Отговори
# 300
Аз само им се ядосвам на тези видеа 😀
Ако продължи Габи да не иска да лежи в коша за новородено ще изчакам още месец и ще сложа летния кош.. До тогава ще я нося в ерго раницата.
Тя сега е 7.100кг и е 64см. Изцяло на кърма.. има ли и други така качила бебета?  В сряда прави 4м.
Вчера се завъртя от гръб по корем и не престана да го тренира 😂 Само да я сложа на земята и се почва 😀 Много е смешна

# 301
  • Варна
Моето момче (на 3м и 3с) вече от седмица-две все по-често и сякаш окончателно спря четвърта дрямка. Става окончателно около 7ч, после спи понякога 45мин, понякога 1ч, после следваща предиобедна дрямка около 1,5ч и вече следобедна около 2-2,5ч. Става към 17ч и вече до 20ч игра, към края носене на ръце, но не заспива. После баня и цокане, заспива различно -понякога още, докато суче, около 20:30, понякога по-късно до към 21:30. После суче веднъж към 1-2-3 много различно, обичайно 2ч и нещо, но ако нещо го притесни, може и по-рано, например да пръцне хубаво Grinning и се разбужда. После към 5 понякога и после задремва до 7, или пък направо хранене в 6:30-7 и става окончателно. Не знам, не забелязвам някаква драматична промяна в съня му, още от преди си има пробуждането на 40-45мин, но подлежи на допреспиване Stuck Out Tongue Winking Eye
Приспиването е основно на ръце, поне сме усвоили, за да не се разхождам, че много ми тежи, сядам на леглото и с бибата го гушкам на коленете си и полюшкване, така заспива сравнително лесно, пробвам няколко пъти направо в кошарата, но е голям рев, чак се е налагало да му дам да суче после, затова засега отлагам самостоятелното заспиване Joy  Иначе дъвче всичко, което докопа, смее се много, почнах да му пускам детски песнички и кака му му танцува, голяма забава пада. Не се върти сам, ако аз го сложа по корем (много стабилно си седи и принципно му харесва), няколко пъти съумява да се върне по гръб, но по-скоро още е случаен успех. Та така, последно го мериха преди 10 дни, 6.400кг, 63см, а пък вече носим 74, 68 му опъва....Усмихнати бебчета на всички!

# 302
  • до най-прекрасния мъж
Почти на 2 месеца и половина е. То вярно, че е рано за какъвто и да е режим и гледам повече да спазвам интервалите за сън и да храня по едно и също време поне през деня, защото нощем я оставям да си спи колкото иска и да яде когато тя пожелае - след 21 ч се будеше чак към 3.30-5, после 7.30-9.00 и после чак в 12 ядеше. Но последните дни е тотален хаос и най-вече ме притеснява, че се буди постоянно нощем и мрънка на сън и маха ръце и крака. И това горе-долу на всеки час от 1 до когато се събуди окончателно, най-късно около 5 ч. Иначе, храня я в 21 и до макс 22 е заспала, зависи в колко се е събудила от последна дрямка. Храненето в 0 ч отпадна преди 10 дни.
Притеснявам се, че не се наспива, днес я гледам, подута е под очите.

# 303
Марчи, моят дивак няма още 3м, а е вече над 6кг и е 64см -65см. На 01.03. е на ваксина и мерки/теглилки и ще разбера колко е . Изцяло на кърма е и със силен рефлукс.
Все още за последно се кърмим към 22-23 и съответно след това заспива за нощен сън. Ще ми се да почна по-рано да го приспивам, ама не знам как и дали ще се получи. Поръчах видео бебефон и , като дойде другата седмица, мога да опитам. Последните 2 вечери пак не спи спокойно и се буди често за кърмене и почвам да се чудя дали не почва регресията и при него, защото и двата дни и при обедната разходка с количката се буди на половин час . До сега винаги е спял през цялото време в количката. Отделно , че и кошът за новородени скоро ще му дойде къс и ще трябва да вадя другия.
Някой беше препоръчал Лови беберони. Мисля да ги пробвам, че все още нямаме успех и си лапа само ръцете.

