Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 5

• 35 194
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
  • Далечният изток
Да, верно изпадаме от клуба на знаещите...

# 406
  • Бургас
Връщам се на момичето- тя май не знаеше какво е "летене с балон." Сигурно си го представяше като самолет- товариш и излиташ! Защо да не качат хората и някоя крава.

# 407
  • Велико Търново
от много време забелязвам, че хора на години с инженерно и сходно образование се представят по-добре от останалите.
И е абсолютно обяснимо. Тези хора, за да се захванат с нещо инженерно, е много вероятно да са имали склонност към т.нар. точни науки, в частност математиката. А е широкоизвестно, че математиката е науката, която развива логиката. Пък за ролята на логиката при отговарянето на голяма част от въпросите в Стани богат е излишно да се говори, мисля.

# 408
  • Пловдив
Момичето се справи доста добре за възрастта си. Повечето ѝ връстници не минават над 2000 лв. Не ми е странно, че не е чувала Грета Гарбо или Пол Маккартни, не ми е странно и, че произнася фамилията КокАнова. Това е друго поколение, то не смята за важни нещата, които са важни за мен, иска други неща, по друг начин се осъзнава и по друг начин трупа опит. Но е факт, че я подбутваше я Билалов, няма спор.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 17:00 от Наирянка

# 409
  • Далечният изток
В най-първоначалните си разсъждения каза, че няма да е крава, защото е тежка и т.н. Тоест изключи я, но защо после тръгна по друга логика....

# 410
Абсолютно може да се заключи, че повечето от пишещите тук не са контактували с много 21 годишни. Да, определено симпатиите на Билалов не останаха скрити, подсказката му за Шехерезада беше голяма и неочаквана за мен, но все пак на фона на много участници, едва докретали до 1500лв., представянето й беше много добро.

# 411
  • Русе
За пореден път се убеждавам, че младите нямат и понятие от география, дори и родната!
Градовете, създадени от няколко села, са Априлци, Смолян и Велинград.

А, много градове и села са образувани от съединяването на две и повече селища - Перник, Средногорие (сега пак са Златица и Пирдоп), Симеоновград, Годеч, Девня, Правец, Хисаря.
Не само младите нямат елементарни понятия по география, струва ми се, че досега не е имало участник, който да не се стъписа пред географски въпроси и то за България. Но Билалов е добре ориентиран.

# 412
А, Перник си е бил винаги Перник. Имало е село Перник и мини Перник, но името е същото, някъде май 1928 става град и двете се обединяват. После поглъща и няколко околни села, което е характерно за много от градовете.
Но ми е много странно непознаването на родната страна. По време, в което почти всички имат кола, почти навсякъде има къде да се отседне за спане, трудно се намира място у нас, в което няма какво интересно да се види.

# 413
  • Пловдив
А, Перник си е бил винаги Перник. Имало е село Перник и мини Перник, но името е същото, някъде май 1928 става град и двете се обединяват. После поглъща и няколко околни села, което е характерно за много от градовете.
Но ми е много странно непознаването на родната страна. По време, в което почти всички имат кола, почти навсякъде има къде да се отседне за спане, трудно се намира място у нас, в което няма какво интересно да се види.
От 50та до 62ра Перник се е наричал Димитрово - на Г. Димитров.

# 414
Много градове са били с променени имена по времето на соца. Но са си били открай време градове. Това, че с разрастването си са поглъщали околните селца е друго. Тук ставаше въпрос, за изкуствено обединени села посредством административен акт.
Участникът май се обърка от севлиевската фирма Видима. Тя го подведе. Но и не помисли достатъчно.

# 415
  • София

Стани богат - 04.02.2022

# 416
Това с обединените села, ще ме извините, ама хич не е елементарна география. Може да се знае от местните, но не се учи по география в училище.

# 417
Не си спомням по география да сме учили конкретно това. Може и да съм пропуснала. За Априлци знаех, защото приятели имат къща там и често ходим лятото. Винаги пристигаме вечер и имената на селата са от осветени букви.

# 418
Аз пък не мисля, че момичето от вчера не може да произнесе фамилията Коканова, защото е на 21 години и го интересуват други неща. По-скоро не може, защото е наполовина чужденка и е от друга култура. И аз не мога да произнеса нейната фамилия. Даже в секундата, в която я представиха, я забравих (и двата пъти).

# 419
Аз пък не мисля, че момичето от вчера не може да произнесе фамилията Коканова, защото е на 21 години и го интересуват други неща. По-скоро не може, защото е наполовина чужденка и е от друга култура. И аз не мога да произнеса нейната фамилия. Даже в секундата, в която я представиха, я забравих (и двата пъти).
Точно влизам да напиша това, защото сега го гледах с кафето и щях да кажа същото! Не за пръв път мненията ни се припокриват Grinning

И все пак Билалов твърде много й подсказваше. Хора с толкова знания си тръгнаха с 500 лв, а тя още малко щеше да удари въпрос за 10 хиляди.

Общи условия

Активация на акаунт