Пролет се задава, юлчето във мене шава - Термин Юли 2022 - тема 3

• 43 396
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря ти, gushka, преминаха болките около един час след като бяха започнали. Отдавам го наистина на раздразнени черва и си мисля, че може да е защото ядох ябълки на гладно и киселината им да не ми е понесла. Още се чудя, ама май няма да ходя до АГ, защото при моя със сигурност няма да успея да се доредя, а просто при някой, ей така за успокоение, не знам колко си струва.

Иначе за ТСХ и аз ще си пусна в сряда още веднъж, просто да си знам. Утре ще съм при д-р Начев и ще го разпитам колко отстояние наистина препоръчва на хапчета от храна, че аз сега правя около 30-40 мин., понякога час, но май по-рядко и като нищо да не е достатъчно.

# 466
Аз знам от едно време един час за храна, час и половина за кафе.

# 467
  • Варна
Благодаря ти, gushka, преминаха болките около един час след като бяха започнали. Отдавам го наистина на раздразнени черва и си мисля, че може да е защото ядох ябълки на гладно и киселината им да не ми е понесла. Още се чудя, ама май няма да ходя до АГ, защото при моя със сигурност няма да успея да се доредя, а просто при някой, ей така за успокоение, не знам колко си струва.

Иначе за ТСХ и аз ще си пусна в сряда още веднъж, просто да си знам. Утре ще съм при д-р Начев и ще го разпитам колко отстояние наистина препоръчва на хапчета от храна, че аз сега правя около 30-40 мин., понякога час, но май по-рядко и като нищо да не е достатъчно.

Препоръчват минимум половин час, но аз винаги си спазвам час до храна. Кафето чак след това, тоест минава още поне половин час. Също е важно добавки с калций и желязо да са минимум 4 часа след хормона - тоест цялостно аз не пия никакви хапчета сутрин, витамини и минерали чак вечер, за да съм сигурна. Ако много, много искаш да внимаваш и с храна - соя, храни, богати на калци, желязо и т.н. също може да нарушат абсорбирането.

И още - самото преобразуване на Т4 (хормона, който пием) в Т3 (активния хормон, който тялото използва) се случва в черния дроб, така че неговото здраве е много важно.

Казвам го като човек без щитовидна жлеза, който е само и единствено на хапче Smile при мен също се "бъгна" сега 2-рия триместър - не ми стига хапчето и ми увеличиха дозата, тоест явно бебето използва повече (а аз нямам жлеза, съответно много бързо се вижда разликата, защото няма какво да компенсира и е важно дозата да съответства).

# 468
Аз пия само витамини и Начев ми каза да пия хапчето сутрин, след 30 минути може храна и витамините след обяд.

Днес имах придърпваща болка в ляво и от страх посетих АГ, макар не моя. Всичко беше наред. Не ми харесва изобщо ходенето по болници в това ковид време, но пък се успокоих, а смятам, че спокойствието е най-важно. Лекарката се притесняваше да няма скъсяване на шийката, но си беше със същия размер като на предишния преглед /преди около месец/ - 3.7.  Каза, че вероятно придърпването е от разместване на матка и връзки и т.н.

Виждам, че има доста болни, желая бързо оздравяване!

И на всички много спокойствие 🥰

# 469
Има ли мамчета от Пловдив? Blush

# 470
Даа  аз 😊   
Има ли мамчета от Пловдив? Blush

# 471
Здравейте и аз съм от Пловдив.
От два дни и аз съм с ужасна хрема и главоболие, днес ще си правя тест да видя дали е ковид и да започна да приемам нещо, аз съм много против лекарства, но заради това малкото вътре в мен ще пия.
Говорих с АГ и той ми каза, за сега само ксилометазолин, но синия -детския.