# 304
При Алекс промените със съня започнаха  към 2,5 м. Ей го сега на разходка на 30-та мин. ококори очички 🤷‍♀️

# 305
Ирен аз взех новата серия на авент … така ми я представиха и понякога го засмуква него.   Когато много реве навън ..
иначе и при нас беше така заспиваше към 10-11 и от 3++ започна изведнъж между 7-8 с няколко до придобивания но все пак по рано заспива и се буди 2-3 пъти с меънкане през .20: Мин и пак трябва на ръце или гърда. Обаче от както заспива по рано най-дългата пауза е4.5часа .. няма я онази пауза която си правеше от 6-7 часа

# 306
Значи , мойта принцеса, като я приспя ; сложа ли я вежнага се ококорва . понякога се приспиваме сумати време. Днем имахме фотосесия, и тя моля ви се от първото шшш заспа , после я местихме за снимките 400 пъти и тя си спеше 🙄не че се оплаквам , специално за фотосесията ми беше супер ама защо и друг път нее така а

# 307
Бочи за мен приспиване от 40мин е кратко 😀 Никога не съм приспивала за по-малко време.

# 308
Като новороден го къпехме в 23, после към 22, към 21 и сега от една седмица в 20-20:30 всяко изместване се получи естествено спрямо да е преди последното ядене.
Тонката на 3м го измерихме вкъщи 6200, 63-64 см, като ми се струва съвсем оптимално на тегло и по-дълъг от средното. И ние обсъждахме как ще вадим другата количка скоро Simple Smile

# 309
Мойта бухта на 3 месечната консултация беше 6600 и 62 см, как наддава при все, че суче 6 пъти за денонощие, от които поне 1-2 са колкото да се залъже, повръща здраво и постоянно 🤷♀ Мен тази регресия ми скъсява живота, ставам средно 6 пъти на нощ, а денем няма кога да спя. А тя милата вкъщи едва - едва спи по 30 минути, обаче излезем ли с количката- колкото време сме навън ще го проспи. Имам чувството, че този сън навън й разваля нощния, понякога спи 3,5 ч непробудно в количката. Защо не може така и вкъщи, айде да не са толкова много, 1 ч и половина да е, ама да не се буди, да мога и аз да поспя... и тя взе да хленчи вечер по от рано за баня, ако изкарва до сутринта в 7 без да иска нощем да будува - аз нямам против да ляга рано, даже го чакам с нетърпение

# 310
Хаха и аз на моя му викам бухта или кюфтаче - след 10 дена прави 4м, а днес го мерих 6800 и 67см Grinning Зимният кош му е тамън(разбирайте - краката му опират), чак се чудя дали да не вадя седалката на количката Grinning Интересното е, че не изглежда дебел, но една приятелка е с 6 месечно бебе и то тежи 7кг и е 1см по-късо... Да са ни живи и здрави. Аз се боря да го науча да заспива сам, за жалост - в нашето легло. Установих, че иска понякога да се завре в нещо(будила съм се с него под мишницата ми, чак се изплаших, че ще се задуши) и започнах да слагам в близост до него една наша възглавница. Като го видя, че му се доспива - слагам възглавницата, давам бибата и той се завира в нея и заспива(не си притиска носа, явно просто иска да му е тъмничко). Понякога примрънква, но пак заспива засега. Спи различно - между 30 мин и час вкъщи , а в количка и повече. Знам,че под час сън, консултаните го считат за непълноценна дрямка и трябва да е поне час, така че като ми е спал малко гледам да скъся интервала на будуване, за да си доспи, а и той си показва, че още му се спи(както ако се събуди човек в 5 сутринта и се ококори, към 7 пак му се доспива, нищо че възрастен човек може да седи цял ден буден). Не знам колко ги улучвам тези интервали, буди си се още през нощта - към 1, после към 4 и после през 30мин до час, не знам от регресията ли е или му е лек сънят тогава вече, но иска само на гърда, бутах биби, сменях памперси, люлях - еми търси си гърда, цокне 3 пъти, понеже то през 30 минути като суче и е изял всичко, пуска, заспи и след 30 минути - пак. Накрая към 7-8 вече го будя, той ми се хили, откопчавам памерса, изаква се човекът, поиграе си и иска пак да спи... и аз искам, ама няма вече Grinning Чудя се, понеже винаги чака да му разкопчая памперса и да се изака, дали няма да мога да го науча сутрин да си ака на гърне, като му дойде времето, но не съм чела нищо за ЕБХ, Бочи ще каже тук дали имам шанс Grinning

