Избор на вино # 2

• 55 576
  • 657
  •   1
Отговори
# 525
Тук, където живея, има много хубави вина на цена 5- 10 евро, от цял свят.

И в Лидл има много и различни вина от цял свят, повечето от тях доста евтини. И дори стават за пиене, а колко са хубави..., ами като за цена около 5-6 лв.
Друг е въпросът, че евтините вносни вина поне на вкус са ги докарали и са за предпочитане пред най-евтините български.

# 526
  • София
Някой купувал ли е от тези пакети за дегустация на Vinokral? Прицелила съм се към тези 12 бутилки червено вино с талона от Douglas за 50%, който получих при последната ми поръка там. Не знам, какво общо има гримът с виното, но ...здраве да е! Satisfied

# 527
  • In transit
kopche, няколко страници назад имаше отзиви за тази фирма/сайт.

# 528
  • София
Скрит текст:
И аз получих такъв ваучер преди може би два месеца. Проверих легитимността на сайта, притесняваха ме положителните отзиви, много изкуствени изглеждат.
Сайтът е ОК, немският "оригинал" работи успешно от години.
Ползвах си ваучера, поръчах два кашона вино. Направи ми впечатление, че ваучерът се приспада от сумата, независимо дали продуктите са на редовна или промоционална цена.
Принципно съм подозрителна към големите отстъпки, защото това означава изначално много завишени цени.
Възползвах се обаче, защото исках да опитам конкретни вина, които не са налични в България. Отварям ги в офиса по разни поводи, харесват се много.
За мен не е "нагъл трик" да има условие за ползване на ваучера. От опит зная, че подобни условия са задължителни, ако искаш при дадена акция да излезеш на О, т.е. да не си на загуба. Конкуренцията е прекалено голяма, за да говорим за значителни печалби в условия на голяма промоция. Обикновено са минимални, ако въобще ги има. Транспортът на тежки стоки като виното и фактът, че е алкохол, страшно повишава куриерската услуга. Безплатният за клиента транспорт е сериозно перо за магазина, а при поръчки под сумата за безплатна доставка съм сигурна, че магазинът поема значителна част от цената.
При съмнения винаги можете да проверите цената на дадено вино в други сайтове.

kopche, няколко страници назад имаше отзиви за тази фирма/сайт.
  Аз не търся отзиви за сайта. А за червените вина.
Освен името на сайта, не се споменава избраната от мен селекция. Така, че това не ми е полезно и конкретно в случая търсене. Здраве да е. Ще поръчам и ще кажа после.

# 529
Някой купувал ли е от тези пакети за дегустация на Vinokral? Прицелила съм се към тези 12 бутилки червено вино с талона от Douglas за 50%, който получих при последната ми поръка там. Не знам, какво общо има гримът с виното, но ...здраве да е! Satisfied

Цена за 12 бутилки - 194 лв. цена от сайта. Тоест цена на бутилка около 16.2 лв. Преглед във "Vivino" показва оценки от 3.2 до 3.8 на различните вина.
Сляпото доверяване на оценки в сайт не е гаранция за качеството на вината, но помага при избор. Аз гледам вината, които избирам да са от 3.7 нагоре. За 16.2 лв. на бутилка мисля, че не си заслужават, но ако с ваучера ги намалите на 8.1 лв. на бутилка, си е оферта.

# 530
  • София

Цена за 12 бутилки - 194 лв. цена от сайта. Тоест цена на бутилка около 16.2 лв. Преглед във "Vivino" показва оценки от 3.2 до 3.8 на различните вина.
Сляпото доверяване на оценки в сайт не е гаранция за качеството на вината, но помага при избор. Аз гледам вината, които избирам да са от 3.7 нагоре. За 16.2 лв. на бутилка мисля, че не си заслужават, но ако с ваучера ги намалите на 8.1 лв. на бутилка, си е оферта.
С ваучера излиза цена около 10 лв на бутилка + доставката

# 531
  • In transit
За 10 лв на бутилка си струва, снощи погледнах някои от вината, хубави сортове са и за цената си са ОК.
Копче ще сподели после дали и кое ѝ е харесало.

# 532
  • на последния етаж
Благодаря, Vetrena за препоръката! Поръчах за подарък препоръчаното вино на Dragomir Special Selection, много се надявам да се хареса. Добавих и няколко бутилки от по-ниския клас за проба. 😀 Дали да добавя към бутилката вино за подарък и някакви сирена?

# 533
Виждам в нюзлетъра на Касавино промо на новото божоле. Ако някой пробва, да сподели мнение. Simple Smile

# 534
Благодаря, Vetrena за препоръката! Поръчах за подарък препоръчаното вино на Dragomir Special Selection, много се надявам да се хареса. Добавих и няколко бутилки от по-ниския клас за проба. 😀 Дали да добавя към бутилката вино за подарък и някакви сирена?

Много се надявам да се хареса, прекрасно вино е Blush
Мисля, че само по себе си е напълно достатъчен и завършен подарък. Доброто, скъпо вино няма нужда от допълнение, поне така аз чувствам нещата. Храната може да бъде доста рискован подарък, ако не подаряваме на близък човек, чиито вкусове познаваме.
Вино със сирена или месни деликатеси подарявам само на децата си и близки приятели. На бизнес партньори или като личен подарък извън семейния кръг подарявам само вино. Това си е мое мнение, съвсем субективно Blush

# 535
  • София
Виждам в нюзлетъра на Касавино промо на новото божоле. Ако някой пробва, да сподели мнение. Simple Smile

Подранили са, трябваше да го пуснат на 21 ноември .

# 536
  • на последния етаж
Благодаря много, Vetrena! Точно същото коментирахме с мъжа ми следобед и решихме, че бутилката вино е достатъчно завършен подарък. Благодаря още веднъж! Hug Flowers Hibiscus

# 537
В Интер експо център предстои да има изложение на български вина с дегустация. Ако някой го посети, моля да се похвали с отзиви. Влизането е с билети.

# 538
  • София
Аз получих доставката от Винокрал и вече сме напред с първата бутилка от опознавателният сет. Получих с доставката (до врата със Спиди куриер) и подаръка щипки за грил и още един ваучер за отстъпка при следваща покупка.
Така изглежда кашончето с вината

# 539
  • София
В Интер експо център предстои да има изложение на български вина с дегустация. Ако някой го посети, моля да се похвали с отзиви. Влизането е с билети.

От кога е ?

Да се оплача от "Cycle", ниската категория на братя Минкови, не струва, моля ви, не го купувайте.

Ако някой е бил на дефилето на младото вино в Пловдив, нека сподели впечатления и вкусове.

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 17:41 от buty

Общи условия

Активация на акаунт