Пролет се задава, юлчето във мене шава - Термин Юли 2022 - тема 3

• 43 408
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
Успех желая на всички  с  изследванията, дано резултатите са добри.

Shu34, ако е чиста МБ може и за два дни да излезе, но обичайно между 3 и 5, зависи от лабораторията.

Аз успях да се консултирам онлайн с ендокринолог, който ми каза че за момента ниското тсх не е проблем, даже е по-добре, за да има повече хормони за бебето. Ако и АГ-то потвърди, ще отменя часа си за д-р Начев за събота в Надежда. Ако стане така и някоя от вас има интерес, ще пиша, за да може да го използва.

За кетоните с много лекари съм се консултирала и никой от тях не ги намира за нормални за дълъг период от време, особено при бременност трябват въглехидрати, то такива с бавно освобождаване / тип банан, овесени ядки, нахут, пълнозърнест хляб/. Все пак кетоните са ацетон  и не е хубаво да има завишени стойности в кръвта. Ендокриноложката ми изписа за 10 дни по малко сода сутрин, но ми се вижда твърде авантюристично, ако не успея да ги изчистя до седмица сама, ще се замисля.

# 496
  • Замък сред облаците
Теди, стиснати палци! Сега си под наблюдение, всичко ще е наред.

Мексикана, содата неутрализиращ ефект ли трябва да има? И за бикарбонат ли говорим?

# 497
Да, да сода за хляб си е Grinning, аз не уточних, киселина + основа= неутрализация. Ще видя дали ще се пробвам, че ме е страх, да не ме пристърже стомахът. Чак се очудих,че лекарката го предписа, но както тя каза-моето момиче аз работя това повече години от колкото си ти, колко бременни съм следила, добре са си всичките Grinning

# 498
Трябват бавни въглехидрати, за да не се влиза в кетоза, да, макар и да не е достатъчно изследвано как влияят кетоните слщами по себе си.
Но бананите, овесените ядки и нахутът не са добър избор за хора с вече повишена кръвна захар/хиперинсулинемия. Хлябът също, макар че следва да се съблюдават и пропорциите на белтъчини и въглехидрати. Препоръчва се 45 процента въглехидрат, 25 процента белтъчини, 30 процента мазнини.

Сладките плодове като банани, грозде, дори ябълки са противопоказни. Подходящи бавни въглехидрати са зеленчуците без картофи и някои варива като грах и леща, фасул за предпочитане зелен.

Малка добавка: в зоната се препоръчват подобни пропорции, 40 на 30 на 30 обаче, аз понякога се ориентирам по нея как да комбинирам храни, но от зелената таблица на сайта.

# 499
Аз ако карам на 40% въглехидрати още този месец ще трябва да мина на инсулин.

teddynm, с теб сме. Всичко ще е наред. Кога се очакват резултатите?

# 500
Това е най-скапаното при липсата на баланс на захарта и инсулина, много трудно става контролът, особено при бременност,когато не е редно да се оставя организма съвсем без въглехидрат. Малко е с проба-грешка кое за кой  как ще работи, пък дали ще ти понася, дали няма да ти става лошо, хем да е разнообразно, хем да избягваш много неща, хем да не те запичат Grinning Аз лично не мога да се водя по "дебелите книги" защото просто не ми е ок на тялото и сега съвсем съм скелетясала и се чудя как да захраня от тук от там, но без да тъпча картофи и ориз и хляб. На детето си му трябва енергия, хич не го интересува, че майка му едно време е яла вафли и кифли и сега тялото й не преработва правилно глюкозата. Пробвам с насоки от лекари, с неща,които ми харесват и дано намеря баланса, без крайности.

# 501
не говорим за бързи въглехидрати все пак

# 502
  • гр.Пловдив

Fillme, другата седмица ще ме оповестят Frowning1.. Моля, да ме добавиш в началния списък с термин 13.07 и очаквана госпожица, поне това е сигурно вече.. Innocent

Това с инсулина ме притесни, моята кръвна захар при ПКК на гладно е 4,4,сладкотии по начало не обичам за сметка на месища и в момента съм 90кг при 160см Confounded

Казаха днес, че имало опасност от гестационен диабет, и че кетоните били лошо нещо, организма ми ползвал мазнините за енергия...

