Отговори
# 675
Не слагам и аз ръка кърмейки легнала.
Ето така сме (снимка от интернет):

Само гледам да има място да диша, но тя вече е подвижна и няма са се остави без въздух. Но след като спре да яде, през нощта, си прибирам млякото в сутиена и продължаваме да спим. Някои мами знам че си седят голи, ако иска бебето да си намира само гърдата.

# 676
Абсолютно по същия начин сме, като по някое време го местя от едната на другата страна. Спя с нощница за кърмачки, ама въобще не я закопчавам. Мен ме притесняваше много рефлуксът, ама почти не връща през нощта. Ако го прави , е основно сутрин, когато е по активен и не е толкова спокоен сънят или сме сменяли памперса и не е спрял да рита през това време. Надявам се вече и да е почнал да го израства този рефлукс и да не се връща със захранването.
Вчера дойдоха виличката и лъжичката на Додл за захранване - толкава са миниатюрни и сладки Heart Eyes

# 677
  • до най-прекрасния мъж
Ирен, казват, че за децата с рефлукс твърдата храна е лекарство и нещата стават в пъти по-добре. Дано е така. Ти кога ще захранваш Марио? Нашата педиатърка ме съветва след 4 навършени. Ние на 4+ сме на ваксина и мисля да започна от 4++, за да не прекъсвам, като съм започнала. Тя още не проявява интерес, гледа ни като ядем, но не й е интересна храната. Дано се получи и да им се успокоят коремчетата.

# 678
Мисля че е по-слаба струята, защото почнах да слагам колектора на свободната гърда и има разлика.
На нас кърменето легнали не ни се получи Sad а и мен ме притеснява рефлуксът.
Нашата педиатърка препоръча да захранвам вече, аз мисля като направи 5м. да почна. Децата с рефлукс с каши или зеленчуци ще ги почнете?
На какво ще ги слагате да сядат и под какъв наклон?

# 679
Аз съм виждала майки да хранят бебета които още не могат да сядат в шезлонг или люлка. Или ако имат столче с позиции на гърба - легнало, полу легнало и седнало и хранят в полулегнало или легнало положение. Ако пък нямате нищо от изброените мисля че може и в количката летния кош. Не мисля че трябва да взимате нещо специално ако вече сте купили столче което си е точно столче без позиции и т.н. Например това от икея което е страшно евтино но изключително използвано.

# 680
На мен ми дойде столчето на Икея+ възглавницата и калъфката към нея.Ще храня ЗВБ , когато бебето покаже , че е  готово , но не по-рано от 6-ти  месец. Марио навършва 6 месеца на 22.05 , но ние от 04.06 имаме планирана 15-дневна почивка извън страната и от там идва колебанието ми дали да захраня преди да заминем и там да търся неща , които са подходящи и да предлагам или да изчакам да се върнем . Тогава обаче ще е на почти 7 навършени месеца. Така или иначе ще си е основно на кърма, стига да имам и не предвиждам да замествам хранене, докато той не е готов. Като цяло и при храненето , както и при всичко до тук, ще се водя от бебето.
 Не съм обсъждала с педиатъра. Тя е свободна да съветва , каквото си иска , а аз още повече, да не се съобразя.

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 11:51 от iren11

# 681
Според мен няма проблем да започнеш преди да тръгнете, Ирен, щом ще сте ЗВБ стига да има там хубава и качествена храна, а и той щом ще е по голям ако започне сам да си иска от храната не знам ..
Поздравявам те за избора! И на мен много ми се искаше и ми допада метода но някак си нямам кураж. Страх ме е …

# 682
След всичко , което изчетох по темата  от наши и чужди източници, това е по-добрият вариант. Ако страхът ти е от задавяне, точно при ЗВБ е по-лесно за бебето да се активират инстинктите за справяне, защото само контролира ситуацията за разлика от педиатричното захранване . По-лесно се научава и да дъвче, което пък за в бъдеще е много важно и както и при кърменето , само контролира нужното количество и вида на приетата храна.

