Отговори
# 270
Мечта и ние ще правим първа на 3.5 месеца , педито изрично каза че нее проблем и че може даже и на 4.5 да я сложи първата ако не и се хареса обстановката с ковид

# 271
Ния е почти на 4 месеца и още няма нито една ваксина. Само тези при раждането. Сега пък някакво разстройство има. Бочи, възможно ли е да е от наринето?

# 272
Мерси Бочинка, че взех да се притеснявам да не би да изоставаме 🙂

# 273
Надиа не Simple Smile Ако мислиш че е растройство дай половинка смекта , и ние имахме такива факсове 2 пъти ама педиатърката каза че нее растройство . Един път ака бая рядка два пъти ща час и ни каза половинка смекта и после нее имало проблем. Иначе и малко по бързо да се е наяла може да има растройство подобно ако.
Колко пъти ходи ? И какво точно е акото защото всъщност и доста воднисто да е не се води растройство 🙄Много са странни тия бебешки акита

# 274
Milk-choc, казваш, че не са му понасяли късните прибирания и в последствие къпане и приготвяне за сън след това ли? С мъничката мислите по-рано да започвате процедурата по приспиване вечерта или? Simple Smile

Нашият е на 2м точно и сме се видели в чудо от около 2 седмици. Както само се будеше често за ядене и си заспиваше сравнително лесно, нещо тотално шаш стана и е не дискотека, ами война нощно време. Започва от около 00ч и може да откараме с минути сън до 6ч и отгоре.

Установихме рефлукс, лекуваме. Един ден спи повече, друг - по-малко. Повиване, къпане - без, със. Бял шум, шшшт-кане, звук на прахосмукачка, комбинация от 2те, капки разни (Лефакс, Мамас Блис, сега ЛЛ препоръча хомеопатия за колики). Само кърма нощем или пък само засищащо АМ. Нищо не работи, ако реши, че иска да не спи.

Абсолютно не мога да разбера колко да спи през деня, че да заспива лесно през нощта. Каквото и да правим, просто си решава един път да заспива добре нощем и да ни даде отдъхване за 2-3ч, а друг път със същите условия горе-долу просто отказва. Ревът от лакомия (отваря му се апетит нощно време, но ни е казано от 2ма лекаря макс 120мл изцедена кърма/АМ, защото е с разширен стомах) прераства в мрънкоч от умора, той в рев. После пак огладнява като минат 2ч в опити да го приспим, след това плаче пак от преумора и така докато не припаднем всички по изгрев. През деня и количеството му стига, заспива чак на шишето, заспива си често дори сам, въобще рядко има нещо общо с тия бунтове нощем Преди 2 нощи спа нормално и не се бунтуваше да е само на ръце. В тези 2 седмици имаше да кажем 2-3 необясними спокойни нощи, които ни хвърлиха в шах. Снощи не чувах къркорене на коремчето, не се свиваше от дискомфорт както друг път - този път вече наистина не знам защо беше толкова неспокоен.

Някой път спи/будува денем по много повече от позволеното по таблици и пак е спал нощно време. То всичко е скокове, а като слушам, че идва още един, ми е лошо в душата. 😬

Около 4ти месец ли да се притесняваме с асоциацията 'да свиква на ръце'? Изгледах и изчетох за бебешкия сън много и се фрустрирам, че не виждам никаква зависимост спрямо 'нормите' и вече не знам дали въобще да ги чета тези неща 🙄

# 275
На някоя друга бебето дере ли се преди да заспи дори и в количката?
Някакъв ужас е от 5 дена .. излизаме и както заспиваше веднага и спокойно сега само да разбере че е навън почва да мрънка, изведнъж се разкрещява и започва зверски рев. Мълчи само в мен и гледа на ляво на дясно. После я слагам в количката, пищи още 5-7мин и заспива ..

# 276
Марч, да не би да пищи, понеже вече много й се спи?

Вчера Алекс направи нещо подобно като Алекс на Molly (три дремки общо около 4ч.), като третата приключи в 16,30ч. Не успя да заспи за четвърта, а директно към 19-19,30ч. заспа за нощен сън. Реших да не го къпя, като видях, че няма да успее да дремне, за да не се превъзбуди още повече. Сука в 21,30ч., 24ч. и някъде около 3-4 пъти през нощта. Събуди се в 7ч.
Днес бяхме на ваксина. Поплака си мъничко, после го разходих и поспинка около 1,30ч. Педиатърката също каза, че това през нощта е свързано с регресията + усиления растеж.
Алекс вече е 6,400 (3 месеца и 1 седмица) 62,5 см. Успокоих се, че нали имаше период на яко дърпане от гърда. Ама то с това често сукане напоследък , няма как да не наддаде.

На мен  също ми се иска да имаме хубави късни разходки лятото на по-прохладно, но пък не ми се иска да му бутам нощтния сън. Ще мислим по-натам.

В дупенцето ли мерите температура?

