Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 5

• 35 161
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Основното значение на "таблоиден" вестник е за формАта, така е. И "Уикенд", и "24 часа" са таблоиди в този смисъл. Вторичното, преносно и по-популярно значение е за вестник с клюкарско съдържание.

# 616
На първата страница (лицевата) на таблоида Нюз оф дъ уърлд имаше голяма снимка на Рене или Рьоне от сериала "Ало,ало" със седнала в скута му една от сервитьорките. Laughing Мисля,че това обяснява що е таблоид.
П.П.
Тогава през 80-те години разбира се и бъкел си нямах на представа кой е този Рьоне. Yum

# 617
Еее, преди години "Момиче на трета страница" си беше своеобразна титла, таблоидната версия на "Зайче на плейбой". Някои стават известни и след снимката си - сещам се за Кели Брук, Кати Прайс. Нямаше начин да сбъркам на този въпрос Joy

# 618
Аз сериали не гледам и въпроса за игрите нямаше как да го уцеля.
Въпросът за таблоидите - става с елементарна логика (никога не съм виждала английски таблоид). Няма как всички таблоиди да пускат ежедневно карикатури на кралицата - те си обичат монархията. Кръстословиците, още повече прогнозата за времето няма никакво обяснеие защо биха отпаднали, като повишават тиража на вестниците.
За сметка на полуголите мацки, които при нас бяха (или още са?) на последните страници. А и последните години се реве за сексуалната експлоатация на жените.

# 619
Все пак става дума за англичаните... Те не са известни с богата еротична фантазия,че да пускат снимки на полуголи красавици,било то и в таблоидите... Yum

# 620
  • Русе
Ааа, Андреа я познавам, съседка ми е и синът и е много добро приятелче на дъщеря ми. 😀
Много се е спекла. 😀

Това не е спичане, това си е най-обикновено невежество. Аз не знам, не се ли учи вече в училище историята на Древна Гърция? Това, че българите се тълпят по пътищата за Гърция, отдавна не е заради историята и културата на страната, но пък чак толкова нищо да не се знае за люлката на европейската култура ...
Не ми стана ясно защо таблоидите са се отказали от полуголите момичета.

# 621
  • Русе
Това меме виждали ли сте го.

Стандарт! Laughing

# 622
Въпроса за таблоидите е лесен ако четете Телеграф. там сигурно от самото начало има мацки на 3та страница по подобие на английските.
Даже господарите ги бяха изловили, че слагат различни описания и повтарят снимките.
Аз не помня от къде го знам това, но го знам Simple Smile

# 623
Аз питах мъжът ми, защото е бритиш относно карикатури на кралицата по принцип дали се прави или се е правило. Той каза, че понякога има, но много "леки" и относно някакво събитие - например среща с някого си известен, но по-скоро като шарж, т.е вестниците се опитват да спазват тънка граница. И, да, т.н. таблоиди там преди години са били с по-малък формат, или все още са,  и са имали голи снимки или нещо подобно, известни "жълтини", с предназначение за четене от по-ниско образованата класа, но разбира се не само. Тъй като аз от време на време купувам нашенските "Уикенд" или "Галерия"/като четиво за WC/ и той ги е виждал, попитах го дали са нещо подобно /сега също няма провокативни снимки/, той каза "ами да" - не си ли виждала "Sun" - клюки и тук-так нещо сериозно.

Значението на "таблоид" за БГ е описано тук
http://www.onlinerechnik.com/duma/%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B8%D0%B4

# 624
Като трикратен шампион от онлайн версията на играта, викам да погледна и в темата, да си обогатя общата култура 😁Ники Кънчев беше по-гледаем водещ 🤨

# 625
  • София
Аз не съм и адвокат, обаче половината форум видя колко е притеснена. Wink
Да, познаваме се, но не сме чак толкова близки, не знам какво е завършила, не знам точно какво знае и какво не. От досега ми с нея- не мога да кажа, че е глупава.
Ааа, Андреа я познавам, съседка ми е и синът и е много добро приятелче на дъщеря ми. 😀
Много се е спекла. 😀

Това не е спичане, това си е най-обикновено невежество. Аз не знам, не се ли учи вече в училище историята на Древна Гърция? Това, че българите се тълпят по пътищата за Гърция, отдавна не е заради историята и културата на страната, но пък чак толкова нищо да не се знае за люлката на европейската култура ...

# 626
  • софия
Колкото и да си притеснен, не можеш да кажеш, че Партенона е в Германия и прилича на Триумфалната арка! И то човек, който уж е ходил в Париж! И за игра на калмари беше лесен. За таблоида с малко логика може да се стигне до верния отговор. По принцип не обръщам толкова внимание, обаче снощната участничка беше трагична.

# 627
Е случва се човек да се втрещи и да си забрави дори името, там прожектори, камери и даваш накъсо. А и вече сме затрупани с толкова много информация, че е нормално да си отсееш кое те интересува и кое не, няма обективно степенуване на фактите. Ако скоро не е имало в ТикТок видео от Партенона, може човек да се обърка.

Това с възрастите на кралицата и актрисите от Невена Коканова ли се печели, опитвам да следя някаква логика защо са я включили, може би е верния отговор? Не ми се рови в Уики...

Пуританизмът се завръща Grin

# 628
Повечето българи знаят за Акропола,но не и за Партенона. И ги бъркат двете...

# 629
Е, пак е там.
Баща ми е гледал и казва, че тя сигурно го бърка с Бранденбургската врата.

Общи условия

Активация на акаунт