Отговори
# 135
Момичета моето бебе е на 2+,доста рядко съм го слагала по корем,и сега като го сложа направо си ляга и си стои😀Как да го предразположа да започне да се обръща?Активна гимнастика дали ще помогне?
И нашата педиатърка се оказа фен на ранното захранване,но аз мисля да започна от средата на 5 месец.
То реално Монтесорските практики не са ли това да учат на повече самостоятелност 🤨или се лъжа!?
Аз съм си харесала столче за хранене на Стоке,това което е до 101 години(мисля,че така го водиха)много практично ми изглежда🙂

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 12:22 от Kristiqnita

# 136
Kristiqnita и моето момиче си полягаше в началото. Слагай ръцете и лактите в опора и лека полека ще свиква да вдига главата. Едва след това ще се научи да се обръща. При нас баткото помага с атракции пред нея, за да задържа главата по-дълго.

Преди ползвах стол на Chicco Polly много стабилно, подвижно и удобно столче. Сега нямам още избор какво да взема. Сигурно пак такова или на Peg Perego Follow me.

# 137
Pischi да доволна съм. Нашето е това:

А за столче взехме това:

Много ми хареса и го дебнех да е намалено. Взехме го на 119лв. С дървени крака е и е с две таблички. После се разглабя и става на малко столче.

# 138
Kristiqnita и моето момиче си полягаше в началото. Слагай ръцете и лактите в опора и лека полека ще свиква да вдига главата. Едва след това ще се научи да се обръща. При нас баткото помага с атракции пред нея, за да задържа главата по-дълго.

Преди ползвах стол на Chicco Polly много стабилно, подвижно и удобно столче. Сега нямам още избор какво да взема. Сигурно пак такова или на Peg Perego Follow me.
Много,благодаря!
Още днес ще опитам и по-честичко,че взех да се притеснявам,за пръв път съм мама😀

# 139
Ние сме с всички възможни биберони и тези на Нук са най меки.
Иначе за стол ползваме от ден 0 този на стоке и това е уникално творение, да скъп е да така е , но расте с бебето и ще може да се ползва много време.
До 7 години вклбчително можн да седи без да се чудя коя възглавница да му бутна Simple Smile а и си е стол стол , трансформира се и нее винаги бебешорски , отделно е уникално лесно за чистене Simple Smile

# 140
Аз също не го слагам често  или ляга и си смуче юмручето или плаче.А на активната гимнастика почти не й обръща внимание. Но като види пуснат телевизор и очите му там 🤣

# 141
Привет, момичета Simple Smile Чета ви редовно, но не ми остава време за писане. Ния е само на 3 месеца и мина през какво ли не милата. На месец и нещо беше със задна хрема, на два и половина с ковид и сега ново 20, пост ковид възпаление на ушите. Имам чувството, че сме в някакъв омагьосан кръг. И батковците тъкмо мине на единия, разболее се другия. Направо е кошмар, а аз съм тотално скапана. Напоследък и храненето ти е драма. Засуче за 3 мин и почне или да се извива назад и да се дере или започва да ми говори, а няма как са се е наяла за 3 мин., пък и гърдата си ми е тежка след това. До преди ковида изцокваше и двете гърди, сега яде само от една на хранене. Спането през деня също ни е мираж. Ако направи две дремки по 30-40 вин 7о към 14 часа 3 после спане чак в 22-23 часа и по никакъв начин не мога са я приспя след обяд, а видимо и се спи и е кисела.
Относно захранването големия ми син е захранен на 5 месеца, защото се върнах на работа и трябваше да си спра кърмата. Малкия беше само на кърма и е захранен на 6 навършени. Сега ако сме само на кърма пак така ще процедирам. Моята буба обаче малко качва. Роди се 2970, изписаха ни 2850, сега е 5500. Вашите мацки колко тежат?
Наоплаках се Sad Сега нещо положително, мислите ли да водите бебоците това лято на море и планина. Аз умирам за море. Не че ще почивам с 3 деца, ама морето ме зарежда супер много, дори и само да го гледам от морската градина Simple Smile

# 142
Molly, много се надявах моето хранене да влияе по някакъв начин на запека, щеше да е толкова удобно. Но практиката показа, че нямат връзка и се чувствам много безпомощна. При нас е малко по-кашесто, не мога да кажа, че ме тревожи гъстотата, но е кафяво като никога преди.
Аз ползвам столче Стоке от 11 години вече. Голямата го ползва до 4 и го предаде на малката, която е на 7.5 и още си седи на него. Скоро ще го предаде на бебето, което май завинаги ще го ползва, защото имаме само 4 стола по принцип. Стокето е наистина уникално и си заслужава парите.
И моят младеж не качва особено, роди се 3300, около 3100 ни изписаха, а сега на близо 3.5 месеца още няма 6кг. Педиатърката каза, че е ок, но като чета из фейса за бебета по 6.5 - 7кг на 2 месеца и леко се тревожа. От друга страна за крехките си 3 месеца вече 3 пъти се е срещал с ковид и всеки път сваля по едни 100гр., после пък докато започне да качва минава време.