Ще ходя на това с глюкозата, незнам и аз, Fillme-доколкото чета ти имаш опит, чета с интерес...

За микробиологията ми казаха, че докато не се употреби перорален антибиотик, дори 2 +Глобули нямало да има файда и ще се влачат до края.. Но на този етап имам честта да ползвам само вагинално те Глобули, не дават друго.. Ужасно е Frowning1

# 503
Влизам с новини аз - момченце чакаме!! (Fillme, можеш да ъпдейтнеш в началната страница) Никакво съмнение, беше си седнал човекът с разтворени крака, сигурно медитирайки (то с такава нервна майка си трябва), та видях дори аз каквото имаше да се види Wink Иначе съм многооо доволна от лекарката, веднъж някой да ми отговори на всички въпроси, да ми обяснява, показва. Добрата новина е, че няма скъсяване на шийката на матката и засега кръвотокът към бебето и от двете артерии е добър.

П. П. teddynm, стискам палци всичко да е наред при теб и да си спокойна докато чакаш резултатите!

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 20:24 от Rianne

# 504
Моята лекарка каза 5.1 е норма за бременни.

Сега се поразрових и намерих същата стойност за бременни. За небременни варира от 5.4 до 6.2 в зависимост от сайта и лабораторията, но може и аз да не гледам достоверни източници. Не знаех, че втори триместър трябва да е даже по-ниско. С предишанта бременност на обременяването в 28г.с. ми беше 4.8 на  гладно, сега ще видим колко ще е. Но тогава си хапвах доста сладко и изобщо не мислех за гестационен диабет, просто го направих от любопитство.

# 505
Аз лично с храни с нисък глекимичен индекс - броколи, зелен фасул и т.н. си докарах кетоните. Двама АГ ми казаха, че да не ям въглехидрати е пълен абсурд при бременност и бебето си иска захар.
Моят опит е, че толкова стриктна диета също не е ОК.

Да питам ако някой пие Магнерот в какви дози го приема?

# 506
От темата за гестационен диабет

Моята лекарка каза 5.1 е норма за бременни.

Сега се поразрових и намерих същата стойност за бременни. За небременни варира от 5.4 до 6.2 в зависимост от сайта и лабораторията, но може и аз да не гледам достоверни източници. Не знаех, че втори триместър трябва да е даже по-ниско. С предишанта бременност на обременяването в 28г.с. ми беше 4.8 на  гладно, сега ще видим колко ще е. Но тогава си хапвах доста сладко и изобщо не мислех за гестационен диабет, просто го направих от любопитство.

# 507
Смея да предположа, че не са били в достатъчно количество спрямо останалите. АКо искаш да си набавиш достатъчно въглехидрати от бавните, количеството  е по-голямо, което го прави и по-трудно, защото не можеш да изядеш една кофа салата. Иначе няма причина достатъчно количество въглехидрат от зелен боб да не е за предпочитане пред филийка хляб примерно, съотншението е важно.

На мен бързи въглехидрати са ми абсолютно забранени от ендокринолог, но важното е, като стане гранично човек да се следи преди/след хранене и да види коя храна как му влияе, макар и това да отнеме време.
Аз споделих това, което съм чела и научила, без претенции да е абсолютната истина.

Иначе Магнерот се пие от профилактична доза 2 по 1 до 3 по 2 на ден при болки. Аз пия максималната например.

Аз лично с храни с нисък глекимичен индекс - броколи, зелен фасул и т.н. си докарах кетоните. Двама АГ ми казаха, че да не ям въглехидрати е пълен абсурд при бременност и бебето си иска захар.
Моят опит е, че толкова стриктна диета също не е ОК.

Да питам ако някой пие Магнерот в какви дози го приема?

# 508
Това таблетка от 500мг?

# 509
  • Sofia
Относно Магнерот-а... И аз го пия 3x2, заради много силни контракции в 19-та седмица,но съм и с много ниско кръвно и  ми става още по-лошо. Иначе на листовката си пише това : "Активното вещество е: 500 mg магнезиев оротат дихидрат, съответстващ на 32,8 mg магнезий". За бременни дневната доза може да достигне 350 мг, че понякога и двойно, така че е супер, но май действа с натрупване - поне седмица😊

Общи условия

Активация на акаунт