Избор на вино # 2

• 57 011
  • 661
  •   1
Отговори
# 105
Днес взех твърдо жълто сирене от един фермерски магазин и забърсах и ето това вино, което сега сме си отворили. На мен много ми харесва https://www.bio-weinkiste.de/solluna-nero-davola

# 106
  • София
Поръчах си това вино. Много е приятно:

https://market.dir.bg/p/promo-paket-kyuve-sovinxon-blan-2019-vin … br-h-75cl_1430278

# 107
Изглежда добре като характеристики, но на мен ми е скъпо. почти 50 за 3 ... наскоро поръчах едно добро сицилианско, био , 12 за 50 евро. Знам че има всякакви цени, но ако бяха на тази цена поне 6 бутилки бих поръчала да пробвам

# 108
За бяло вино е скъпо.

# 109
И аз купих на Ялово няколко за проба покрай един пелин тази зима.
Пелина наистина е хубав, ама и цената е хубава, даже ми се смяха не веднъж...
Пробвал съм Засукано и Асамблаж-червени, но не бих тръгнал да си поръчвам пак. При условие, че се купуват директно от тях, за тези пари очаквах повече.

15-20лв за онлайн за бяло и аз не бих дал, ако не е нещо изпитано и качествено.
До нас случайно попаднах на бели  вина от изба Евксиноград, на по 13,50лв във физически магазин до азербайджанското консулство.
За тази цена са без конкуренция за мен от родните. Имат Траминер, Врачански мискет, Шардоне и други

# 110
  • София
Аз слагам това вино в графата “изпитано и качествено”. Simple Smile
И повече съм плащала за добро вино - цената не ми се струва кой знае колко висока. И по-малко съм плащала, де. Не ми е цел в живота да си пръскам парите безразсъдно. Simple Smile
И все пак - темата не е “Избор на евтино вино”, нали? Така че - “всеки сам си преценя”.

# 111
но темата не е и @без коментар на цени@ Simple Smile

# 112
  • София
Разбира се. Simple Smile
Просто не бих зачертал някое вино само защото цената му не е около 10 лева.
Показах го, защото ми хареса, а дали някой ще го опита- сам да реши.

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 00:02 от Vivi

# 113
Eстествено. Весело  Simple Smile

# 114
На теория всички не гледат цени или рядко с едното око, ама това е друг въпрос.

Аз казах моето виждане, а някои се разсърдиха чак..
ами да, за мен тези вина  на Ялово за по 15-18лв при това платени на производителя не покриват очакванията ми.

Това е единственото което казвам, а не дали е скъпо, дали трябва да се дават  до 10, 15, 20 или 30лв за вино и т.н.

Може едно вино да са му много 15лв или да е много добро като  за 25лв или 35лв, както и наобратно.

# 115
  • София
Чак пък някой да се е разсърдил….. Simple Smile
Хайде, ще покажа друго българско вино, което също ми харесва, и цената му е по-ниска.

# 116
Изглежда добре, онлайн мога д аси го взема за 7,90 евро  https://www.bulgarien-weine.de/wein/rose/122/grenasche-rose-pixels-saedinenie. За Германия е добре цената , локално си намирам с пофобна характеристика на по-добри цени, за България гледам е евтино Simple Smile  OK.  Започва вече да не ме очудва.

# 117
Аз отдавна говоря, че българското хубаво вино е по-скъпо от чуждото дори в трети страни или сравнявайки цената на българското тук и на испанскто в Испания.
За 10лв е почти невъзможно да се намери  нещо което да става за пиене - бе казвам хубаво.

В Европа има доста голям  избор за 5евро и като цяло стават за пиене.

# 118
Особено ако си в съответната област и си имаш подбрани винарни, в които си си открил каквото ти трябва на предпочитаната цена Simple Smile

# 119
Аз отдавна говоря, че българското хубаво вино е по-скъпо от чуждото дори в трети страни или сравнявайки цената на българското тук и на испанскто в Испания.
За 10лв е почти невъзможно да се намери  нещо което да става за пиене - бе казвам хубаво.

В Европа има доста голям  избор за 5евро и като цяло стават за пиене.

Абсолютно вярно и лесно обяснимо - в Испания, Германия, Португалия производителите ползват страхотни държавни субсидии. Това им дава възможност да изкарат качествен продукт на ниска цена.
При българските винари нещата се получават от любов, ентусиазъм и нечовешка упоритост, особено при малките производители.
Опитат ли се да влязат във веригите супермаркети, ръцете им биват извивани до невъзможност. Затова и започнаха да продават онлайн - по-големият марж им позволява да излязат на някаква печалба.

Именно затова аз продължавам да купувам основно българско вино. У дома вечерята не минава без вино и особено през последните 2-3 години поне 90% е българско.

И все пак - за да дам 18-20 лв. за бяло вино, то трябва да е много добро, а не просто "приятно" Blush

Общи условия

Активация на акаунт