Избор на вино # 2

• 55 631
  • 657
  •   1
Отговори
# 75
По повод предложението на Зиги май е това https://www.locamo.de/Casa-Lunardi-Merlot/p/286323284723040?gcli … QYAiABEgI_L_D_BwE

Аз харесвам всички хубави и българските също. Но в интерес на истината , не знам моя психическа бариера ли е , но в България пия само български. Носила съм много и хубави булгарски в Германия и не мога да ги пия тук, и ракия съм носила и не мога да  пия тук. Не мога да се настроя на наша вълна. И българско радио не мога да слушам и пр. Според мен ми е мъчно . Както и да е . Тук пия основно немски и то немски намирам страхотни и на много сносни цени. Поне на мен много ми харесват които аз си избирам.
Френските изобщо не ги купувам извън Франция.  Но като отида на гости във Франция много ги харесвам . В Испания пием испански, в Италия италиански. И т.н.
Интересното е , че и с бирата и ракията ми се случва същото. Може би много си харесвам преживяванията и след това не ми пасва обстановката на напитката като се промени нещо.

Значи от целия сортимент, който съм насъбрала , най вървят в момента немските.
И се надявам да спира тъпата корона вече, че ми се ходи насам-натам да @пийна@ .

# 76
Bella,
 Това е, но моето е 2019. Допивам си САМА бутилката от снощи Stuck Out Tongue Winking Eye
Хайде заедно да ходим на винен туризъм в Италия през пролетта или лятото Sunglasses

# 77
Черпи котката малко.  Yum

# 78
Имам само два домашни любимеца - мъж и дете Joy
Мъжът тия дни е на бира или ром.
А аз си купих още две бутилки от въпросното мерло.

Магазините се казват Quick и са общо 8 в София
Имат и други интересни неща като например ръчно правен чипс от Радомир и безалкохолни паралелен внос, който са с по-различен вкус. Цяло лято си купувах гръцки тоник.

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 12:05 от zigizagi

# 79
Честит празник,  любители на виното! За днес сме си отворили една бутилка сира от Старосел. Наздраве!

# 80
наздраве!

# 81
Наздраве!
Любим мавруд от 2018.

# 82
Малиново вино от Трастена.
Наздраве!

# 83
  • София
Ние сме на това вино

# 84
  • Germany
Честит празник на виното и любовта! Да сте винаги опиянени от вино и любов!

змия, за първи път виждам розе от мавруд, може ли да кажете повече за виното? По принцип розетата ги предпочитам млади и свежи, това като е отлежало и е от мавруд как е? Много ми е интересно какъв вкус има. Ще се радвам да споделите и цена и откъде може да се купи. Благодаря предварително.

Аз съм на много любимо вино и типичен представител на сорта Пино Гриджо - сухо, леко, сочно, с много фина газировка. Идеално за паста и салата. В Германия може да се купи от Едека.

# 85
  • München, Deutschland
У нас също сме си взели розе от мавруд. При нас беше от музея на виното в Мелник, където дегустирахме и после купихме няколко бутилки.

Прави се бутиково и в малки количества.

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 21:33 от chrissy

# 86
Честит празник и наздраве!

# 87
Аз имам red blend 2017. 2015 ми скочи много цената след разни награди

# 88
  • София
Ковачева, аз съм от хората, които (не)харесват някое вино. Не мога да усетя специфични вкусове.
Тази бутилка ни е подарък. Много добро вино, но не отлично.
Пак повтарям, че след Ковид не бива да се вярва на вкуса ми.

# 89
Сега видях розовия Мавруд, какво ли не правя хората в името на рекламата и продажбата, тъпото е, че други хора купуват..

Мавруд
Сорт грозде
Маврудът е традиционен български винен сорт червено грозде, един от най-старите и считан за един от най-ценните и висококачествени местни сортове. Направеното от него червено вино също се нарича мавруд.

Общи условия

Активация на акаунт