Избор на вино # 2

• 65 003
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
Alexslav аз не съм запозната с производство на вино, лозарство и пр. но си спомням нещо много интересно от ден а отворените врати в една тукашна изба /  доколкото аз успях да разбера и запомня, защото имаше много хора с чаши в ръка и беше доста шумно. Значи той каза, че в същност от всякакъв цвят грозде според начина на обработка се получава друг цвят вино. Цвета се губи. Т.е. червено грозде не значи автоматично червено вино. Сега ме подсети и ще прочета. Още тогава ми стана интересно.
Прочетох. Т.е. сока се изстисква, а той от всякакво грозде е бистър. Месото на гроздето е бяло. Обелката е цветна, Но не могат да го обработят със семки, горчат и обелки и те накълцани се добавяли допълнително да престоят и да оцветят и увкосят. T.e. цвета се получава от пастата от люспите и семките, която се добавя допълнително.

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 07:22 от bella-ciao

# 91
  • София
Да, доколкото знам, всяко розе се прави от червен сорт грозде.

# 92
Общо взето да, но ти да си виждала или чувала розов мавруд?
Бялото вино също се прави много често от червено грозде, как някой не се е сетил да пусне бял Мавруд.

# 93
Бялото вино също се прави много често от червено грозде, как някой не се е сетил да пусне бял Мавруд.

Има и бял мавруд на пазара, при това отдавна.

# 94
Вчера с приятели споделихме тези вина Wine Glass и ни до паднаха.

Може би го знаете, но има едно приложение Vivino. Вчера ми го показаха и дава рейтинг на вината и не само. Мисля, че е полезно.

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 14:27 от Gigi

# 95
Balar са малка семейна изба. Пробвала съм няколко техни вина К и всички ми харесаха.

# 96
Пробвах от изба Ялово. За цените си не са нещо кой знае какво.
При купуване на повече бутилки винаги имат намаление и така горе-долу стават цена/качество, но дори така не бих повторил.

# 97
Препоръчайте някакво хубаво бяло вино но наистина да си заслужава до към 25лв за бутилка.Какви ли не купих и на вкус Ц .Не че съм  голям разбирач на вината но пък не и да пия от 5лв и да викам Уау.
Пино Гриджо Кавит ми е по вкуса на Старосел виното на Нова Зеландия .Може и българско да е да има аромат благодаря.

# 98
от тези съм взимала мскат и шардоне и не беше зле, но беше преди 5г. сега не знам.
Винопродавница на Винарска изба Шумен , ако ги видиш в нета има снимки, но на стъклените, а не на наливните

# 99
  • Germany
cia_maritima, опитайте тамянката на Вила Гривица. Това е много специфичен и ароматен сорт грозде, и в това вино е уловен по невероятен начин. Чудесно изпълнение, и вино, което бих пила винаги с удоволствие.

Добавям и този чуден совиьон блан на Мидалидаре, последно го взимах от Била.

Последна редакция: сб, 19 фев 2022, 23:59 от kovatcheva

# 100
Едни от най-добрите български совиньон блан, които съм опитвала
Chateau Copsa Sauvignon Blanc Single Vineyard

Yamantievs New line Sauvignon Blanc

# 101
Благодаря подкарвам ги пи ред на номерата.

# 102
Бяло вино Траминер Евксиноград е едно от най-добрите български, няма го в Кауфланд, Била и подобни, понеже имат доста малко производство. Има го онлайн на много места  13-14лв.
На място в Евксиноград във фирменият им магазин е 9лв, което е без пари.

# 103
  • София

Това отворих вчера, хареса ми много.
Повтарям се, но не съм разбирач. Виното или ми харесва, или не.

# 104
Честит празник на всички дами! Flowers Rose

Тази вечер с любимият ми СБ

Общи условия

Активация на акаунт