Отговори
# 285
не се храни качествено , особенно с тия зърна силиконови. Ама мойте цици са стимулирани от всякъде, виси по цял ден и помпам до празнота.
Иначе кои са тия бебета дето само спят 😂Мойто до сега пищя че спи с спа 5 минати и е готова за игра

# 286
Бочи, колко е качила тяоята девойка за месец? Ние за трите месеца общо имаме + 2.350 кг, но и +14 см. Яденето на моята е на минимума винаги, но важно е, че качва месец за месец и има пълни памперси. Но при нея проблема е малкото седене на гърда. При теб явно търси по-големи количества или си я успокоява и си цока за успокоение, а не да търси още мляко. Идеята ми е, че не всички растат и наддават яко. Аз от тук нататък и на по 300-400 гр. отгоре ще викам Ура. Просто моите деца са скарани с яденето. За сметка на това спят. А виждам, че има деца които са с обратните на нашите проблеми.
Бебенца, още не знаят какво се случва и че ние се опитваме да ги разгадаем с някакви таблици, графики, а те просто са като тях си и действат нелогично понякога.

# 287
Еми първия месец беше качила ултра много 1400 , втория беше качила 600 гр а сега 300
Не я знам кво прави чесно.
Аз изобщо не ги следя тия графици просто самото 300 ми звучи малко като цяло Simple Smile
Но аз и преди ви писах че за мен суче адски не ефикасно с тия силиконови малоумщини.Но пък без тях суче само като са празни до дупка и то тва никва файда. От утре ще си карам само на помпа и шише, и ако иска да се успокои само празни цици. И ще дохнарвам с Хип за алергични бебета ако се наложи.
Иначе за спането ни сме ден за ден кога спи 5 часа нощем кога става на всеки час , някакъв пълен цирк е , а с тая регресия е потрес. Тамън заспи и се събуди и и се спи и не може да заспи и се почват едни хора едни скачащи цици ужас Simple Smile Нищо , скоро ще си говорим за зъби 😂

# 288
Надиа не Simple Smile Ако мислиш че е растройство дай половинка смекта , и ние имахме такива факсове 2 пъти ама педиатърката каза че нее растройство . Един път ака бая рядка два пъти ща час и ни каза половинка смекта и после нее имало проблем. Иначе и малко по бързо да се е наяла може да има растройство подобно ако.
Колко пъти ходи ? И какво точно е акото защото всъщност и доста воднисто да е не се води растройство 🙄Много са странни тия бебешки акита

Откакто беше с ковида това ако през 5 дни е различно. Миналата седмица беше като гъста каша. Сега от понеделник е бая редичко, една идея по-добре от вода. Тя е основно на кърма ( дохранвам веднъж на 3-4 дни). Иначе за сега ака 6-7-8 пъти на ден.

# 289
Хахаха така е, скоро ще започнем темата за зъбите Grinning

Вече трети ден приспивам Алекс много трудно. Сигурно около 20-30 мин. се мъча да го приспя. После на 30-тата минута се започват опити за доприспиване. Колко седмици е тази регресия? Има ли някое бебенце, което да заспива само?

# 290
В интерес на истината е бая но и мойта имаше такъв факс за няколко дни. Просто дадохме половинка смекта , педито ни каза че може и приклбчихме. Иначе растройство се води много чести изхождания и толкова редки че памперса едва ги побира
Надиа не Simple Smile Ако мислиш че е растройство дай половинка смекта , и ние имахме такива факсове 2 пъти ама педиатърката каза че нее растройство . Един път ака бая рядка два пъти ща час и ни каза половинка смекта и после нее имало проблем. Иначе и малко по бързо да се е наяла може да има растройство подобно ако.
Колко пъти ходи ? И какво точно е акото защото всъщност и доста воднисто да е не се води растройство 🙄Много са странни тия бебешки акита

Откакто беше с ковида това ако през 5 дни е различно. Миналата седмица беше като гъста каша. Сега от понеделник е бая редичко, една идея по-добре от вода. Тя е основно на кърма ( дохранвам веднъж на 3-4 дни). Иначе за сега ака 6-7-8 пъти на ден.

