Пролет се задава, юлчето във мене шава - Термин Юли 2022 - тема 3

• 43 538
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
Ехе, колко сте изписали от вчера, аз днес се успах доста и сега имах какво да си чета Simple Smile

Не съм пускала специална музика и не мисля да го правя, ще продължа да си слушам каквото ми дойде, но то често е на слушалки, докато работя или се разхождам, та не знам колко ще му е "полезно" на бебчо.

Да ви се похваля, вчера заради прибоцкванията и придърпването (а после се появиха и още екстри, болеше ме срамната кост, особено като застана на един крак) реших да се поразсея и ходих да си купя дънки за бременни. Ама да споделя опит, понеже коремът ми не стърчи напред, а просто се е разлял (така май най-добре мога да го опиша), всички планки на панталоните за бременни ми висят... Много досадно, защото на краката ми стават, не мога да взема по-малък размер, но иначе пък се смъкват. Накрая се обзаведох с едни с ластик, ама не ми беше особено забавно пазаруването. Искам да идва вече топлото време и да си ходя с роклички!

# 301
Аз се доверявам на тялото си най-вече и лично усещане,ако инф ти е от медицински източници ,може би си забравила да попиташ някои подробности или случаите от личен опит описани ☺

# 302
  • София
Момичета, много сте писали.
Цитат
Адаш, много добре сте го намислили, всичко което може да ни достави радост в тези необичайни времена е добре дошло Simple Smile
Абсолютно съм на същото мнение! Аз този път за пръв път исках да празнуваме РД на малкия в клуб с приятели (стана на 3), дори запазих едно клубче, поръчахме торта и понеже е на 16 октомври всички деца до едно се тръшнаха болни. Отменихме всичко и ми беше адски криво, ама адски! А на детето му беше като че ли все тая, искаше РД и подаръци и украсихме вкъщи, събрахме се с баби и дядовци и пак беше доволен. Добре, че не е по-голям , със сигурност щеше да е нещастен. Не знам какво ще правим с този октомврийски рожден ден и за това искам сега едно хубаво кръщене да направим. С юлчетата няма да имаме тези проблеми. АА, точно както казваш, като беше долу ниско матката усещах бебето, сега като е горе грам. Какви ли не пози не сменях и все се завира там където има много място Grinning Аз явно живея в друг свят, мой си. Обградила съм се от приятни хора и познати и тези, които ме напрягат ги трия и от фейсбук и от всякъде. Та, нямаме такива познати които се изхвърлят за рожденни дни или те подтискат, че ти не си направил огромно парти за някакъв повод. И ние погачата празнувахме с три близки приятелки, а 6 месеца направих 1/2 торта и си бяхме тримата с мм. Също като вас се снимахме за спомен иииии вече имам 7 албума пълни със снимки!!! Joy Първото ни дете е много дълго чакано и трудно износено и не искам да забравяме абсолютно нито един момент. То, сигурно и с второто ще е така де...
П.С По темата с Моцард много се посмях. Калин слуша Брамс от бебе, само на него заспиваше и спираше да реве, сега няма никакъв интерес към него. Мила моя мамо пее по 11 пъти на ден на корема ми, така че ще видим какво ще излезе това бебе Joy

# 303
  • Замък сред облаците
Марая, разсмя ме Grinning наистина. Не смятам, че десетки медицински проучвания са доказали по-малко отколкото една майка мисли, че знае.
Няма да споря, нека всеки прави каквото иска. Просто се обосновавам защо твърдя конкретно нещо.

П.п. Марая, поправих се за името, извинявай.

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 13:02 от АА

# 304
Аз също 😁 btw-чете се Марая .
П.п няма проблем ,но и обосноваване, с което набеждаваш хората ,че не били превели правилно е меко казано хумористично . Желая ти прекрасен ден .

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 13:45 от Mariah 7

# 305
Хехе адашке, споделяме една съдба. Аз си имам февруарче и отсега усещам същите проблеми. Че и този свети Валентин само ми се пречка като поръчвам торта 😂 капарирала съм в детски кът и до последно ще чакам да видим дали ще се случи, те поначало гостенчетата са много малко, може и да не го бъде. Но се утешавам с това, че дори да сме само у дома с бабите, тя пак страшно много ще се зарадва и на украса и торта. Абе детето да грее и друго не е важно, 3 рожден ден вече по философски гледам 😁
Ти и за кръщене се гласиш, аз два пъти отлагах. Имам някакъв таен замисъл живот и здраве да направя 2 в 1.

