Избор на вино # 2

• 55 114
  • 657
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
И аз съм За Тамянка на Заара Естейт.

# 601
  • София
От нашите вина харесвам Врачанска теменуга. В този ценови диапазон любим ми е и Ронгопай (макар че не е българско).

# 602
  • In transit
Врачанската теменуга е чудесно вино, но не съм виждала такова в Аванти. Бях пробвала едно, на варненска винарна, но изобщо не ми хареса. Ако знаете конкретно вино от този сорт, което да продават в Аванти, моля да споделите.
Най-добрата врачанска теменуга досега, която съм пила е на винарна Ной, с. Орешак. Heart Eyes

# 603
  • Пловдив
Хм...ще ми се да я опитам тая китка Simple Smile

# 604
  • In transit
Хм...ще ми се да я опитам тая китка Simple Smile
Врачанка теменуга е известно повече, като врачански мискет.

# 605
Здравейте,
Синът ми има бал скоро и трябва да закупя няколко бутилки бяло вино за почерпка на гостите. Ще съм благодарна, ако ми препоръчате бяло вино (за мое съжаление не харесват просеко😅), като бюджетът е 15-20 лв. на бутилка. Предпочитам да не е от масовите български вина, които се предлагат. Ако може и да се закупи от Аванти ще е чудесно. Виното ще се пие предимно от жени, ако има значение. Знам, че станаха много условията.
Благодаря ви предварително!

Няколко бутилки е добро определение Blush Ако няколко са 6, то може да се поръчат директно от някоя винарна, като повечето изпращат това количество с безплатна доставка.
Прегледах "Аванти", но изборът на добри български вина в тази ценова категория е малък. И да, верига магазини и НЕмасови вина е почти оксиморон.
Присъединявам се към "гласувалите" за тамянката на Заара.
Ако решите да поръчате от винарна, изборът става далеч по-голям и аз бих купила нещо от тези:
- траминер, ризлинг, шардоне без дъб или белия купаж на "Салла естейт"
- купаж от совиньон блан и вионие на "Капатово"
- совиньон блан на "Дивес естейт"
- бял бленд "Брейв" на "Лозето
- совиньон блан, блан де ноар или тамянка на "Богдая"
- совиньон блан The chosen one на "Хараламбиеви"
За съжаление новите ми любимци от "Магура" в момента нямат промоции и суперинтересните им бели вина са на цена 24 лв., което излиза от бюджета. Преди две седмици имаха добро намаление и си взех две кашончета.

# 606
Много благодаря за отговорите! Определено ме насочихте.

# 607
  • Пловдив
Няколко бутилки е добро определение Blush Ако няколко са 6, то може да се поръчат директно от някоя винарна, като повечето изпращат това количество с безплатна доставка.
Прегледах "Аванти", но изборът на добри български вина в тази ценова категория е малък. И да, верига магазини и НЕмасови вина е почти оксиморон.
+1
Моето предложение - Вила Юстина /с код SPRING за 8% отстъпка ще покриеш доставката/ и Типченица - 10% отстъпка при покупка на 6 бутилки и БД над 50 лв.

# 608
  • Deutschland/HE
От мен "Салла естейт" - совиньон блан.

# 609
От мен "Салла естейт" - совиньон блан.
О, да, също много приятно вино. Изба Пoморие Find me отговаря на критериите.
Много интересни предложения прочетох, благодаря на всички.

# 610
  • София
Здравейте. И за запис от мен две интересни български вина, които ми привлякоха вниманието на една дегустация, с уговорката, че са за някой по-специален повод, да се поглезите с приятели, а може и да не са по вкуса на всеки, тъй като не са типичните летни свежаци, а са си с характер, макар и да не са червени. Relaxed

Братанов 3 Бленд Бял - Както беше споменал Deetron по-нагоре в темата, оказва се, че вината, отлежавали в български бъчви, са много интересни. Ето още един такъв пример. Прекрасен бял бленд от шардоне, вионе и тамянка. Виното е отлежавало за 10 месеца в български бъчви. Комплексно и балансирано, с цветисто-плодов аромат, прекрасен златен цвят и наситен вкус на сочни круши и ябълки, бели цветя, маслени нотки и лек минерален финиш.  Леле, стана поетично! Smiley

Братанов 3 Бленд Розе - Ароматен купаж от 3 български сорта гъмза, рубин и мавруд с наситен розов цвят,  вкус на горски плодове с лек нюанс на подправки, и най-хубавото с дълъг сочен финиш. Yellow Heart

Иначе и аз обичам летни цитрусови свежаци в стил новозенландски совиньон или италианско пино гриджо, та даже и немски ризлинг, но гледам да търся нови предизвикателства. Така че, следя вашите предложения с интерес.

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 14:56 от Scintillia

# 611
  • софия
Глас за тамянката на ДОГМА  и за БЛЕНДА Братанов(и бял и розе и червен)!
И пак Коломбар на ДВОР 1.
Друго , което повтарям и потретвам е на ЛИБЕРА ЕСТЕЙТ Диферент- купаж от гренаш и мурведр. Много приятен искрящ бледорозов цвят със свеж плодов вкус.

# 612
  • In transit
Последните вина на Братанов къде ги продават?

# 613
  • софия
Поръчвам он лайн  от see wines и мейк 98  вината на Братанов

# 614
  • София
От Casa Vino съм купувала вина на изба Братанови.

Общи условия

Активация на акаунт