Родени през месец април 2021 - Тема 7

• 13 655
  • 369
  •   1
Отговори
# 90
уф.. с ужас очаквам момента на първата шарка или друго заболяване. знам, че е неизбежно, но все се надявам за момента да ни се размине.

лира, бързо да се оправяте и постепенно пак ще се нормализира нощното хранене. дано си паснете с консултанта и бързо да има някакви резултати.

# 91
  • София
Благодаря, sin_zaek,дано. Вече две седмици е здрав,а все по-зле със съня.
Аз ще чакам да кажеш коя от кулинарните импровизации е успешна и направо рецепти ще си изпрося😁
А кленов сироп кога въведе?

# 92
Аз пък чаках шарките с нетърпение, защото от близки знам колко е гадно да се карат на години, но уви в градината на големия имаше 3-4 пъти и от 36 деца в групата само той не я изкара.  Ще видим малкия какво ще донесе.
За рождения ден имаме традиция свекърва ми да прави торта, която тя е измислила като е била малка- цялото семейство я обичаме и винаги се прави за рождените ни дни. Ще я подправи вместо със захар с кленов сироп или с агаве, а може и със захар де, на бебо една хапка- две няма да навредят нали вече ще е голям човек Simple Smile Ще бъдем семейството и няколко приятели с бебета наборчета. Надявам се на хубаво време началото на Април, за да сме на двора.

# 93
  • София
За РД-то темата ще е Wild ONE, набелязала съм украса от Аli-то. Тортата ще homemade, както sin_zaek спомена за морковена (крада идеята). Иначе първият рожден ден се пада на връх Великден, най-вероятно ще сме много тесен семеен кръг на вилата- аз, татко му, майка ми и баща ми, чичо ми и евентуално брат ми и снаха ми, ако не са на работа. Фотосесия, не знам дали ще успея да запазя, по-скоро след празника ще измисля нещо. За подаръци още преди да се роди съм казала на всички познати и приятели- НЕ ИСКАМ подаръци, само поздрави в бяло пликче. С тези парички му купувам каквото аз преценя и когато дойде момента. Сега дойде момента за ново столче за колата. Нашето от комплекта с количката вече не го събира, а и той иска да си гледа настрани, да се закача с кучето, в сегашното столче/кошче му стърчат крачетата много Grinning . За РД-то ще вземем баланс колело и тротинетка.
Зъбки- имаме за две седмици 4 нови, странното е че четох кои зъби кога излизат. Но при нас се нареди долната челюст със 4 нови зъбчета, а горната стои на етап- предни две. Не е имал температура, единствено хапваше супер малко и отказва да пие вода, също отказваше дневните дремки категорично. А пръщеше от енергия, не мога да проумея как го направи тоя маратон, това дете. Но пък вечерно време заспиваше в коритото, едва изчакваше да облечем пижамата и ми заспиваше в ръцете. Често заспиваше и в 18ч. и не успявах да го изкъпя като хората. Гледах и календара, съвпаднали са Скок в растежа и никненето на зъбите едновременно.
Регистрирахме и първо сериозно падане- миналата неделя от спалнята- сцепена устна, кръвчица, много рев и уплах. Но за 2-3 дни всичко му мина.  
Засега лази по 3 различни начина- I-влачейки се по корем и отбутвайки се с ръце, II- като морски пехотинец и III както си трябва, като по филмите на 4 крачета. Подпира се по шкафове, канапето, масата, надига се, вади разни неща, гепи каквото види. Най-любимо му е да види, че някоя врата е отворена, веднага се придвижва до нея и почва да я бута напред назад или пък я бута да се затвори и почва да чука по нея. Редовно го гушкам и заставаме на прозореца и почваме да чукаме по прозорците, махаме за Здрасти на всички минаващи пред блока, те ни отговарят и ни махат, а нашия като види че го гледат и му махат, се завърта засрамен настрани или се крие мен и поглежда през рамо.