# 472
  • София
Ейй момичета - оживях! Да сте живи и здрави за Муконазал плюс, тая нощ благодарение на тях спах и май съм по-добре . Вчера вдигах до 37,7 само и нищо не съм пила, сама я свалих. Днес съм с 37,2 но не се усеща , имам само главоболие. Дано и то отшуми скоро. Сега малкия май направи ларингит, че цяла нощ милия го болеше гърлото и пак имаше 38,5, падна му и гласа.. ще го мислим днес на ковид кабинет ли да го видим или. Аз съм с две ваксини иначе, но явно има значение че са бити преди повече от 6 месеца. Свеки която е при нас е с бустерна и нищо и няма, брат му на моя мъж и той е с две, но втората му доза беше януари и пак нищо му няма. Малко се ядосвам, че бе сложих и аз бустер ми чаках, можеше да си спестя тоя ужас май.
И да добавя една хубава новина, милата ми АГ нали е в чужбина до 28 февруари, ще ми уреди преглед при нейна приятелка АГ другата седмица като оздравеем за да съм спокойна за бебето.

# 473
  • Замък сред облаците
Деси, радвам се, че си по-добре, а малчо да се оправя бързо!
За бустера не съм съгласна покрай наблюденията на хората, които ги изкараха около мен, просто всеки различно ги кара независимо от всичко. Примерно нашите още преди ваксините се заразиха, татко го изкара тежко, майка с липса на обоняние и вкус, лека отпадналост, хем тогава бяха първите тегави щамове. Сега с омикрона, една двойка приятели без бустер - мацката направи двойна бронхопневмония, момчето температура и отпадналост, болки в гърлото. Друг приятел с бустер същата работа като предното момче без бустера. От бременните ми познати, една мацка в 7 месец без бустер отиде за 6 дни в болницата да е под наблюдение, че кашляше тежко, но дробовете бяха чисти, 2 други мацки без бустер дето са 5-6 месец - малко температура, главоболие и нос и болките в тялото.
Така че с бустер също не си застрахована, а виж че и без бустер има хора дето го карат леко. Не го мисли излишно.

# 474
Аз днес все пак реших да отида на преглед (да, надделя ми параноята...) и запазих час при д-р Татяна Абаджиева. Някой има ли впечатления от нея? Мисля да я разпитам подробно и за болката в пубисната кост, която не минава. Отделно за Св. Валентин искаме да пътуваме с милото, та ми се иска да знам какво е положението с шийката на матката и мога ли спокойно да си навъртам километри.

# 475
Болката в пубисната кост ще си я имаш още мноого време. После целия таз ще те боли. А не е изключено и всички останали стави.

Розовите картинки на щастие от бременността започват да изглеждат като мираж.

Аз неофициално съм с гестационен диабет според стойностите на глюкомерът. Не очаквам доктора да ми обърне внимание, а и то е ясно, че пътят е само един - диета.

# 476
Болката в пубисната кост ще си я имаш още мноого време. После целия таз ще те боли. А не е изключено и всички останали стави.

Аз неофициално съм с гестационен диабет според стойностите на глюкомерът. Не очаквам доктора да ми обърне внимание, а и то е ясно, че пътят е само един - диета.

Какви са стойностите ти? Аз също измервам постоянно, ендокринолога ми даде глюкомер и сега се следя вкъщи постоянно, но си хапвам засега всичко без ограничения. С тази бременност имам страшен апетит Confounded не съч качила изобщо много кг, обаче все пак се боря да не ям толкова въглехидрати. На два пъти вече така ми пада кръвната захар, разтрепервам се и то когато сме навън с детето на разходка….

# 477
Момичета, попаднах на това ако някой има нужда ще го кача в няколко теми:
https://doctorkalchev.bg/

# 478
  • Замък сред облаците
То се върти вече в темите за тромбофилия и кръворазреждащи, споко.

# 479

Какви са стойностите ти? Аз също измервам постоянно, ендокринолога ми даде глюкомер и сега се следя вкъщи постоянно, но си хапвам засега всичко без ограничения. С тази бременност имам страшен апетит Confounded не съч качила изобщо много кг, обаче все пак се боря да не ям толкова въглехидрати. На два пъти вече така ми пада кръвната захар, разтрепервам се и то когато сме навън с детето на разходка….

Аз проблем с падаща захар нямам, но с високи нива явно имам. Задала съм в приложението нормите за ГД. Жълтото е извън норма.

Общи условия

Активация на акаунт