# 291

Вече трети ден приспивам Алекс много трудно. Сигурно около 20-30 мин. се мъча да го приспя. После на 30-тата минута се започват опити за доприспиване. Колко седмици е тази регресия? Има ли някое бебенце, което да заспива само?

Крис заспива сам в повечето случаи. Приспивам го много рядко,когатто има силни колики. Иначе го храня и слагал в кошарата... ии лягам на моето легло да не ме вижда😀 той си гледа,говори,напъва се и се унася 😀 някой път направо излизам от стаята и го глидам на камерата. Имами напредък ние.. снощи го сложих към 21:30 в чувалче и спа в него до 01:30 и след това го храних и го сложих пак и така спа до 06:30... има лъч надежда да свикне😵💫

# 292
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, рано ли е да сме в регресия на съня? Моето момиченце е родено на 07.12, но от 5-6 дни нощем спи 2-3 часа спокойно и после се почва едно като напъване, дърдорене, махане с ръце, въртене на главичката. Очите са й затворени, но не спи спокойно. После притихва и спи така до следващия такъв епизод, който е след час горе-долу. Може да се събуди, да си отвори очите, да погледа. Днес се порадва на въртележката над леглото и точно да стана да й дам мляко, защото беше 3 часа и тя се унесе. И същото се повтори в 4 часа. Тогава вече станах, защото се разбуди повече. Изпи млякото и заспа веднага. Спа отново спокойно около 2 часа и отново се повтори същото. Събуди се в 8.45 вече окончателно, но поне от 7 часа периодично си дърдори на сън и маха с ръчички. Иначе, като се събуди е весела, смее се, ритка. През деня будува според часовете, които са нормални за възрастта й и относително лесно заспива. То всеки ден е различен при нея по отношение на нощен сън. Имаме и по 5 часа, имаме и по 8 непрекъснат сън. Но тя е мъничка още и все си мисля, че е рано да няма поне 1 нощно хранене. Вечер пие последно мляко в 21 и после 21.30-22 заспива. От скоро не се буди в 0 ч за мляко и съответно аз не я будя. Иначе, приспиването ни е на рамо, като само я гушкам и й галя главичката. Ако е преуморена и плаче, шъткам и тупам по дупето. Като заспи, прехвърлям в кошарата. Понякога се пробужда, но я гушкам вътре в кошарата и я галя и обикновено си заспива без да се налага да я вдигам. После й гушкам ръчичките да ме усеща и така си спим.
Пробвах да я завия повече, пробвах и по-малко. Сложих й терлички снощи, да не й е студено. Свалихме малко ъгъла на матрачето, че беше много вдигнат заради рефлукса. Но не е това. Не знам какво я кара да се върти така насън и да дърдори. Съответно аз уж спя, ама все съм нащрек кога ще се събуди и не се наспивам добре, защото тези епизоди ме стресират. Яде достатъчно за възрастта си - 6х145 мл, като рядко оставя по 10-20 мл в бутилката.
През деня спи на ръце само, креватчето не го иска. Пробужда се и денем, но не си дърдори така, само си отваря очичките, затваря и продължава да си спи.

# 293

Ние от няколко дена се приспиваме ужасно трудно, голям рев никъде не иска да заспива и накрая в количката успявам. Сега станаха два часа и половина будуване докато заспи някакъв ад е. И аз се чудя дали не е регресията вече

# 294
Запиваше сам и то най-лесно, ако не му се пречкаме, от 10 дена много плаче и си се нуждае от внимание и приспиване, много нови неща научи, мисля, че се уморява, но може и друго да е.

