Отговори
# 660
Наполузаспало яде да. И двете нощни. Освен ще я храня според съня.

Lovi не я изпуска, но често я бута за да говори, да яде друго нещо. През нощта я пуска като заспи, после я търси и я слагам поне 10 пъти за нощ.

# 661
Малеее 10 пъти ставаш да слагаш биберон 😀

# 662
Тя е до мен в кошарата next to me. А след първото ядене към 3-4 е буквално до мен на спалнята. Добре, че не ставам, щях да съм живо зомби.

# 663
Може просто да не иска биберон. И на моята и го тиках до скоро, тя просто не го иска. Понякога се залъгва да го засуче обаче не е фен и си го маха сама от устата 😂 Преди правеше физиономия че и се гади все едно и падаше от устата обаче откакто почна целенасочено да може да хваща и слага в устата сама започна да си играе с него и ако се излъже в просъница да го засуче като се усети си го изважда и започва да пищи  и смее 😂 Отказах се от бибероните аз лично, а и според мен вече бебета на по 4-5м за къде да ги учим на биби.

# 664
Моето дете иска само за заспиване после я плюе почти веднага и не си я иска повече. Аз не искам и да и я тикам като е будна е така за няма за какво Simple Smile но като заспива ми е ок така. Ей сега на 30 ще летим и ще се надявам бибата да е ок при излитане и кацане

# 665
Накъде ще пътувате, Бочи?
Ние също ползваме биберона само за приспиване, а понякога го плюе точно преди да заспи дълбоко.
Блу, точно тези взех на Адерма.

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 19:50 от Pischi

# 666
За Дубай ще ходим да си видя кръщелника че по край тия ковиди и инвитрота той стана на 4 годинр човека

# 667
Да знаете, че Синфлорикс е много болезнена инжекция и може затова да са плакали.
Бебешкото спа е Baby spa White Lagoon, май имат фейсбук специално за Варненския център, там може да има адрес, че не съм гледала къде е.
И Мила си избутва биберона докато спи, аз като цяло искам да не спи с него, ама ако го извадя понякога се буди. Обаче нощем е много тегаво да я чакам 20 Мин да заспи добре всеки път и я зарязвам с биберон в устата. Съответно много често си пъха под него двата пръста- показалец и среден- избутва го и го търси. И да, аз ставам 😳 по 8-9 пъти да бутам бибата, дръпнала съм кошарата до мен и през решетките пробвам, ама ако трябва да й затисна по-далечната ръка, че да спре да го избутва, все пак трябва да стана. Много често се случва след 5 ч сутрин просто да не лягам- стоя над кошарата и бдя, защото през 5-10 Мин се разбутва

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 21:49 от Milk-choc

# 668
При нас последните нощи бяха кошмар. Алекс се будеше онзи ден на всеки час. Запек ли, рефлукс ли, регресия ли или комбинация от трите незнам. Ходихме вчера на гастро отново и ще пробваме пак омнибиотик панда и ако за една седмица няма подобрение - дуфалак сироп. Каза да захраним на 5 и половина месеца и се надявам до тогава да се оправи запека.
Отгоре на всичко той почна да не суче като хората, кърмя го вече винаги в полузаспало състояние. Гърдите ми омекнаха, вече не са така твърди и пълни преди кърмене и той се дразни. Снощи прибегнах до замразената кърма че беше голям рев. Днес май ще си взема лактил да пробвам да вдигна количествата, че искрено се притеснявам да не да намалее още и сега точно преди твърдите храни да трябва и АМ да давам.

# 669
Molly, нали знаеш, че чудодейни хапченца за кърма няма, трябва силна стимулация на гърдите. Пробвай с компресия на гърдата преди сукане, а после да цедиш системно да качиш количеството ако той не суче качествено. И задължително поне две пълни изпразвания на гърдите през нощта, едното в интервала 3-6 ч. Също така го слагай по-често на гърда, независимо колко ще сукне. Мила го имаше скоро този период, отмина, сега пак започна да суче качествено. Но ти гърдите няма и да ги усещаш вече твърде пълни, защото количествата се регулират. И последна опция- да не би да ти идва цикълът, тогава временно спада лактацията...?

# 670
Моли, и при нас е същата работа. От две вечери Марио се буди постоянно, но аз си реших проблема, като спи при мен на спалнята и давам постоянно цица. Скок в растежа е , от който регресията е само част. За 3-4 дни е качил близо 300 гр .
 Моите гърди също са меки, но кърма има определено. За стимулация с две ръце препоръчвам чая на ДМ.

# 671
Да се включа и аз ! И нашата мадама вчера беше страшно кисела - рев,рев и цял ден рев. НА всичкото отгоре времето е гадно и не могат да излязат на разходка. Най-вероятно е някакъв скок в растежа,нищо друго й няма.

# 672
Милк не мисля, че ми идва цикъла. По скоро го отдавам на неспането нощем, последните дни бях зомби, може би некачествено хранене и за капак навън като беше студено не пиех много вода. Иначе има кърма защото нощем като засучи го чувам, че гълта. Но той е свикнал на друго - силна струя, твърда, пълна гърда. Незнам дали ще се нагоди на новата ситуация.

# 673
Същото положение е и при нас със сукането... Нямам вече тази силна струя и той се дразни. Сукне за 2-3 мин. и дотам. Реве и се дърпа. Те са в период на усилен растеж и им трябва по-голямо количество. Започнах да го слагам на гърда през час и половина някъде, даже понякога през час. Само по време на разходка правим по-голяма пауза. Взех си галактожил за 8 дни. Определено няма вълшебни чайове и хапчета, но все пак подпомагат малко, а може и да е само психически. През нощта си иска цица през 2-2,30 часа някъде, само 1 път прави пауза от 3,5 часа. Снощи, обаче, искаше доста по-често, даже се отказах да гледам часовника.
Според мен се получи, понеже през деня имаше 3 дремки с общо времетраене около 5 часа, но имаше доста време до нощния сън /около 3 часа/ и се опитах да го приспя за една много кратка дрямка, колкото да изкара докъм 19 и нещо ч. Той вече адски трудно заспива след 17,30ч., та успя да дремне 10 мин. Явно вече е в преход към 3 дремки.
Като кърмите легнали, поставяте ли си ръката под главичката на бебето? Чудя се дали няма да му навредя така на вратлето, понеже почт винаги сме се унесли и заспиваме така.
Иначе през деня тези 3 дремки в повечето пъти не се налага да удължавам.

# 674
И аз не пия много вода , като сме навън. Даже тези две вечери , като спи при мен и не ставам да го кърмя седнала и през нощта не пия вода. Затова пак почнах да си правя всек ден чай. Бях го спряла, защото се страхувах от хиперлактация. А защо мислите , че струята не е силна? И аз от това се притеснявах, ама дори и сега като са ми меки гърдите и само леко да стисна и се вижда колко много струйки са и как хвърчи млякото. Все още докато кърмя от едната ,от другата капе, ама напоследък рядко замразявам.
Не слагам ръка , като е до мен . Той сам си се обръща и се навира плътно в мен и спи облегнат на гърдата  ми. Две поредни сутрини пробвам да стана и да пия кафе на спокойствие, е няма такова нещо. Максимум 10минути след като съм излязла от спалнята и се буди.

Общи условия

Активация на акаунт