Пролет се задава, юлчето във мене шава - Термин Юли 2022 - тема 3

• 43 496
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
  • Замък сред облаците
Никой не те обвинява, че си измисляш. Аз се замислих в този случай какво може да е обяснението. В 16г.с. бебето има-няма 150 грама, ориентировъчно. Тогава горе-долу се довършва процеса по формиране на слуховия апарат (това още не значи чуване, защото и в мозъка на бебето трябва да са активни центровете, които интерпретират възприятията на слуховия апарат). Това обаче не пречи на бебето да реагира на вибрациите от музиката примерно, те милите са като една медузка нежни в този период, представете си вибрациите от силните шумове (в см, всичко в този период над обикновен говор бих окачествила като силен шум за тях) как им действат и е нормално да се размята, като усети вибрации. Това според мен е едно разумно обяснение, което едновременно обяснява, защо бебето реагира на музика и не противоречи на доказаните медицински факти.
НО не можем да кажем, че еволюцията върви различно във всяка отделна бременност и едни бебета чуват в 11, 14 или 16 седмица, примерно, не визирам никого, а науката да е доказала друго.

# 361
Mariah 7, четенето с разбиране явно ти куца! Не съм казала, че е правилно спрямо моето мнение, даже споделих, че моето мнение е абсолюнто некомпетентно, но от разговорите с лекари, които съм провеждала абсолютно съвпада казаното. Ако така си четеш и статиите, които ни цитираш..
И развитието на никое бебе не е толкова индивидуално колкото ти си мислиш. Ако беше толкова индивидуално лекаря ти нямаше да работи с ясно посочени параметри за неговото развитие и да има нормлано отклонение +/- 14 дни /често дължащо се и на неточно измерване/, ами щяха да мерят всичко индивидуално.
Пример, дамата която твърди, че усеща бебето, може и така да е ама е твърде малко вероятно предвид размера/теглото за съответната седмица - /11 г.с./ Ако гледаме твоята логика за твърде индивидуалното развитие бебето й може 11 г.с. да е около 400 грама и да го усеща, ама надали… то е около тези 7 грама плюс минус, които не могат да окажат влияние…  ако ме разбираш.

# 362
Момичета, боли ме ето тук цялото място където ми е ръката, на моменти засилва леко болката   или пък е по- лека. На какво може да се дължи? Дали е от разтягането на матката и да е нещо нормално? Или пък е нещо друго? Карантината ми е до 10-ти и няма как да отида на преглед

Скрит текст:

# 363
  • Замък сред облаците
Лотос, виж в гугъл round ligament pain - на български става въпрос за болка от разтягащите се маточни сухожилия. Оттук насетне ще се появява спорадично до края, при някои дами повече, при други по-малко. И да те успокоя - нормално е Simple Smile

# 364
Момичета, боли ме ето тук където ми е ръката, на моменти засилва леко болката   или пък е по- лека. На какво може да се дължи? Дали е от разтягането на матката и да е нещо нормално? Или пък е нещо друго? Карантината ми е до 10-ти и няма как да отида на преглед

Скрит текст:

И мен ме болеше! Няма нищо притеснително, така ми казваше док. Болката вече поизчезна. В 17+2 г.с съм и отшумя. Абсолютно неразположение заради растежа на матката!

# 365
Не съм се включвала скоро, но ви чета редовно, момичета. Относно усещането на движения, аз мога да споделя,че от седмица усещам едното си момче(по-голямото). Сигурна съм, защото усещането е ново, като леко тупване и винаги когато съм полулегнала по гръб. По-малкия юнак все още не се е обаждал,но очаквам и това да стане тези дни. Не съм се вманиачавала да дебна някакви "ритници", просто когато си му е дошло времето го усетих. Според АГ моите бебета са мъжки, на втората фетална ще съм сигурна на 100%, но и сега съм,защото двама лекари ми казаха.
Относно окосмяването при мен се засили, особено по лицето и корема, но здраве да е.
И тъй като поста стана дълъг само да кажа нещо Относно последните ви коментари. Всяка бременност е различна в това спор няма, но също така има жени чиято бременност не е розова и повярвайте не визирам гадене, вкусови капризи и прочие. Аз съм на повече от 50% от деня на легло от над 2 месеца, два пъти лежах в болница и да предпочитам реални и не толкова розови приказки. Опитът, които някои жени споделят е ценен, безплатен и не ангажира никого. Аз розови очила за съжаление не можах да сложа, бременността ми е дълго чакане и всеки ден се моля децата ми да се родят живи и здрави! Желая го и на всички вас!

# 366
Паникьосах се да не е заради ниската плацента. И на мен АГ ми каза, че е заради разтягането на матката, ама бях в 13г.с, а сега съм 16+4 г.с.
А когато болката се отмести пред пръстите пак ли е от разтягането?

# 367
  • Варна
Момичета, боли ме ето тук където ми е ръката, на моменти засилва леко болката   или пък е по- лека. На какво може да се дължи? Дали е от разтягането на матката и да е нещо нормално? Или пък е нещо друго? Карантината ми е до 10-ти и няма как да отида на преглед

Скрит текст:

И мен ме болеше! Няма нищо притеснително, така ми казваше док. Болката вече поизчезна. В 17+2 г.с съм и отшумя. Абсолютно неразположение заради растежа на матката!