# 683
И аз четох че е най-доброто, че е най-подходящото за кърмени бебета. И да страхът от задавяне при мен е голям и то не е от самия начин на захранване а като цяло от захранването ..
Иначе мен алергии ме притесняват. В семейството ми има доста .. Само аз съм без алергия към нещо. Всички останали мои братовчеди имат алергии и отделно на скрининга който беше със стволовите се откри относително висок риск към развитие към глутен (сестра ми го има) и висок към лактозата. 🙁 Не знам.. Някак си по контролирам нещата с пюре, поне така го чувствам. Иначе пък от къде да знам може на нея да не и допаднат пюретата и да започна ЗВБ.

# 684
Добре мойто момиченце от няколко дена е много поспалива не разбирам защо. Примерно тая нощ спа 12 часа като аз на 12 тия даже я събудих . Яде през 3 часа все едно туко що се е родила и едвам изкарва час час и малко бодуване. Като почва да мрънка или веднага или малко след като е станала. Писах на педиатърката защото ми е доста притеснено тва положение.

# 685
Здравейте,
Включвам се с малко по различен въпрос,бебетата с атопичен дерматит,как се справяте?
Моето бебе има от тези дни ужасни обриви по врътлето(не е сигурно още дали е дерматит).
Ще отидем утре до педиатърката,но последно време изобщо не я харесвам🤨
Та тук намирам повече информация.
От какво може да е козметика!?
Ползвам на Мустела за нормална кожа,но това нещо само се възпалява,днес го намазах с Бочко,много ми е тъпо….🥺
Мислех да започвам захранване към 4+++
Дрехите не ги гладя,слагам ги в сушилня.
Направо ви се възхищавам как се справяте с кърменето особено при скоковете в растежа🤗

# 686
И аз ви се възхищавам, защото Тонката така рита и скача при ядене някой път та не знам как се кърми това Simple Smile 

# 687
Бочи, да не е настинала? Сподели после какво ти е казала педиатърката.
Кристиянита, на Адерма продуктите са добри.
На мен ми се иска да съчетавам пюрета и ЗВБ 😁 Ще започнем захранването на навършени 6 месеца. Педиатърката ми каза около 5 месеца, като не съвпада с период на ваксинация. Също така ми каза да започна с купешки пюрета, но мисля аз да му ги правя. Като дойде времето ще го мисля. Алекс доста ни наблюдава как хапваме и проявява интерес.
Ходихме днес на трансфонтанелната, но не успяхме да осъществим ехографията, тъй като вече няма прозорец- фонтанелката му е почти затворена. Лекарката ни съветва да преустановим вит.Д. Главичката му нараства спрямо възрастта и като цяло да не се притесняваме. Не знам... Яд ме е, че досега съм му давала всеки ден вит.Д, но правих това, което педиатърката ми каза.
Също така, каза никаква седнала позиция докъм 6 месец (предимно за момчетата).

# 688
Ох това със сядането става трудно😀 нашия много се набира да сяда, като го гушнем и той се набира докато не застане в седнало положение.... спирам го и почва да мрънкаа 😵💫

# 689
Моят е със страховит дерматит, цялото тяло, бузите, главата, изглежда истински зле. Как се справям... досега 7 различни крема за атопична кожа пробвах. SVR и а-дерма с една идея по-добре от другите му понасят и се вижда лек ефект. За жалост не ме удовлетворява и продължавам да търся вярната козметика. За бузите имам предписан и кортикостероиден крем за най-тежките моменти, защото го сърби ужасно и не може да спи. Търпение, това е, дерматита се израства. Иначе при бебетата се получава основно заради адаптацията на кожата и организма. Много често е наследствен (при моите деца е така, аз съм била с тежък дерматит като бебе).
Втора седмица давам Нарине, заради неакането и донякъде дерматита, засега няма промяна, веднъж на 2-3 дни се случва. Колко курса е добре да направя, Бочи, дай съвет! Започвам да си мисля, че докато не захраня няма да се получат нещата, а дотогава доста време има. Моето бебе миналата седмица започна да се завърта от гръб по корем и от корем по гръб и така няколко дни. После спря, сега се мъчи само да лази, нищо друго не го интересува. Странно ми е, тревожи ме нещо този регрес. Имате ли опит с нещо сходно?

Общи условия

Активация на акаунт