# 277
и ние сме така в количката от седмица .потрес

# 278
Dee, всяко бебе е различно. На най-големият ми син не му се отразяваше добре това местене и разбутване. Средният пък повече допускаше да го местим, даже бяхме на сватба лятото, приспахме го в количката за вечерен сън (на 2 г 2 мес), заспа на шумотевицата, после го откарахме до хотела на 30 Мин път пеша, качихме го в стаята, преоблякохме го, сложихме го в кошарата- не мръдна купонджията! Wink всяко дете е различно, но се замислете до какво ще доведе приспиване в количката цяло лято и местене- после какво става като трябва да заспи в кошарата наесен? Те бебетата са гъвкави, ама не чак толкова Simple Smile пък и да ви кажа, на съседката бебето на 5 месеца заспива в 00 ч до 9 сутринта. Не е гаранция кога ще заспива, препоръчително е да е 19-20 ч, но ако ужасно много пречи на семейната динамика не виждам защо да не е в 21 примерно... ако спи добре нощем

# 279
Ами тя отказва да спи.. как да я приспя. Просто има дни в в които иска да гледа и отказва да спи .. Само мрънка. Направо този сън ми е голяма драма. Спрях да гледам интервали, брои дремки, бодуване. Просто исках да де водя по детето ама явно и това не става .. Не знам вече какво да правя не спи през деня, не спи и вечерта ама като ви казвам че не спи разбирайте едвам да и се съберат 10 часа сън за 24

# 280
бяхме на гастро , само да ви кажа че мойто дете на 19.02 при педито беше 5260 с ромпър и пампер сменен сравнително скоро.
Дннс при гастро 5400 както и да го завъртя и аз имах опасени»я че нее набрала , дори и да свалим ромпъра и памперса пак не добираме бая. Вероятно заради това непрекъснато суче. Отделно тя предположи че и ам алергия към казеин и изписа флизолак или аптамил от специалните но изобщо не ме кефи глюкозата в тях и ще питам за хип НА. ще трябва да дохранвам май . Иначе вика декан 3*1 за седмица увеличавал лактацията ама това са някакви кански дози бе. Лактил освен да пробвам ама да видя какво има и да не би да няма лактоза.

# 281
Момичета имам проблем😀 от няколка днии Крис решава да се завива сам,но така си дърпа завивката,че чакк през глава... още от началото той не посаня спалните чували, (ние имаме 3 на брой😀) и не иска и не иска да спи в тях, но сега с това завиване съм постоянно на тръни.. това е и причината тези дни да спи до мен под наблюдение..Вашите бебчета с какво ги завивате? Не знам как да процедирам... хем от напъването не може да спи спокойно, а сега тамън си успокоят коликите ии бамммм решава да си завие през глава...

# 282
Спи в чувалче, но не всички бебчета харесват. Понеже на чувалчето за новородено пишеше 4+ кг, първо го завивахме с едно олекотено одалце да изчакаме да стане 4кг, но се зави и той през глава с ритане - съвсем малък беше и оттогава в чували спи.
Марч, за разлика от всички бебета дето се спукват да спят в колички, Тонката предпочита да гледа докато може, заспива спокойно, но ако се събуди бързо-бързо може да е драматично второто заспиване. Също като се приберем си се буди, не е като преди 2 месеца да го събличам от космонавта, а той да си спи.

# 283
Тя няма търпение да се прибере. Само като я вкарам във входа и тя вече е млъкнала. Няма и помен от истерията която е била навън ..
Прибираме се, събличам я, слагам я на килимчето и почва да се върти като стрелка на часовник. Голям зор да се преобърне ..

# 284
Вторият ми син така обожаваше да се завива през глава, само така заспиваше, ама за 10 секунди и беше аут. Добре че беше лято и му слагах тънки тензухени пелени и като заспи му ги махах от главата. После в чувал, сега малката също е в чувала на батко си, но не може и не може да свикне с тези ръце, новото е, че усети ли ги върху лицето си са веднага в устата и се буди.
Бочи, лактацията знаеш най-добре с често изпразване на гърдите се стимулира. Дали с бебето, дали с помпата- както ви е схемата. Пийвай повече течности, Лактил също няма да навреди. Твоята имаше ли рефлукс, че забравих... понякога бебетата с рефлукс не се хранят качествено, защото ги дразнят киселините. Пълни ли памперсите?
Аз започвам да си мисля, че нещо бъркам с тези бебета. Как едно спящо не ми се падна, все проблеми със съня. Като чета из фейсбука как спят другите бебета и ми иде да се оскубя. Мила с тази регресия ми разказва играта окончателно. Да я минава по-бързо, да минава и скока на растежа и да видя на кой консултант по детски сън да изсипя една немалка сума парички да й оправят съня. От преумора всички хронични заболявания почнаха да ми изплуват и две нормални приказки не мога да си кажа с мъжа ми и големите деца

Общи условия

Активация на акаунт