Родени през месец април 2021 - Тема 7

• 13 659
  • 369
  •   1
Отговори
# 105
ние утре ще разглеждаме във висвиталис, но аз клоня към косатто. количката ни е такава и съм доволна и от кошницата, но вече трудно й се събират краката и не й е особено удобно като че ли.
all in all rotate май беше моделът. 0-36 кг се води и може да се ползва обратно на движението до 18 кг ( около 4 г го дават).
аз също държа да може да е обратно на движението още поне година-две.

Последна редакция: сб, 19 фев 2022, 16:48 от sin_zaek

# 106
Ние сме поръчали Сайбекс Сирона, чакам да дойде тези дни. До 18 кг. е, което е до към 4 години. Може и в двете посоки да се слага. Четох, че 0-36 не са надеждни и не са окей.

# 107
Sia, можеш да пишеш на Деца на борда/Kids on board във фейсбук. Опиши си изискванията и бюджета и ще те посъветват много професионално. Можеш да потърсиш и статията им “8 столчета за кола, които често препоръчваме”, на мен ми беше доста полезна.

# 108
  • София
Благодаря момичета, взехме столче. Пробвахме recaro и britax, влюбихме се във второто. Малкия се намести перфектно в новото си кресло, хареса ни материята, системата за захват, цвета и удобството. Сигурността разбира се също, но аз главно външния вид гледам, таткото е по сигурността. Но определено видяхме разлика в материала между двете марки. Пластмаса като пластмаса, но на мен на допир не ми хареса “рекарото”, имах чувството че ще счупя някое от страничните му частички за завъртането. Продавач консултанта от Дундьо ни го инстралира в колата и потеглихме.

Това е което взехме, не е евтино, но покри моите и на таткото критерии.
https://dundio.com/%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA% … ilver-602496.html

# 109
Ние още лятото взехме столче по препоръка на приятели на cangaroo 0-18. Много е хубаво харесвам го, но кошницата ни е ужас и не я ползваме от както е на 6м. Постоянно местим стола и мъжа ми се дразни та мислихме да вземе второ, но е голям разход поне това което сме харесали и не знам дали си заслужава толкова рано. Може би ще го поръчаме (cybex май беше M2)

# 110
и аз гледах че масово не се препоръчват 0-36, но ще видим. ние сигурно ще се наложи да вземем две столчета, че местенето от едната кола в другата си е неудобно. утре ще гледаме. нещата на които държа са да може да се вози с гръб към движението, да има изофикс и по възможност и крак.

# 111
Ние взехме BeSafe iZi Turn. Мнооооого удобно столче върти се има легнало и изправено положение, коланите са магнитни и лесно се поставя детето не остават зад гръбчето. Пътуваме по 300 км почти всеки месец и беше важно да е safety.

# 112
Нашето настоящо столче е Лорели, подарък ни е от колегите ми, предполагам, че е бюджетно. Честно казано засега не мисля да го сменяме, въпреки че го ползваме всеки ден и вече няколко пъти сме пътували дълго.

Все се каня да споделя храненето на моето десетмесечно кърмаче:
-5,30 кърмене
-8-8,30 закуска (кус кус, попара)
-10,30 кърмене за заспиване
-13,30 обяд
-15,00 кърмене за заспиване
-17,00 СЗ
-19,30 вечеря (около 120мл каша лека нощ или супа)
-20,00 кърмене за заспиване

Има ли други активни кърмачета и как процедирате?

# 113
Моето бебе го кърмя само за приспиване през деня и вечер. Дори и тогава не търси, но нарочно продължавам, за да имам някакъв начин за приспиване. Вечер заспива и с адаптирано мляко, но първо кърмя.

Вашите бебета какви ги приказват? От известно време моята бебка на 10 + си говори доста активно неща, които разбира се не разбираме. Постоянно повтаря думата "глей" и малко ме е срам, защото явно от мен слуша. То човек не се усеща как говори и изведнъж бебето постоянно повтаря глей. Също като се възмути нещо казва абееее, абееей. Айде казва. Онзи ден в леглото ми каза нещо като айди, ставай Grinning Иха, еха, ние (за не). Иначе постоянно ни подвиква ей, ей.

# 114
Той не е активно кърмаче, но ми се вижда много това хранене. Все пак то яде на всеки два часа. Неговото ядене беше с подобни интервали на 2м. Не искам да те нападам, може би грешката е в храненето на моето бебе, но според мен  е доста.