# 306
  • София
И аз два пъти отлагам кръщене, а догодина с ниско майчинство съм 100% сигурна, че пак ще отложим. А и си имам някакви.. нз и аз как да го нарека, принципи ли са не знам, ама не харесвам кръщене на бебета. Не знам защо, в моята си глава е, искам да е осъзнато от детето. Та със сигурност няма да е 2в1 ако чакам бебето, понеже няма да е в близките 2 години. Иначе с рожден ден 2в1 е добра идея, но може и да я изпълним с юлчето, с този октомврийски господин е кауза пердута. Да, важно е децата да греят и да са доволни, те претенции нямат дали ще ядат кетъринг или сандвичи от франзела 🤪

# 307
Rianne, и аз съм така...Дънките за бременни ми се свличат, защото няма достатъчно щръкнало коремче да ги позадържи. Взех и едни по-малък размер, не се свличат, но и ми стягат Joy И аз искам рокли вече. Sweat
Относно звука отвъд утробата, силно разчитам лаенето на кучето в последствие да не я събужда, защото ще го чува редовно.

# 308
Да споделя и аз нещо,което може да е полезно на някоя мама. Бях днес на нещо между  ранна фетална и стандартна морфолофия в 17 г.с. Попитах за усещането и лекарката ми каза че сега бебенцето беше около 180 грама, за да има достатъчни сили да рита, така че да се усети, трябва да стигне около 300 грама, обичайно 19-20 седмица, може и 21. Така че общо взето няма смисъл  да се филмираме и често жените си внушават че усещат нещо, което е от червата. По време на прегледа имах точно такъв спазъм и ми потвърди,че матката е спокойна и явно перисталтиката просто работи активно. За подръпването около пъпа, отново ми каза че е от сухожилията,които матката дърпа.

Питах и за коремчето,че  моето е много мини, и ми обясни,че реално бременното коремче при жени с първа бременност, съвсем нормално е да се вижда отчетливо около 19-20 седмица / не подуто като преяла/, когато матката започне да се  вдига заради нарастващите размери на бебето.

За магнезия ми каза че 300 мг, които аз пиех е много малка доза и оптималната е  800-1000 при някакви оплаквания , при  силни контракции и до 2 грама може да стигне.

А за Моцарт ще кажа  само че детето ще е интелигентно колкото  родителите си,музиката магии не прави, но пък със сигурност  класическата музика  успокоява поне майката в такава ранна седмица, така че защо не.

# 309
deska90 интересно. И аз си имам февруарче 19 🙂 Все едно за нас чета, същата работа.

# 310
Raffaella_, ето го глюкомера на промоция с 3 кутии ленти все едно той ти е безплатен.
https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/6350

# 311
Raffaella_, ето го глюкомера на промоция с 3 кутии ленти все едно той ти е безплатен.
https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/6350

Благодаря Flowers Hibiscus

# 312
Аз въобще не разбирам кой би си  помислил ,че бебето му ще стане интелигентно от слушане на определена музика. При мен бебето се усеща доста осезаемо,не са ми червата,може би е ,защото върви доста по-напред от седмицата ,в която съм по принцип.

# 313
Баща ми е флейтист и при нас винаги е имало музика, па од две деца едното интелигентно (естествено че аз) Joy, другото не.

Притеснявах се за интелигентноста  на детето, защото гаджето ми вече има едно дете с упражнения.  Но затова не е музика, ами достатъчно витамини, никакъв стрес, чист въздух, никакви химикали и медикаменти + еден милион научни изследвания който съм ги прочитала, и пак няма гаранция че детето няма да е без ментални упражнения.

Най хубаво да се отпуснеме и да не се притесняваме какви ще са, някой плаче за да има деца.

# 314
  • Варна
И аз два пъти отлагам кръщене, а догодина с ниско майчинство съм 100% сигурна, че пак ще отложим. А и си имам някакви.. нз и аз как да го нарека, принципи ли са не знам, ама не харесвам кръщене на бебета. Не знам защо, в моята си глава е, искам да е осъзнато от детето.
И ние не сме се занимавали с кръщенета. Решили сме да оставим детето като порасне само да реши иска ли да е кръстено или не. Ние така или иначе с бащата не сме по църквите. Вярващ човек съм, просто не търся вярата в църкви и попове. Изобщо не ми се е занимавало да организирам църкви, попове, тържества, фотографи и всички там неща, чак се изморявам като започна да си мисля по темата 😀

Общи условия

Активация на акаунт