Пролет се задава, юлчето във мене шава - Термин Юли 2022 - тема 3

• 44 890
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета. И аз съм нова в темата. Термин - 28.07.2022г. ще си имаме момиченце. На 35г. съм и това ми е първа бременност. Ще се радвам да си помагаме и да ми давате съвети Simple Smile
Пожелавам прекрасен уикенд с повече слънце, разходки и усмивки!

# 76
Да, за поддържане на корема имам предвид. За колата не ми е проблем, имам стопер и не ме притеснява там колана.
Момичета, някоя да е ползвала или ползва колан за бременни? Моля за препоръки 🙂

Колан за поддържане на корема ли имате предвид? Такъв не съм ползвала, но ползвам колан за автомобила за бременни, имам го от предишните бременности, който представлява ето това:
https://sgusheni.com/produkt/besafe-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0% … 0%BC%D0%BE%D0%B1/

Аз съм раждала по нормален път и сега държа да е така ако не се появят някакви пречки като загуба на тонове, оплетена пъпна връв, седалищно прилежание...може и други предпоставки да има, не знам. Нарочно избрах лекар, който силно препоръчва нормално раждане и му имам доверие, че ще премине към секцио само ако наистина се налага. Предните ми 2 раждания се случиха доста бързо (по около 3ч всяко) и макар да няма гаранция сега, предполагам пак ще тръгне бързо. Или поне се надявам.

# 77
  • Варна
Аз започвам леко да се побърквам вече. След като предния вторник бях 1 ден с температура и на следващия ден ми нямаше нищо, от снощи пак правя някакви температури без нищо друго. Преди малко стигна до 37.5, сега спадна на 37. Нямам никакви други симптоми и то това ми е най-притеснителното. Снощи вечерта към 19ч пак имах 37.2, легнах си, сутринта се събудих бодра, нищо ми няма. Като се наобядвах и ми стана едно отпуснато и премерих 37.1, след час стигна до 37.5, сега е 37.. И разбира се петък след обяд няма кого да попитам, а не ми се ходи по спешни кабинети... Вече се чудех дали да не дам 100лв да си направя ПСР, че поне ако е ковид да се успокоя,но то и за тест стана късно. Така само температура без нищо друго ми е по-шашкащо.

# 78
  • Замък сред облаците
Тялото на бременната по принцип е по-топло, а в следобедните часове и при небременна стига нормално до 37.2. Аз бих пуснала едно ПКК за всеки случай, щом от седмица са някакви такива ниски стойности, без други оплаквания ме съмнява да е ковид, че да има нужда от ПСР тест.

# 79
Диди, може да си вземеш тест от аптеката, а утре антигенен тест в лаборатория. Аз вдигах два дни температура- 37.5, 37.0, не по-висока и съм с Ковид. Не е задължително да е това, но поне за успокоение, ако искаш да те прегледат.

# 80
  • Варна
37.2 хубаво, ама тя стигна до 37.5. А и то ми става студено и отпаднало...Аз като цяло имам лека хипофункция на ЩЖ и поддържам по - ниска температура, 36.2-36.3...

# 81
  • Замък сред облаците
Е, в такъв случай един антигенен от аптеката, както казва Мис, а ЛЛ може да ти издаде електронно направление за ПСР ако се налага, спестява ти 90 лв така.

# 82
  • Варна
Просто е късно за ЛЛ и чак понеделник вече... Пратих мъжо за аптечен тест.

# 83
Didi_Bidi, аз залагам на хормони, а не на инфекция. Бас ловя, че ако тръгна да меря маята през час ще имам близки стойности, но както казва АА щом ти е притеснено иди до личната да ти пусне изследвания.

Колан използвах понякога в напредналите месеци. Взех го от алиекспрес. Не ми беше много удобно с колан но при продължително ходене помагаше.
Нещо подобно на този е.

# 84
Понеже вече е късно за ЛЛ, който може да пусне някакви изследвания, антигенен тест е 15лв в лабораторията, не е нужно да е ПСР. Аз правих на първия ден от поява на симптоми тест от аптеката и беше отрицателен, след 3 дни пуснах в лаборатория и вече беше положителен. И все пак дано не е това.

# 85
Просто е късно за ЛЛ и чак понеделник вече... Пратих мъжо за аптечен тест.

Мен ме съмнява вече теста да отчете вярно, но направете за ваше успокоение.

# 86
АА, само да те попитам, дали правилно съм разбрала, че всички тези изследвания - д-димер, протромбиново време, аРРТ, фибриноген, се изследват 3-4 часа след поставянето на инжекцията ( в моя случай Фраксипарин), така ли? И още един въпрос на гладно ли се изследват или няма значение?
Аз за понеделник за всеки случай си записах час при генетика в болницата, в която ходя за консултация, че да видим какво ще каже. АГ за сега не отговаря, така че явно след 3 седмици като съм на консултация при нея, ще я питам.

АГ поначало смяташе, че е ок да съм на 100 мг аспирин, но след като прокървих от него и говорих с Лисичков, се съгласи че е ок да съм на инжекции и не се меси в терапията. За проследяване ходя при хематолог в същата болница - респективно АГ ми е др Гагова, а хематолог др Кондева.
А, и да добавя: оттук нататък е добре веднъж на около 3 седмици да се проследяват д-димер, протеомбиново време, аРТТ и фибриногена и веднъж на триместър анти Ха (анти 10а се чете, измерва действието на клексана/фраксито). Може да идеш да си ги пуснеш в удобно за теб място (за София намерих, че изследват антиХа конретно в НКБ - със записан час там; Токуда; Св. Екатерина). Аз избрах случайно Св. Екатерина, че в Токуда има поток от ковид пациенти, а в НКБ се оказа, че записват за седмици напред часове, днес в Св. Екатерина ходих по обяд и нямаше опашки или нещо друго, та съм доволна, до час ми бяха готови резултатите онлайн. Само имай предвид, че се изследват 3-4 часа след инжекция.

# 87
Колан си бях взела преди. Продадох го бързи и не бих взела пак, особено пък с голям корем точно лятото. На мен по-скоро ми пречеше, правилна големина и поставяне, но не ми беше удобно никак. Може и до усещане да е, не знам. Аз преди и дънки не понасях (за бременни). Само с памучни паталони и клинове изкарах.

# 88
  • Замък сред облаците
Аз ги пуснах наведнъж, да, а преди 2 седмици пусках контролно същите без анти Ха скоро след инжекция (товст преди да подейства, така стана) и стойностите бяха сходни.

АА, само да те попитам, дали правилно съм разбрала, че всички тези изследвания - д-димер, протромбиново време, аРРТ, фибриноген, се изследват 3-4 часа след поставянето на инжекцията ( в моя случай Фраксипарин), така ли? И още един въпрос на гладно ли се изследват или няма значение?
Аз за понеделник за всеки случай си записах час при генетика в болницата, в която ходя за консултация, че да видим какво ще каже. АГ за сега не отговаря, така че явно след 3 седмици като съм на консултация при нея, ще я питам.

АГ поначало смяташе, че е ок да съм на 100 мг аспирин, но след като прокървих от него и говорих с Лисичков, се съгласи че е ок да съм на инжекции и не се меси в терапията. За проследяване ходя при хематолог в същата болница - респективно АГ ми е др Гагова, а хематолог др Кондева.
А, и да добавя: оттук нататък е добре веднъж на около 3 седмици да се проследяват д-димер, протеомбиново време, аРТТ и фибриногена и веднъж на триместър анти Ха (анти 10а се чете, измерва действието на клексана/фраксито). Може да идеш да си ги пуснеш в удобно за теб място (за София намерих, че изследват антиХа конретно в НКБ - със записан час там; Токуда; Св. Екатерина). Аз избрах случайно Св. Екатерина, че в Токуда има поток от ковид пациенти, а в НКБ се оказа, че записват за седмици напред часове, днес в Св. Екатерина ходих по обяд и нямаше опашки или нещо друго, та съм доволна, до час ми бяха готови резултатите онлайн. Само имай предвид, че се изследват 3-4 часа след инжекция.

# 89
Мерси!

Аз ги пуснах наведнъж, да, а преди 2 седмици пусках контролно същите без анти Ха скоро след инжекция (товст преди да подейства, така стана) и стойностите бяха сходни.

Общи условия

Активация на акаунт