Последна редакция: сб, 19 фев 2022, 23:03 от Gamora

# 311
Не е рано за регресия, питах консултант. Мила си е официално в такава, на час и нещо се буди нощем и иска биберон, точка! Не ще бял шум, шъткане, милване, а аз пък не искам да свързва циклите на съня с биберон, ама явно така ще е. Видях я днес нагледно на дневния сън, понеже я оставих вкъщи за дългата дрямка да пробвам и аз да поспя, че съм като зомби- не стана- но се случи следното: заспа, събуди се както винаги на 30 Мин, доприспах я и като явно изтече цикъла на съня след час и нещо се размърда и търси бибата, дадох я, заспа за още малко. Ето ти типичната регресия- на час-два макс се будят и търсят нещо за доприспиване. На всичкото отгоре ръцете зверски й пречат, само да ги мръдне и са по подразбиране в устата, което я буди, че на всичкото отгоре си ги захапва и реве. Първите признаци, че започва регресията при нея бяха, че започна много трудно да заспива денем- преди давах бибата и излизах от стаята, сега иска да й помагам с шъткане, милване или ми гушка ръката. Другото беше, че започна леко да се разбужда нощем, а преди това ставаше само за едно кърмене и толкова. Та да ни е честита регресията в комбинация с началото на един от най-тегавите растежни скокове Simple Smile да не забравя и досадното будене на 30 минута на абсолютно всяка дрямка, вече дори не успявам да ги удължа...аз вече от умора не мога да функционирам правилно и видях, че и денем не мога да спя с нея.
Ние сме същата работа с дневните спанета и той попринцип си се буди на 30-40 мин

# 312
Дано снощи да е било кулминацията и да отминава вече тази регресия. Нали уж казват около 2-3 седмици?
Снощи Алекс искаше цицка точно, както е описала Gamora + рев на моменти след 5ч. Имах чувството, че не през 30 мин., а през 10 мин. беше на гърда. Не признава биберон през нощта. Само цицка и това е. Даже се вкопчва в мен.
Иначе заспа в 20ч. изключително лесно, след като последната му дрямка приключи в 18,30ч. Събуди се с рев сутринта в 6,40ч. Гушнах го и веднага се усмихна и ококори. Будува към 50 мин. и заспа в 7,30ч. Сега най-вероятно целият ден се измества с 1 час.
По-ранното заспиване е много готино. Имам време за чаша вино с мъжа ми. Пък и на бебенцето му трябва повече нощен сън. Само искам да не се събужда по-рано от 7ч.

# 313
Ех като снощи до 1 час не е бивало. Започнахме да се приспиваме от 21.30 . То колко пъти ядохме ревахме смяхме се, ужас. Но и вчера не спа както трябва през деня, че даже и в количката само половин час.
Започвам да си мисля да не е урочасан, тази сутрин се събуди с рев и няма успокояване. Вие връзвате ли червени кончета на ръчичките

# 314
Хаха и аз на моя му викам бухта или кюфтаче - след 10 дена прави 4м, а днес го мерих 6800 и 67см Grinning Зимният кош му е тамън(разбирайте - краката му опират), чак се чудя дали да не вадя седалката на количката Grinning Интересното е, че не изглежда дебел, но една приятелка е с 6 месечно бебе и то тежи 7кг и е 1см по-късо... Да са ни живи и здрави. Аз се боря да го науча да заспива сам, за жалост - в нашето легло. Установих, че иска понякога да се завре в нещо(будила съм се с него под мишницата ми, чак се изплаших, че ще се задуши) и започнах да слагам в близост до него една наша възглавница. Като го видя, че му се доспива - слагам възглавницата, давам бибата и той се завира в нея и заспива(не си притиска носа, явно просто иска да му е тъмничко). Понякога примрънква, но пак заспива засега. Спи различно - между 30 мин и час вкъщи , а в количка и повече. Знам,че под час сън, консултаните го считат за непълноценна дрямка и трябва да е поне час, така че като ми е спал малко гледам да скъся интервала на будуване, за да си доспи, а и той си показва, че още му се спи(както ако се събуди човек в 5 сутринта и се ококори, към 7 пак му се доспива, нищо че възрастен човек може да седи цял ден буден). Не знам колко ги улучвам тези интервали, буди си се още през нощта - към 1, после към 4 и после през 30мин до час, не знам от регресията ли е или му е лек сънят тогава вече, но иска само на гърда, бутах биби, сменях памперси, люлях - еми търси си гърда, цокне 3 пъти, понеже то през 30 минути като суче и е изял всичко, пуска, заспи и след 30 минути - пак. Накрая към 7-8 вече го будя, той ми се хили, откопчавам памерса, изаква се човекът, поиграе си и иска пак да спи... и аз искам, ама няма вече Grinning Чудя се, понеже винаги чака да му разкопчая памперса и да се изака, дали няма да мога да го науча сутрин да си ака на гърне, като му дойде времето, но не съм чела нищо за ЕБХ, Бочи ще каже тук дали имам шанс Grinning
Гамора, понеже последните дни седя постоянно до едната мома (3+) докато спи и ти гарантирам, че след 30мин не се е наспал детето. Нещо става тогава, в друг етап на съня ли минава, не знам, но абсолютно всеки път се буди на 30мин, но после много лесно заспива и поне и час да спи след тези 30мин.
Да я похваля и тук - в началото на седмицата заспиваше в слинг след 2 часа рев. Тази сутрин заспа за 2мин в нейното легло с биба и малко галене.

Общи условия

Активация на акаунт