Пролет се задава, юлчето във мене шава - Термин Юли 2022 - тема 3

• 43 492
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
И аз като седя/ лежа кръстът ме боли, стана ли, хоп всичко минава. Естествено след 10 минути, съм вече като баба, ходила 10 км, доста съм се разкеквила от лежането няколко месеца, ама ми се услажда и все не смея да се пусна на някакви по- сериозни разходки. Все нещо ме опъва и усещам всякакви странни неща- черва ли са, сухожилия ли постоянно се променя, но докато няма нещо екстремно си кротувам и си пия магнезия.Сега най-новото е все едно нещо ми се завърта/обръща, ама не е в корема, а по-скоро над пикочния мехур, идея си нямам вече какво е Grinning

За тези бабини деветини с пола, аз лично не вярвам. Полa го знам от пренаталния тест, но си се вижда ясно от 13-14 седмица. Акне нямам повече от някоя друга  пъпка, но пък косата ми уж трябва да е лъскава и не знам си какво,а тя  е като метла е, толкова суха и запплетена, аболютна кошница, преди бях с една лъскава къдрава грива. Въпреки това видът ми е доста приличен след якото повръщане за няколко седмици придобих нормално излъчване. Забелязвам обаче,че много лесно ми става тежко вече и трябва да ям малки порции, но пък затова ММ се стряска на няколко пъти, че има нещо,защото нападам хладилника и му хрупам на главата филии посред нощите.

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 19:16 от mexicana___

# 376
Mariah 7, когато човек споделя мнение на лекар, подкрепено с аргументи това не го прави “изключително злобен”. Не разбирам защо се опитвам да ни убедиш в правотата си. Споделила си мнението си. Ние не се съгласихме и въпросът приключи, но ти продължаваш да се налагаш.

И за да не е поста ми спам, за мамите и бъдещите мами, които не се притесняват да пазаруват по-рано днес бях в магазина на “Bapa” на Патриарх Евтимий за подарък на едно бебче и бяха заредили страхотни неща, а имаше доста добри намаления за почитателите на марките които предлага магазина. https://bapa.bg/ оставям и сайта за мамите, които не са в София.
Сложила съм ти снимки от статии горе,смятам че по-голям аргумент няма 😉 Пък това с пъпките виж -взе ,че се оказа вярно за твоя изненада. Споко,доктор го потвърди 😂 Кои сте вие-едни говорят за ритничета в 14 г.с,други за и интелигентност чрез музика?? Аз пък обеснявам съвсем различно нещо от тези теми и няма общо,че бебето ми реагира на музиката . Кое да ти аргументирам и обоснова ,обесня или за кое искаш още инф да приложа? След като не ти се вярва ,явно не си открила звуците на,които реагира твоето бебе. Това не е повод да обясняваш кое било глупост и кое не. А и вчера 3 пъти му правих проверка . Ами,направо се събужда 🤷♀🤷♀🤷♀🤷♀ Ще приложа снимка на музичката,която пуска когато не го усещам опр време. Някой ,ако иска да си пробва ,при мен ДЕЙСТВА !

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 19:54 от Mariah 7

# 377
  • Варна
Момичета, при прием на магнезиев диаспорал 300, могат ли 2 прахчета да се приемат на ден? Някъде прочетох, че е изписван и по 2 пъти. И другият ми въпрос е някой приема ли билкова кръв и по колко?

# 378
Да може, при болки / свиване даже може 3Х300 или 2 Х 400 мг.

# 379
  • Замък сред облаците
За билковата кръв да кажа - на мен ми я изписа хематоложката, днес я почнах. Каза ми 20 мл на ден по обяд, макар че гледам по листовка пише сутрин и вечер преди ядене по 10мл, но приемам и други витамини, та затова сигурно е казала по обяд.

# 380
  • София
Мексикана, коя седмица си? И аз усещах това преобръщане няколко пъти, сега всичко ми е нагоре към пъпа и освен болки в сухожилията и долните краища на матката в ляво и дясно нищо вече не усещам 😀 Като ви чета, че най-много болки сте имали 16-17 седмица, направо страхотно 🤣 И с тоя изпуснат преглед изобщо няма да се вкарам във филма, не.. Аз днес бързах да ходя до аптеката понеже знаех, че ще ни сложат карантина и сега кучето изкарвах, а по принцип мм го изкарва и се преуморих. Трябва да измисля нещо по въпроса за следващите дни, че ми се събира много ходене явно и почва да ме боли ниско. И последно да измрънкам, грам не обичам да пия хапчета, а сега Биозин мама, фемибион -2 хапчета, витамин д, инфлуцит, витамин ц, Натаспин, нз с моя мозък как ще ги запомня всички. Май като бабите трябва да си слагам в кутийка за деня…

