се притеснявам от ми и малко количество сол и захар. Редовно му давам от нашите храни в които слагам щипка сол на цялата манджа, редовно и толкова няма, но слагам и му давам, то се равнява на прашинки. Захар ако няма с какво да заместя също съвсем малко,

# 134
при нас в пункта, от където взимаме храната, в понеделник слагат седмичното меню и всеки ден на отделен лист за яденето за деня слагат съдържанието. за 10-12 месеца изрично е посочено че е без сол и прясно мляко и само с жълтък. захар има понякога в десертите, но е изключително малко.

при нас днес десертът е овесени ядки с извара и круши ( еднакъв за под и над 1г.), но например в сряда за 10-12 м беше плодов кисел с тиква ( без мляко), а за над 1 г е бил млечен десерт с тиква.

Общи условия

Активация на акаунт