# 143
Надя аз мисля, че си качва напълно в границите на нормалното.

# 144
https://www.emag.bg/stolche-za-hranene-wunderkid-swing-2-in-1-lj … tm_medium=android ние сме с този - не стол,а желязо Grinning малкият как ли не се катери,през облегалката минава, скача на него, яко го тества - не е мръднал и е супер стабилен(представете си изправено 2 годишно върху стола,което се е хванало за облегалка и бутайки я подскача...). Има 200 функции - легнало положение,ако бебето заспи, люлеене,всякакви височини и настройки за крачетата,сгъва се, табличките са 2 и се махати най-важното: супер лесно се чисти всичко. Аз не го сменям за нищо. Единствено е малко по-обемен,но както казах - непоклатим е Grinning иначе открих наскоро на canpol едни каучукови биберони залъгалки-супер мекички са.

# 145
Надя и на мен ми се струват напълно нормални тези килограми. Относно 3 минутното сукане май всички минаваме от време на време през такива периоди.
На нас столче ще ни подарят, вече е купено но нямам идея все още какво е.
Относно почивката, нямам търпение вече. Смятам на пролет да отидем на планина, понеже си живеем на морето, а на почивка не сме ходили от 1 година вече.
Кристиянита има едни възглавнички върху които се слага бебето по коремче в началото, за да е по лесно. Упражнения да се обръща се правят като позаякне врата. Нашия след като се обърна първия ден след това не го е правил. Според мен и той не е разбрал какво е направил и как да го повтори 😅

# 146
Варна- и аз съм За задружна разходка Simple Smile
Моето столче е някакво Чиполино от големия батко. В момента малкият го експлоатира и дано се опази, че взело вече да се къса, но не ми се купува ново честно казано. Не е нищо особено, но ще свърши работа.
Мила също ака на няколко дни веднъж след ротавирусната, но пак казвам- спомняйки си как протичат ротавирусните при децата какъвто и ефект да има ваксината пак няма да съжалявам, че съм я сложила. И тя напоследък цока много кратко, дърпа се, говори ми, реве, извива се, на всичкото отгоре вече яде само 6 пъти за денонощие. Обаче като й видя дебелите бутчета се успокоявам, че все пак й стига, явно усвоява максимално и затова не ака често

# 147
Надя и на мен ми се струват напълно нормални тези килограми. Относно 3 минутното сукане май всички минаваме от време на време през такива периоди.
На нас столче ще ни подарят, вече е купено но нямам идея все още какво е.
Относно почивката, нямам търпение вече. Смятам на пролет да отидем на планина, понеже си живеем на морето, а на почивка не сме ходили от 1 година вече.
Кристиянита има едни възглавнички върху които се слага бебето по коремче в началото, за да е по лесно. Упражнения да се обръща се правят като позаякне врата. Нашия след като се обърна първия ден след това не го е правил. Според мен и той не е разбрал какво е направил и как да го повтори 😅
Благодаря,Molly 🙂
Ще потърся да пробвам,че сега когато го сложа много се ядосва😅
Относно почивката на море.Аз съм от Пловдив,и лятото е задължителна при нас,че в този град не се живее🔥😂особено август.
Ще го водим няма как,а планината много не я обичам.

# 148
Искам да питам само едно , къде е съня ми ? 😭Пак почна да суче, в скок в растежа е и вече не издържам на тази седмица 😭а тва с сукането е факс от космоса просто.

# 149
Бочи разбирам те. Днес вече седми ден спя по 3 часа. Заспива в 10-11-12 и после докато аз легна тя се буди след 4-4.5часа пауза и иска на всеки час кърма … Ще полудея..
Нали гледаш курса. Кажи ми моля те по колко време трябва да са и тези 3-4дрвмки през деня по час, по 45мин, по 2 часа? Как да я накарам да спи нишем. Не ме бърка да ставам да я кърмя ама след като я накърмя искам да заспива не да мрънкоти, да ръмжи или да крещи без причина и като отида тя да е с усмивка .

Общи условия

Активация на акаунт