Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 5

• 35 220
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
  • Велико Търново
Верен или грешен е даденият от приятеля отговор, Билалов все не казва какво е чул. Така че изобщо не се е направил на ударен. Просто не взема отношение. Явно не му разрешават.

# 316
Извинявай, но момичето е на 21 години. Какви претенции за знания, какви солидни знания, какви 5 лева?!
Е, не е нужно да имаш солидни знания, за да знаеш кой е Пол Маккартни Grin  Sweat Satisfied
Странно как на 21 си голям за едно, а малък за друго.. все пак е решила да участва сигурно има някакви претенции.

# 317
Ми аз пък знам кой е Пол Маккартни, а не знам соса.... Е?! От кое поколение съм и какво като съм от друго поколение, като не мога да отговоря на въпроса...
Какво ти дреме, че не знаеш някакъв си сос?
И аз не го знам,  и ако ми се беше паднал щях да използвам обади се на приятел, какво да мисля за нещо което нито знаеш, нито по някаква логика можеш да отговориш и то за цвят...
Може и публиката де, но е рисковано като ги виждаш, че повечето са взели-дали и на практика всичко е фиктивно, няма какво да се лъжем.
Никой организатор не би си позволил да зависи нещо от външен фактор, в случая публиката.

Та, звъниш на приятел, казваш му: Напиши сос "Ранч" и ми кажи какъв цвят е. Просто и ясно.
Точно за 10 секунди максимум приключва всичко и продължаваш напред.

# 318
  • Далечният изток
Да де, ама тя го знаеше, а аз не...

# 319
Билалов често казва, че не е чул жокера по телефона. Дали наистина е така не знам, възможно е. Явно звукът в студиото не е така ясен, както го чуваме ние при монтажа, защото и самите участници казват, че са чули или разбрали, при положение ние зрителите чуваме.
Този път той каза, че е чул нещо (Уелс), но не е сигурен и затова ще замълчи.

Сосът и аз не го знаех, въпреки че често го правя вкъщи. 😁

# 320
В идеалния за мен жокер "Обади се на приятел" нещата се случват така: пращат въпроса на устройството (нали все пак всички ползват смарт телефони и подобни), без да се налага да го прочита участника от студиото. А жокерът от своя страна не трябва да има достъп до клавиатура и интернет за тези 30 сек. Нещо такова. Нали тестваме знанията за време на двамата участника, а не пъргавина на пръстите и скоростта. Някак ми е скучно да слушам как се напъват и сричат, а отсреща казват "повтори въпроса, моля" и времето изтече. Никакво предизвикателство, никакви полезни  разсъждения. Преди 20 години жокерите не отговаряха според гугъл, така си мисля. Не че е технически възможно да спрат някого да ползва търсачка, разбира се, просто си мечтая. "Твоите 30 сек. започвааааат: сега!" и получава съобщение с въпроса, а трафика е блокиран Grinning

# 321
Да де, ама тя го знаеше, а аз не...
Какво ви става!?
Ако кажа в ефир, че не знам какво е сос "Ранч" изобщо няма да ми дреме както казах, но ако кажа че не знам кой е сър Пол Маккартни, а съм дошъл да демонстрирам знания и претенции в Стани Богат...
Има различни категории познания и съответно тяхната тежест, значимост!

# 322
  • Далечният изток
Защо презумпцията е за демонстрация на знания? Че и претенции?!
Едно 21-годишно момиче отива да се пробва в едно тв предаване.... Какви претенции, вие чувате ли се въобще...

# 323
  • Велико Търново
Добре, де... ама реално погледнато тя може да не е чувала за Бийтълс. Какво като е на 21 години? Не може ли просто да се приеме, че е възможно? Задължително ли е да знае абсолютно всичко и да има всестранни интереси? Аз не видях да претендира за нещо кой знае какво момичето.

# 324
  • Русе
Да, жокерът каза Уелс и водещият се направи на ударен.

Вие какво очаквате? Билалов да каже какво е чул и на практика да подскаже?