# 94
Ние май ще правим рожден ден и кръщене заедно. Още обаче не сме запазили нищо, а времето си тече. Ще сме най-близките от семейството и близките ни приятели. За тема съм избрала boho rainbow.
За смаш кейк фотосесия имаме запазен час и тези дни ще взема и аз да експериментирам за торта.
Подаръци никой няма да тръгне да купува без да ме пита. Или ще са пари, или каквото аз кажа.
Иначе не се спира и тя по цял ден. Вече лазенето си е направо тичане, не мога да я стигам 😃. Отваря си шкафовете, вади си, каквото прецени. Научи се да се качва върху вратата на миялната, като я отворя. Кога ли ще я изкърти… Още не е достатъчно стабилна да се пусне сама да ходи, само по мебелите се движи.
Скрит текст:
От 2 дена вкарах и вечеря преди млякото. Реших да опитам и това, заради будуването през нощта. Сега не знам съвпадение ли е, но и двете нощи се буди по един път, взимам я при нас и продължава да спи, а не се върти по 2 часа. Не бързам още да се радвам, ще чакам да го затвърди 😃.

# 95
Здравейте момичета...имам притеснение относно храненето на бебка... много хора ми казаха, че я тъпча прекалено много, а тя си хапва с апетит, не повръща, не е ленива, напротив-не се спира и според мен е окей храната, но ми се иска да чуя и друго мнение. Та режима е следния:
8:30ч мляко около 240 мл
10:30ч 80г плодово пюре
13:30ч кухня - 160г супа + 160г основно
17:30ч каша около 200 г
20:30ч мляко около 240 мл

На 9 месеца е, на последната консултация преди 3 седмици беше 9.700 кг, сега не знам колко е

# 96
  • София
Alebazi, за 9 месечно всичко над 200мл./гр. води до разширяване на стомаха на детето и риск за наднормено тегло в по-късна възраст. "Плодово пюре 80гр." за закуска- педиатъра ли Ви каза да го давате? Всяко хранене на детето трябва да съдържа източник на желязо, протеин и мазнина. Дали ще е млечен (сирене, извара или АМ), месо или жълтък решавате вие. Моето бебе на 9 месеца, закова 9кг и 75см.
Лично аз давам така:
6ч. 190-200мл АМ.
9ч.150-160гр- юфка с АМ; кус кус с масло и сирене; глутенова каша с малко плодово пюре; попара с масло и сирене; бананови палачинки; фалшива пържена филийка; овесена каша с малко плод; и др., като на всяка закуска добавям бебешка лъжичка краве масло;
12ч. 190-200мл пюре с месо или жълтък, бебешка лъжица рапично олио.
15ч. 150-160гр - царевичен грис с АМ, плодово пюре или намачкан банан; безглутенова каша с краве масло и малко плодово пюре; макарони от Елда с масло и плод; паста от царевичен грис с масълце, плод и АМ; безглутенови бисквити с 1-2 к.л. кисело мляко и плод; и др.
18ч. 190-200мл АМ за вечеря.

Къпем се в 19:30ч. и 20ч. е заспал.

# 97
алебази, на мен ми се вижда множко за 9 месечно. особено обеда.
звярът на 10++ беше 9500, а е дългичка.. 80см

храни се така.
7:30  - 150-80 мл ам
9:30 - 150-200 мл каша/кускус/попара
13:00 - обед от кухнята. 190мл ( или супа или основно, не и двете)
16:30 - каша/ кисело мляко с плодове или десерта от кухнята 150-190мл.
20:00 - нощна каша 200-230мл ( 180мл ам +каша + малко плодово пюре)

педиатърът препоръча за обед да се дава основното от кухнята, а за вечеря супата + допълнително ам после или преди лягане в зависимост от режима.

# 98
И на мен ми се вижда доста, обядът най-вече. Михаела беше 9.300 на 10 месеца, скоро не съм я теглила. Според мен закуската трябва да е нещо по-хранително от плодово пюре, за да може на обяд да не е толкова гладна и да не изяжда такива големи количества наведнъж.
И аз сега се опитвам да наглася храненето, като включих и супа за вечеря. Още не мога много да го измисля.
Сутрин в 7:30 пие 130мл АМ
9:00 закуска 150гр. / юфка, кус кус, овесена каша, попара, качамак, филийка с нещо, палачинки, баничка/
13:00 обяд 150-200гр. зависи колко ѝ се яде
4:30 СЗ два дни ѝ давам по един плодов пауч, те са по 90гр.
18:15 вечеря 150гр. постна супа с един сухар
20:00 140-180гр. АМ

Не съм сигурна, че е оптимално като режим, но ще го нагласям във времето.

