Подправки в саксии 3-та тема

• 51 554
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Всичко от семена гледам, но примерно магданоз - винаги хваща въшки. За това вече въобще не посявам от него. До тази година и с босилека нямах грижи, но ето, че и с него се случи.

# 136
  • In transit
Ооо, миналата година беше годината на гъсениците. И пръсках и имам чувството, че цяло лято с гъсеници се занимавах, толкова упорити бяха, или по-скоро препарата ми не беше силен, че друг път от първо пръскане ги изтребвах, а сега поне 4-5 пъти пръсках.
Нали? Imp Имах чувството, че край нямат...докато не ги напръсках с нещо си от аптеката, излизаха от всички цветя и билки...даже и на розмарина листенцата бяха метнали.

Титина, за летните гадинки, не мисля, че има значение дали гледаш нещо от семе или от разсад. Моите също са от семена в голямата си част, но по балкона летят всякакви твари.

# 137
  • Sofia
Ооо, миналата година беше годината на гъсениците. И пръсках и имам чувството, че цяло лято с гъсеници се занимавах, толкова упорити бяха, или по-скоро препарата ми не беше силен, че друг път от първо пръскане ги изтребвах, а сега поне 4-5 пъти пръсках.
Титина, за летните гадинки, не мисля, че има значение дали гледаш нещо от семе или от разсад. Моите също са от семена в голямата си част, но по балкона летят всякакви твари.
И аз тъй смятам.

# 138
Айде сега, моят балкон също не е изолиран.
Буби имам от купени цветя. Тогава пръскам с масло от Нийм или мляко.

# 139
Всичко от семена гледам, но примерно магданоз - винаги хваща въшки. За това вече въобще не посявам от него. До тази година и с босилека нямах грижи, но ето, че и с него се случи.
А то подправка я сее човек да я ползва, ако я пръска и пази карантина и не може да се ползва, все едно я няма, та по-добре цветя Simple Smile

# 140
  • София
А то подправка я сее човек да я ползва, ако я пръска и пази карантина и не може да се ползва, все едно я няма, та по-добре цветя Simple Smile
Не знам точно какво искате да ми кажете с това. Аз си ги ползвам, докато не хванат някоя гадост, разбира се.

# 141
Аз лично нищо не искам да кажа, извинявам се, ако грешно впечатление съм оставила. Аз бях отгледала страхотен копър и бях изключително доволна, но го нападнаха зелени листни въшки и не можах да ги изтребя и изхвърлих всичко.

# 142
Ако подправките (гледани от семена) са до прозорец, но на закрито, хващат ли гадини?

# 143
Ако почвата е заразена -  като едното нищо ще "бубясат"

# 144
  • In transit
Или ако в близост има други растения. Ако в стаята няма нищо друго, не би трябвало.

Скрит текст:
Двата ми цитруса, които от два месеца съм прибрала в стаята, защото решиха да цъфтят, изведнъж завъдиха щитоносни въшки. Ей така от нищото. Около тях има доста домашни цветя, които никога не съм изкарвала навън. Изчистих ги, но идеята беше, че няма застраховка.

# 145
  • Sofia
Мики, как ги чистиш тези?

# 146
  • In transit
На ръка. Пръскам листото със спирт 75% и след това с мокра кърпичка изтривам хубаво листото, така, че да падне залепналата, но вече умряла(надявам се) въшка. Нищо не им става от спирта. Дафиновият лист цяло лято така го лекувам. Има ефект, макар, че не е 100%, но успявам за по-дълго да ги ликвидирам.

Оглеждам хубаво и стеблата, че и там има от тия гадинки. И с тях така процедирам.

# 147
  • Sofia
Благодаря, Мики! Simple Smile

# 148
Здравейте, имам желание да си отглеждам и подправки в саксии, но сега като ви чета за листните въшки и съм на отказване. Като че ли често завъждат гадинки, или?

# 149
  • Sofia
Нищо не може да ме спре мен, ама аз съм си луда по подправките! Simple Smile Пощя си ги от гадините и така, ама не си представя без подправки да съм.  
Не може да се каже как ще е при теб, I*Belive*in*Angels, та освен да опиташ...  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт