Пролет се задава, юлчето във мене шава - Термин Юли 2022 - тема 3

• 44 894
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
И носният и слюнченият са отрицателни.. Докато чакам стана 36.8, сега пак е 37.2.
Едит :пак стана 37.7. Вие как бихте постъпили на мое място?

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 20:21 от Didi_Bidi

# 91
Хоп, здравейте отново и от мен. Днес имах час при акушерка (в Англия) и имах надежи, че срещата ни ще бъде продуктивна, но не би. 😂
Измери ми кръвното, попълва документация и това беше. Когато споделих притеснението си за резултата ми ТСХ, който е доста повишен (4.0), не ми обърна голямо внимание. Реших да се направя на тъпа и повторих, че се притеснявам и тя ми каза да си продължавам със същата доза и след 2-3 месеца?! щели да ме изследват пак.
Изнервяща е цялата ситуация на неглижиране и забавени реакции. Записах си час при джипито и там ще настоявам да се направи нещо, пък да видим.
Иначе вече съм 15-та седмица и се надявах, че прилошаването и повръщането поне ще намалеят, ако не спрат, но и това не би. Започнаха и едни страшни главоболия, които ме държат по 3-4 дни.
Другата седмица мисля да мина частен преглед с ехограф да видя как се развива бобчето и ако не е срамежливо да разберем какъв е полът. Сънувах преди време, че ще е момче и съм се нагласила, че ще е това, но да видим.

# 92
Момичетата, които сте с ковид в момента, приемате ли нещо за разреждане на кръвта? Мислите ли, че трябва да се приема нещо сега или има някакъв риск от кървене?
Аз прекарах ковид тежко, преди 10 месеца, непосредствено след първото раждане и след това бях един месец на клексан, но тъй като лежах в ковид отделение, терапия ми беше назначена от там и всичко беше съобразено с кърменето.
Сега отново съм с Ковид, но в момента пия само авирон, който утре приключвам. На съпругът ми, му бяха изписали Натаспин за разреждане на кръвта, което май е хранителна добавка, дали е окей да се взема превантивно при бременност? Не знам, този път протече сравнително по-леко боледуването, но не зная дали риска от тромбоза също остава висок Thinking

# 93
Аз приемам кръворазреждащи, но не само заради Ковид, а съм на такава терапия по време на бременността. Пия Натаспин и Акард. Сега докторът ми вдигна дозата, след като разбра, че съм с Ковид. Първо даже ми изписа Фраксипарин или Клексан, но не ги намерих по аптеките и останах на тези. По принцип изписват нещо за разреждане при Ковид, заради риска от тромбоза. И мъжът ми пи миналата година, когато го изкара. Натаспин е хранителна добавка, не мисля, че би имало проблем да се приема, но аз лично бих се консултирала с АГ и бих пуснала коагулация.

# 94
Момичетата, които сте с ковид в момента, приемате ли нещо за разреждане на кръвта? Мислите ли, че трябва да се приема нещо сега или има някакъв риск от кървене?
Аз прекарах ковид тежко, преди 10 месеца, непосредствено след първото раждане и след това бях един месец на клексан, но тъй като лежах в ковид отделение, терапия ми беше назначена от там и всичко беше съобразено с кърменето.
Сега отново съм с Ковид, но в момента пия само авирон, който утре приключвам. На съпругът ми, му бяха изписали Натаспин за разреждане на кръвта, което май е хранителна добавка, дали е окей да се взема превантивно при бременност? Не знам, този път протече сравнително по-леко боледуването, но не зная дали риска от тромбоза също остава висок Thinking
Привет, аз не знам за Натапсина дали се прилага при бременни, но със сигурност може да си вземаш Омега 3, те действат кръворащзреждащо и са препоръчителни след 2-а триместър, за зрение, мозък и т.н на бебчо и за теб. Също така провери ако взимаш комбинирани витамини, за наличие на Вит К.
Гледай да го избягваш 10-на дни. Ако трябва ги замени с други без и комбинирай с допълнителни омега. Наблюдавай си кръвното.
 Ако имаш връзка с лекарите от болницата от предишното лечение, най-добре се свържи с тях, те ще знаят най-добре дали трябва профилактика. Според мен е добре да се презастраховаш. Принципно Омикрон не бил толкова тежък, а и ти си имаш клетъчен имунитет от преди това, но не пречи да си вземаш нешо безобидно.

Последна редакция: сб, 29 яну 2022, 07:43 от Lavinka

# 95
Привет на всички!Нова съм в темата термин 09.07.2022 момченце.Второ дете очакваме.Пожелавам на всички дами леко раждане и здрави бебчета    Hug Първото раждане беше доста продължително и трудно.Колебая се второто дали да е пак нормално или секцио? Ще се радвам да споделите как сте избрали да раждате?

Здравей, да ти кажа аз съм с две нормални раждания и 3-тото беше секцио по принуда. Определено от нормалното не те боли като прикючи и бързо се възтановяваш, но в момента съм на кръстопът 🤔 защото усещам операцията все още и едни такива внезапни болки, че се замислям как ще изтърпя ако тръгне нормално раждане или направо да планувам пак секцио въпреки болките след него честно казано и аз незнам🙄

# 96
И носният и слюнченият са отрицателни.. Докато чакам стана 36.8, сега пак е 37.2.
Едит :пак стана 37.7. Вие как бихте постъпили на мое място?

Четвъртък усетих, че вдигам температура, но я измери и беше 36,9. До 37,2 някъде за мен е напълно нормално от синузита, нищо че съм с проблеми с ЩЖ, явно синузита надделява.
Вчера след обяд взе да ме втриса и за 30 мин от 37 стигна до 37,6. Но след още час вече беше на 38,6 пих веднага Парацетамол и спадна до 37,3. Направих тест от аптеката и беше отрицателен.
В 03:30 тази сутрин се събудих и цялата треперих от студ, пак беше 38,6. Отново парацетамол и до към 6:30 се сваляше, но цялата бях вир вода. Успях да поспя до около 10:30 и температурата беше 37,7 отново пих парацетамол.
Нямам голям избор за прием на лекарства затова се надявам с парацетамол да стопирам симптомите.
Болят ме бедрата, все едно имам мускулна треска, главата ми е като в менгеме, отпаднала съм.
В понеделник ще се чуя с АГ да я питам какво да правя, също смятам да отменя часа за 8.02, тъй като тогава ще е 11-ти ден от симптомите, а искам да минат поне 14. Някак ми е съвестно да отида там където има бременни момичета, или пък да разболея АГ.
Не вярвам на бързите тестове от лабораториите, т.к. скоро една приятелка прави бърз и излезе положителен, а ПСР беше отрицателен, а един познат прави бърз тест дори в лаборатория в болницата и беше отрицателен, но направи и ПСР, който излезе положителен. Също нямам доверие и на тестовете от аптеката, но въпреки това  направих.
В понеделник, ако получа направление за ПСР ще направя.

Последна редакция: сб, 29 яну 2022, 12:35 от Лотос

# 97
  • Варна
То вече не знам на кой тест да имаш вяра...Аз снощи към 12 се събудих изпотена и сякаш нямах температура. В 2ч се събудих пак трепереща 37.9. Надявах се тая сутрин вече да е отминала, но пак 37.7-37.9. Позволих си да пиша на личната, тя вика бърз тест, но какъвто и да е резултатът Авирон. И парацетамол за над 38. Засега не съм пила нищо. Чудя се изобщо да се вдигам ли за бърз тест, при положение че той е същия като единия, който правих снощи и мъжът ми ми взе проба по-злобно и от лаборантка, и изходът все Авирон...

# 98
При мен по същият начин стартираха симптомите с треска, мускулни болки (в кръста и бедрата основно) и температура. На сутринта имах позитивен тест от аптека и после в ДКЦ-то ми го потвърдиха.
Скорошно оздравяване!

# 99
В 1ч и аз се събудих и ме е яд, че още тогава не премерих температурата. Не смятам повече да допускам 38,6.
Затова и тази сутрин като видях 37,7 пих, защото знам, че пак ще стигна високите градуси

Bubblezz мускулните болки са ми главно в бедрата, кръста се търпи. Също и очите ми горят.
Нямам увеличение на хремата (същата си е от синузита), болки в гърлото също нямам. Явно трябва да направя още един тест. Ти как се чувстваш сега?
Благодаря за пожеланието

# 100
И аз не знам на кои тестове да вярвам, но направих антигенен, защото иначе нямаше да ме прегледат. Моите симптоми бяха температура до 37.7 (само два дни вдигах), болки в гърлото, след няколко дни ужасна хрема и вчера ходих до Ковид кабинет за преглед, защото започнах да кашлям. Проблемът е, че сега сякаш няма други вируси и грипове всичко е Ковид, но важното е да се лекуваме. Втрисаше ме ужасно даже с температура под 37 градуса. Аз лично щях да се притеснявам повече, ако все още се чудех да правя ли тест или не, Ковид ли е или не.

# 101
Имах температура един ден. И мен ми горяха очите, когато се качваше. Когато спадна за постоянно и болките в мускулите намаляха доста. Гърло не ме боляло изобщо. На трети ден ми се появи хрема. В момента тя ме мъчи много, днес е 5ти ден.
П.С. Даже това запушване на носа не мога да оприлича на хрема, почти няма секрети, но е невъзможно дишане през него.

Последна редакция: сб, 29 яну 2022, 13:36 от Bubblezz

# 102
Miss_Independent5   Нямам тревоги относно това дали е Ковид или не е.  Повече ме притеснява това, че тромбоцитите ми на 22.01 бяха 42 и ако се наложи АБ не знам до колко ще паднат. Затова гледам с парацетамол да стопирам симптомите и въпреки отрицателният тест да не се срещам с хора. За всеки случай сама се карантинирах.
Пия повече чай и вода с лимони, хапвам ябълки. Като цяло набляга на плодове и зеленчуци. Винаги когато се разболея правя това и за сега върши работа.
Приятелят ми каза, вече да чакам да се затопли и тогава да излизам, защото не бях излизала от седмица и нещо, но в сряда отидох на кафе и ето, че вече съм болна.
Bubblezz  доста сходни симптоми
Момичета скорошно оздравяване

# 103
Лотос, аз споделих моите притеснения какви бяха.
Каквото и да е, да се оправиш бързо. Flowers Four Leaf Clover

# 104
  • Варна
Miss_Independent5   Нямам тревоги относно това дали е Ковид или не е.  Повече ме притеснява това, че тромбоцитите ми на 22.01 бяха 42 и ако се наложи АБ не знам до колко ще паднат. Затова гледам с парацетамол да стопирам симптомите и въпреки отрицателният тест да не се срещам с хора. За всеки случай сама се карантинирах.
Пия повече чай и вода с лимони, хапвам ябълки. Като цяло набляга на плодове и зеленчуци. Винаги когато се разболея правя това и за сега върши работа.
Приятелят ми каза, вече да чакам да се затопли и тогава да излизам, защото не бях излизала от седмица и нещо, но в сряда отидох на кафе и ето, че вече съм болна.
Bubblezz  доста сходни симптоми
Момичета скорошно оздравяване
И аз така, не ме тревожи ковид, а липсата на други симптоми. Но може да се дължи на това, че не пия все още температуропонижаващи. И аз така се лекувам по принцип. Даже като не съм бременна, или спирам да ям, или по много малко плодове и зеленчуков сок, но сега няма как съвсем да не ям, просто наблягам на плодове, салати и сокове пак. Свикнала съм да боледувам макс 2 пъти в годината и да ми минава за ден, и сега се шашкам като съм болна за 4 път и 2ри ден съм с температура. Ама тез моите и те грам не ме пазят... ММ онзи ден му тече носът и идва ме целува, детето и то снощи на сън нещо ми подсмърча, а пък спим заедно и то край няма.

Общи условия

Активация на акаунт