# 325
  • Sofia
И да е чул,няма право да казва.
В интервю спомена,че се обмисля жокерите да са в залата,а не пред компа...така било в някои държави.

# 326
Добре, де... ама реално погледнато тя може да не е чувала за Бийтълс. Какво като е на 21 години? Не може ли просто да се приеме, че е възможно? Задължително ли е да знае абсолютно всичко и да има всестранни интереси? Аз не видях да претендира за нещо кой знае какво момичето.
Фактът, че претендира/се е записала да участва в Стани Богат, незнайки кой е сър Пол Маккартни сам по себе си е показателен за някои неща.
Как да го обясня нагледно: Представи си, че да не знаеш кой е сър Пол Маккартни е първо парченце домино.
И като го "бутнеш"... зад него стоят десетки, вероятно и стотици пропуски(парченца) от такъв калибър.
Например, тя вероятно има любим изпълнител или група, но в генезис фактът, че не е чувала за сър Пол Маккартни(за Бийтълс е чувала сигурно, но дотам) със сигурност означава, че фундаменталните фигури и течения в музиката са й не Тъмна Индия, ами Тъмна, че Тъмна Индия...
Принципно солидните познания в 3-4 области автоматично означават, че даден човек има добра обща култура, независимо от всичко.
Това са - Музика, История, Кино, Литература
В този ред на мисли винаги съм се чудил и смял вътрешно, че канят и залитат особено преди 2-3 години толкова по програмисти и ИТ-та, респектирани едва ли не от техния могъщ технически ум.
Нищо лично, има много от тях с огромни познания в хуманитарните области и обща култура като цяло, но повечето са фиксирани изцяло в технико-математическата област и дотам, което ги превръща в лесни хапки за играта, където и повечето въпроси както виждате са и от по-хуманитарните области.
Неслучайно и част от най-добрите играчи винаги са били сериозно подковани в тези 4 области.
Те косвено са и нещо като гара-разпределителна към асоциации, взаимовръзки, навързване на факти и т.н.

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 00:21 от beremdua

# 327
  • Далечният изток
Ти сериозно ли?
Само който е чувал за Пол Маккартни има правото да се запише да участва в Стани богат?! Не знаеш ли кой е, си стоиш на село и не мърдаш.... Б@си глупостите честно...

# 328
Преди години, по времето на Кънчев, на ползването на компютър се гледаше с лошо око. Сега гугъл на практика е третият жокер и се възприема като единственият път към правилния отговор! Самият Билалов съветва да избират приятеля с най-пъргавите пръсти, както и въпросът да се формулира удобно за задаване в търсачката.
А иначе за туткането на телефонните жокери, обяснимо е, според мен. Не е лесно да чуеш въпрос, да го осмислиш и да отговориш за 30 секунди. Поне 10-на сек. отиват за изчитане. За останалите 20 кое по-напред? А и отчитаме, нали, че само слухът работи. Участникът, публиката и ние виждаме въпроса, жокерът само (!) го чува. Нищо чудно, както е притеснен, при по-дългите въпроси, докато чуе края, да забрави началото. Вариантите отговори? Не мисля, че е лесно да се реагира светкавично. А ако и връзката не е добра, съвсем трудно става...

Абе, тъпо е да не знаеш кой е Пол Маккартни. Пък дори и на 21 години да си!
Но пък Билалов се постара да й обясни 😀 И за филмите да й поразкаже. Да поразсъждава вместо нея кой стар, кой нов, кой  анимационен, кой има нужда от озвучаване...

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 12:13 от птица

# 329
Именно, това имам предвид. Жокерът не чува добре, панира се, трудно се осмисля дълъг въпрос, не го вижда пред себе си... Остават едни 5-10 секунди да реагира. Похабено подобие на помощ.
За гугъл, както казах, аз лично съм против.

Общи условия

Активация на акаунт