И аз от вчера усещам такива и малко се притесних, че днес често се получават. При мен е от дясно, точно както ръката на снимката ти и понякога като цялостна тежест просто в корема, но лека. Явно при почти всички се появява

# 368
Никой не те обвинява, че си измисляш. Аз се замислих в този случай какво може да е обяснението. В 16г.с. бебето има-няма 150 грама, ориентировъчно. Тогава горе-долу се довършва процеса по формиране на слуховия апарат (това още не значи чуване, защото и в мозъка на бебето трябва да са активни центровете, които интерпретират възприятията на слуховия апарат). Това обаче не пречи на бебето да реагира на вибрациите от музиката примерно, те милите са като една медузка нежни в този период, представете си вибрациите от силните шумове (в см, всичко в този период над обикновен говор бих окачествила като силен шум за тях) как им действат и е нормално да се размята, като усети вибрации. Това според мен е едно разумно обяснение, което едновременно обяснява, защо бебето реагира на музика и не противоречи на доказаните медицински факти.
НО не можем да кажем, че еволюцията върви различно във всяка отделна бременност и едни бебета чуват в 11, 14 или 16 седмица, примерно, не визирам никого, а науката да е доказала друго.
На теб коя бременност ти е подред?

# 369
  • Замък сред облаците
Да, Лотос, не се безпокой. И аз съм с ниска предна плацента (или поне бях, сега чакам на втората ФМ да видим дали се е вдигнала), при 80% от жените се започва с такава каза морфоложката. Аз също 16-17 седмица имах най-много усещане за разтягане и придърпване досега, 18-19 се по-кротки нещата, но се усеща на моменти повече натиск нагоре към червата.

Росинка, втора е, първата беше неуспешна.

# 370
Да, Лотос, не се безпокой. И аз съм с ниска предна плацента (или поне бях, сега чакам на втората ФМ да видим дали се е вдигнала), при 80% от жените се започва с такава каза морфоложката. Аз също 16-17 седмица имах най-много усещане за разтягане и придърпване досега, 18-19 се по-кротки нещата, но се усеща на моменти повече натиск нагоре към червата.

Росинка, втора е, първата беше неуспешна.
Пожелавам ти всичко да е наред!😘😘

# 371
Мамчета спокойно,няма да се ядосваме,тук сме един отбор,трябва да мислим положително,всеки изказва свое мнение,но най-добре знае нашият АГ 😊 нека всички гушкаме здрави бебченца❤️❤️❤️

# 372
Аз също мислих по въпроса с чуването и понеже съм фен на проверката, наистина чуването на външни звуци се случва на по-късен етап. Но пък се замислих,че често усещаме бебето като ние самите се отпуснем, полегнем, притихнем, а веднъж ми се случи и като бях поразвълнувана по-силно, та мисля че оттам идва това усещане.
Но наистина, хора, след три дни в болница, слава богу благополучни - най-важното е да сме здрави, дечицата ни също, а поводи за радост имаме много и занапред дай Боже, така че не се сърдете, че някой поднася различна информация, това не обезценява усещанията, но ги обяснява, за да опознаем самия процес по-добре.
Иначе както каза един лекар - бременната жена е мнителна жена Simple Smile нормално е да сме с по-изострена чувствителност за всичко.

# 373
Милото предлага, да пускаме повече дъбстеп, за да може поне на баса да се наслаждава бебочето, че иначе какво, само едно неприятно бучене (аз си представям така, както бих чувала от съседите, когато слушат музика) Grinning

Аз съм сега точно 19 г.с и от няколко дни, когато си легна по гръб вечер, мога да усетя нещо като спазъм/ помръдване, но не и да го усетя с ръка, дори да съм на точното място в точния момент, по-скоро съвсем вътрешно потрепване. Не мога да съм сигурна какво е, може и да си е просто перисталтиката.

Новото 20 при мен е болка в пубисната кост, която си мислех, че е от дългото седене на пода от преди три дни, но понеже не ще да минава, значи надали е от това. Когато се раздвижва, явно всички чаркове се смазват и дори в първите десетина минути от разходката да чувствам някакъв дискомфорт (включително мисля, че усещам самата матка, като един балон пълен с вода, поклащаш се в мен - или може би е богатото ми въображение Grinning ), после нещата се нормализират и се чувствам почти като небременна. Та сега ежедневна и задължителна задача ми е да излизам навън, поне за половин час ходене.

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 18:53 от Rianne

# 374
Mariah 7, когато човек споделя мнение на лекар, подкрепено с аргументи това не го прави “изключително злобен”. Не разбирам защо се опитвам да ни убедиш в правотата си. Споделила си мнението си. Ние не се съгласихме и въпросът приключи, но ти продължаваш да се налагаш.

И за да не е поста ми спам, за мамите и бъдещите мами, които не се притесняват да пазаруват по-рано днес бях в магазина на “Bapa” на Патриарх Евтимий за подарък на едно бебче и бяха заредили страхотни неща, а имаше доста добри намаления за почитателите на марките които предлага магазина. https://bapa.bg/ оставям и сайта за мамите, които не са в София.

Общи условия

Активация на акаунт