# 115
  • София
RoseDawn,активен кърмак е и моя. Твърда храна яде в 8-8.30, 12-12.30,16.30 и 19.  На двете дремки напоследък доприспивам с кърмене,а беше махнал сам дневното. След боледуването стана така.  За нощем за съжаление според зависи- поне две има,особено както вади по 2 зъба винаги,и освен това вечер за заспиване. Ама какво суче не мога да кажа - понамаля кърмата,той не е наддал над норма....много силна асоциация.

# 116
Момичета какво стана с темата ни? Нещо е много изоставена. Наближават вече рожденните дни, готови ли сте?

Вие колко и какви дршеки имате за малките? Аз се притеснявам, че прекалявам с купуването. Също така от къде купувате дрехи?

Колко заместени хранения имате вече? Какво предлагате като примерно меню?

Как се държат с домашните любимци(ако имате такива)

Проходиха ли?

Харесват ли площадки?

# 117
писала съм как се храни звярът. 1 хранене ам има ( в 7:30) и 4 нормални. гледам да има нещо млечно в поне 2 от тях.

за рд не сме готови, а е след по-малко от 3 седмици.
поне тортата е измислена. пробата се получи прилично, но ще направя малко промени за да стане още по-добре.

с дрехите е сложно. след като в един момент имаше прекалено много ( според мен), реших да не купуваме нищо докато не махнем част от наличните ( или се смени сезонът).
за рд ще вземем нещо малко 'по-официално' сигурно.

домашен любимец нямаме в момента ( преди няколко години се наложи да се сбогуваме с него и още ми е мъчно), но сме решили скоро да й вземем куче. предстоят ни няколко пътувания до испания пролетта и лятото, така че сигурно след това ще отидем до арс и ще осиновим от там някое малко на възраст.

# 118
  • София
За РД имаме време, чак на 25.04 ще е.
За дрешки, купувам главно от Лидъл- Lupillu, HM, сега от големите януарски намаления накупих от ZARA за пролетта и лятото. Понякога и от Кауфланд (тяхната марка бебешки дрешки). В момента е 75 см. носи 80ти размер, накупила съм му 86ти размер за пролетта и евентуално лятото. Август/Септември ще купувам 92 и 96ти размер пак ZARA и HM.
Храни се:
6ч. АМ
9ч. кус кус с масло и сирене; каша с плодово пюре; юфка с АМ; пшеничен грис с АМ; попара;
12ч. пюре със жълтък или месо; тази седмица ще му направя и лещено пюре;
15ч. безглутенова каша с плодово пюре; царевичен грис с АМ; царевична юфка с АМ; кисело мляко с бисквити, банан и авокадо;
18ч. АМ
19:30-20ч. макс е изкъпан и заспал.

Имаме френски булдог на 3 години, имат рожден ден през 3 дни един от друг. Кучето започна да забелязва бебето когато беше на 4-5 месеца. Към момента Лея (кучето) иска да играе с малкия, постоянно ходи по него, ближе го по ушите, ръчичките, крачетата, закача се, но малкия е гнуслив и я бута. Когато е в настроение я закача и той, качва се върху нея и почва да я бори, но не иска тя да му отвръща Simple Smile Много са смешни.
Не е проходил още, не го насилвам, дала съм му свобода из целия апартамент да си лази, отваря шкафове, разхвърля каквото добара, стисна се няколко пъти пръстите, но се учи какво причинява "Охчета".
За площадки... не обича като почна да го обличам за излизане, иначе обожава да го люшкам на люлки и пързалките обича.

# 119
Рожденият ден е на 03.04, само решихме как ще го направим, таткото прави проба на тортата, аз трябва да се захвана с украсата.

Преди няколко поста писах какви са ни храненията, без промяна са засега.

Дрехи купувам от Лидл, H&M, LC Waikiki или втора употреба. Не купувам постоянно, даже се ограничавам. Разполагаме с по 7-8 бодита, блузки с дълъг ръкав, клина/панталони, два три комплекта анцузи, две ризи и два пуловера, 5 ромпъра, с които спи. Все още не съм купила обувки, защото навън само се вози или го нося в раница, и е с ботушки от шушляк.

Имахме котка, но родителите ми я взеха, защото имаше ужаснооо много косми навсякъде. Липсва ми, но на този етап нямам намерение да я взимаме. За куче и дума да не става, много мръсотия и сериозен ангажимент.

А площадките много му харесват-интересно му е да гледа децата. Като види люлките и почва да вика радостно.

Общи условия

Активация на акаунт