# 295
Не е рано за регресия, питах консултант. Мила си е официално в такава, на час и нещо се буди нощем и иска биберон, точка! Не ще бял шум, шъткане, милване, а аз пък не искам да свързва циклите на съня с биберон, ама явно така ще е. Видях я днес нагледно на дневния сън, понеже я оставих вкъщи за дългата дрямка да пробвам и аз да поспя, че съм като зомби- не стана- но се случи следното: заспа, събуди се както винаги на 30 Мин, доприспах я и като явно изтече цикъла на съня след час и нещо се размърда и търси бибата, дадох я, заспа за още малко. Ето ти типичната регресия- на час-два макс се будят и търсят нещо за доприспиване. На всичкото отгоре ръцете зверски й пречат, само да ги мръдне и са по подразбиране в устата, което я буди, че на всичкото отгоре си ги захапва и реве. Първите признаци, че започва регресията при нея бяха, че започна много трудно да заспива денем- преди давах бибата и излизах от стаята, сега иска да й помагам с шъткане, милване или ми гушка ръката. Другото беше, че започна леко да се разбужда нощем, а преди това ставаше само за едно кърмене и толкова. Та да ни е честита регресията в комбинация с началото на един от най-тегавите растежни скокове Simple Smile да не забравя и досадното будене на 30 минута на абсолютно всяка дрямка, вече дори не успявам да ги удължа...аз вече от умора не мога да функционирам правилно и видях, че и денем не мога да спя с нея.

# 296
  • до най-прекрасния мъж
Milk-choc, твоята Мила е месец и малко по-голяма от моята дъщеря. При нас вероятно не е регресия. Току-що я приспивам след като я нахраних в 2 ч. Напоследък беше започнала да спи по повече часове и се будеше чак между 3.30-5 за мляко. Ама ей, на, сега си търсеше да яде и я нахраних. Вероятно при нас е скок в растежа в 9 седмица (реално е 11та, но е родена 2 седмици преди термин). Представям си регресията какво чудо ще е.

# 297
А, да, в такъв случай наистина може да сте в растежен скок. То първата една година е цялата само скокове и регресии 😁

# 298
  • до най-прекрасния мъж
А, да, в такъв случай наистина може да сте в растежен скок. То първата една година е цялата само скокове и регресии 😁
А може и двете едновременно Simple Smile След като я приспах в 2:40 и я сложих да спи, в 3:40 отново се събуди, порита си малко в кошарата и заспа. Виждам я, че е омърлушена, събуди се в 6:20 и пак й дадох да яде. Сънят й хич не е спокоен, нито денем, нито нощем. Преди както я сложа на рамото и си заспи, сега често е рев, борба, нерви се. Дано има и спокойни моменти, поне по малко да вземаме въздух от време на време и да се понаспиваме. Че при нас дневният сън е или на ръце, или в колата, или в количката (но и там вече не спи дълго). Преди може да спеше по 3-4 часа нощем, но си спеше хубаво и плътно, сега са само пробуждания, спи като на дремки, кратко будуване и пак сън. Даже и сега уж гладна, пък пие малко и й остава, а доскоро не й стигаше млякото.
Ако е регресия, за колко време да се настроя?

# 299
Blue angel, на колко е госпожицата?

Алекс от няколко дни измести нощния сън и заспива към 19,30-20 ч. Не е ли голяма разлика от 21-21,30 на 19,30-20 ч.? Консултантите уж препоръчват плавно изместване с максимум 30 мин.
Другото което е, че понякога няма трета дрямка. Примерно вчера спа 1,30 ч. преди обяд + 2ч. на обяд в количката + 1,30ч. следобед навън в слинга, което прави общо 5 ч. Третата му дрямка приключи в 17,40-45 някъде. Сука в 18 ч. после играхме, опитах се да го приспя уж за четвърта дрямка, но започна много да мрънка и директно заспа за нощен сън в 19,30ч. в кошарата с песничка, галене и биберон. Grinning
Нали уж премахвали четвъртата дрямка между 4-5 месец? Май само дето ги гледам тези видеа на консултантите...

Общи условия

Активация на акаунт