# 381
Момичета, аз се включвам да си кажа, че вече знаем пола на нашето бобче. Момченце е, абсолютно категорично. Blue Heart

# 382
Лотос, и аз потвърждавам, че имам болки отстрани, където посочваш с ръка и са доста нормални. Всъщност на прегледа, който ми предстои, смятам да попитам АГ кои точно болки и симптоми трябва да ме безпокоят наистина, може би твърде силни и продължителни???
Едно от многото позитивни неща на бременността ми е, че нямам пъпки, а преди МЦ бях като тийнейджър с акне!
Аз съм се замечтала и гледам една количка на промоция в RayaToys, но в немските сайтове си е доста по-евтина...Та, ако някой гледа вече нещица за купуване, има промоция до 06.02 на някои неща в магазина -20%.
Честити сини гащи, Lavatera! Blue Heart

# 383
Десислава,

17 +1 съм, мен сравнително ме успокоява,че постоянно се местят усещанията, не е силно и не е като менструална болка. Другата седмица живот и здраве, ще ми мерят шийката да видим как е положението там, че тя е доста третирана и като не знам и аз ,все се надявам да не са контракции. Не, не бива филми, ако няма нещо драстично зле или силни болки, филмите само създават проблеми, от собствен опит съдя.

Аз така събирам всичко за пиене и ги редя като баба на масата кое след кое,че се забравя наистина

# 384
Момичета, един бърз въпрос за тези от София: д-р Начев ми беше направил забележка да не давам кръв в Рамус и особено, ако не е в централа и ми каза две други лаборатории, но забравих кои бяха... Може би бодимед или цибалаб, не мога да намеря къде си записах. Та да ви попитам къде давате кръв?

# 385
Аз в Цибалаб, защото  инвитро клиниката ми работи с тях, но с Начев съм обсъждала преди години,че счита за рентабилни Бодимед и Цибалаб. Бодимед са точни за хормони, просто нямам удобна около мен и не ми се бута в това време. Поне 3 ма лекари са ми казвали Рамус-не.

# 386
Аз давам в Бодимед, препоръчани са ми от ендокринолог.
Започнах да се оглеждам за количка вече. С първата бременност беше голямо избиране, все едно кола щяхме да купуваме. Сега вече осъзнавам, че толкова бързо порастват, че може би не е чак толкова важно какви екстри ще има количката и ще взема нещо по-евтино да изкара там 2 години.
Аз може би водя класациите за бременна с най-слаб майчински инстинкт, но пола на бебето не го познах нито с тази, нито с предните бременности. Преди мислех, че са момичета, а бяха момчета, сега го чувствах момче, а е момиче. 🤣

# 387
  • София
Момичета, един бърз въпрос за тези от София: д-р Начев ми беше направил забележка да не давам кръв в Рамус и особено, ако не е в централа и ми каза две други лаборатории, но забравих кои бяха... Може би бодимед или цибалаб, не мога да намеря къде си записах. Та да ви попитам къде давате кръв?

Начев предпочита Пролабор,но те са само срещу МД. Кандиларов също можело,но задължително централа.

# 388
  • София
Аз давам в Бодимед, препоръчани са ми от ендокринолог.
Започнах да се оглеждам за количка вече. С първата бременност беше голямо избиране, все едно кола щяхме да купуваме. Сега вече осъзнавам, че толкова бързо порастват, че може би не е чак толкова важно какви екстри ще има количката и ще взема нещо по-евтино да изкара там 2 години.
Аз може би водя класациите за бременна с най-слаб майчински инстинкт, но пола на бебето не го познах нито с тази, нито с предните бременности. Преди мислех, че са момичета, а бяха момчета, сега го чувствах момче, а е момиче. 🤣
Добро утро, голям смях - не си сама сестро. Първия път до 5ти месец бях убедена, че е момиче , имахме си име и ѝ говорех в женски род. 😂 Сега въпреки всички подканяния от приятели и АГ не се наемем да предполагам нищо. 🤷♀ Споко майчинския инстинкт има други по-важни насоки и там нямам равна. Един пол, нищо не значи и е инстинкт -да, но не майчински 😊

# 389
Аз също съм пускала многократно при Начев и при мен подчертаваше дебело, че иска да ги пусна в Бодимед.

Общи условия

Активация на акаунт