# 99
Лелее, моето бебе най-недохранено ще дойде. Днес я измериха 8 кила, 75 см. Лл каза че било уж в реда на нещата.
Храна:
8.30 - 180 ам - толкова изпива, правим 210
11:30 - каша с ам или плодова. Или омлет, кус кус със сирене.
13:30 - макс 190 пюре, ако изяде цялото бурканче. По принцип си изяжда всичко, но от една седмица хапва по-малко, защото избива първо зъбче.
16:30 -17 - пак нещо от изброените за закуска.
19:00 нещо за вечеря. 1-2 кюфтенца, картофени кюфтенца, нещо сготвено.
20:30 - 210ам
Точно от седмица заспива с неистов рев. Тоест заспива и като я сложа в леглото рев. Спи върху мен около 30 минути и ако имам късмет заспива в леглото. Ако не я оставяме да пореве и след 30 минути е заспала. През нощта не се буди за хранене. Вече.

# 100
бел, съжалявам за тъпия въпрос, но тези паучове как ги даваш? директно й даваш да смуче от пауча ( както по-големите деца) или й го сипваш в нещо и с лъжичка?

едва ли ще давам скоро, освен ако инцидентно не се наложи, но се чудех как би било удачно за бебе.

# 101
Син заек, направо ѝ го давам да си го смуче. По-удобно ми е като грамаж, иначе трябва да деля пюрето на две. Тя пие вода от шише със сламка на същия принцип, та нямаше затруднения.

# 102
Темата беше доста активна, изведнъж заглъхна..
Мами, почвате ли да стягате пътвия рожден ден? Аз взех да се вълнувам. Решихме, че ще съберем най-близлите роднини вкъщи и ще почерпим с торта и сладко/солено, без тежки софри. Ще направя сама украсата, избрах улица Сезам и задължително снимки в студио със смаш кейк. Роднините ме подпитват за подаръци, мисля да вземем хубава триколка, разглеждам ги само, но Doona ме грабна.
Вие на каква вълна сте? Мовто момче пълзи бързо, изправя се навсякъде, изяжда си храната. Работим в насока премахване на асоцияцията кърмене за заспиване.

RoseDawn, може ли малко повече информация как се опитвате да премахнете кърменето като начин на заспиване? Аз се видях в чудо... Не става спането и това е Sad не само вечер, но и през нощта....

Mamma_world, писах ти на лично.

Аз от няколко дни към 7,30 почнах да му давам по малко каша Лека нощ и кисело мляко.
Паучовете ги давам на два пъти с кисело мляко/извара или с каша.

# 103
Много сте активни. Рождения ден искам да ни бъде рд и кръщене в едно. Избрахме кръстница, подготвихме нещата като окраса. Нещо ми се върти в главата цар лъв, като бебе. Тортата ще е на vanilla&me. Може да ги видите през фейсбук. Много са красиви и отвън не е захарни фондю, а сладкарски крем и е вкусно, дори е Ок за бебета. Тортата ни ще бъде морковена. Има ги в блата и малко в крема. Яла съм я преди, жестока е! Смаш кейк днес ще правя резервация. Тортата ще е ванилов крем с някоя друга бисквитка. Надпис one. Попринцип повече ме кефи за момичета, но и на него ще му е забавно.

Алебази според мен е доста, но не чак толкова. Намали млякото, два обяда се ядът след 1г, а на 9м закуската трябва да е пълноценна. Едва ли не премахни единия обяд и го давай за закуска.

# 104
  • София
Мами, предстои ми закупуване на ново столче за колата, но се изгубих от толкова много изиксвания, марки, групи, ръст, килограми. Та въпросът ми е Вие с какви столчета сте? Аз имам изискване да може да се ползва в посока обратна на движението. Иванчо е 75см 9,400кг. към момента.

Общи условия

Активация на акаунт